Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș. Gata cu meciurile considerate ușoare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.02.2012

Gaz Metan Mediaș se află în fața unui moment extrem de important, poate chiar crucial în sezonul competițional 2011/12. Formația pregătită de către Ovidiu Teleabă este neînvinsă în anul 2012 la jocurile de campionat însă cei care sunt familiarizați cu baschetul românesc știu foarte bine ce îi așteaptă pe ardeleni.

Aflată pe locul 3 al clasamentului la zi, formația de pe Târnava Mare pune la bătaie o serie de cinci victorii consecutive în Divizia A. Pe Ivanovic&co îi așteaptă o serie de meciuri extrem de importante dar mai presus de toate jucătorii echipei din Mediaș se află în fața unui moment important pentru ce s-a întâmplat în turul actualei ediții de campionat.

Echipa din județul Sibiu a demarat în trombă reușind să elimine pe U Mobitelco Cluj-Napoca în primul tur din Cupa României. A urmat apoi un șir de șapte victorii consecutive în primele șapte etape de campionat. Maniera în care a triumfat și diferențele înregistrate în victoriile obținute au ridicat ștacheta și totodată așteptările legate de această formație. Apoi a venit eșecul prin forfait cu CSU Asesoft Ploiești și totul a început să se năruie. 

În seria de jocuri pe care Gaz Metan o are de disputat în următoarea perioadă a mai trecut în toamnă. Vorbim despre meciuri cu CSU Sibiu, CSU Ploiești, BC Timișoara, CSM București, U Mobitelco Cluj și CSM Oradea. Mediașul a pierdut de trei ori în această serie dar mai presus de toate a avut o mulțime de probleme de efectiv. Fie cauzate de accidentări sau de intenția unor jucători de a părăsi clubului, aceste lucruri au făcut mai mult rău decât bine. Totul a culminat cu eșecul categoric la Pitești respectiv cu eliminarea din Cupa României. Competiție în care a jucat excelent pe parcursul precedentelor două ediții.

În acest moment Gaz Metan stă foarte bine. Are rezultate pozitive. A avut suficient timp de odihnă pentru a recupera și pregăti jucătorii de un adevărat iureș. În plus, experiența din tur poate fi folosită ca și un aspect pozitiv. Adică să învețe din propriile greșeli. Toată lumea. Staff tehnic, administrativ dar și lotul de jucători.

Programul cuprinde meciuri cu Sibiu (acasă), Ploiești (deplasare), respectiv seria de meciuri succesive cu Timișoara (a), CSM București (d), Cluj (a), Oradea (d) iar mai apoi Pitești (a). Practic, până la terminarea sezonului regulat, Gaz Metan are doar doi adversari din a doua jumătate a clasamentului Craiova (restanța) și Giurgiu (penultima etapă). Nu mai vorbesc despre faptul că în playoff nu e posibil să ai parte de adversari accesibili. Așadar un program incredibil de încărcat.

Ar putea fi sezonul succesului pentru Gaz Metan Mediaș. Dar, tot așa, poate fi un nou sezon cu final trist.

Ce rezervă viitorul foarte încărcat pentru Mediaș?

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!