Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ginas Rutkauskas este noul manager general al lui CSM Constanța

Ginas Rutkauskas este noul manager general al lui CSM Constanța

Cu toate că a fost o vară liniștită până în acest moment pe malul Mării Negre, CSM Constanța (fosta BC Athletic) se pregătește pentru noul sezon și a ajuns la o înțelegere cu Ginas Rutkauskas, care va ocupa poziția de manager general al „gladiatorilor”.

Rutkauskas a absolvit Facultatea de Medicină din Tartu, Estonia, în 1990, și s-a specializat pe medicina sportivă, participând în 1994 la Campionatul European, alături de naționala Lituaniei. În paralel, Rutkauskas a fost doctorul lui Zalgiris Kaunas până în 1992, când a preluat poziția de manager al echipei. În 1998, acesta a fost promovat ca manager general, post pe care l-a ocupat până în 2007.

În 2007, Rutkauskas a plecat în Rusia, la Dinamo Moscova, unde a fost numit director sportiv și, mai apoi, vicepreședinte al clubului. În 2010, acesta a înființat Liga Profesionistă de Baschet din Rusia care a funcționat până în 2013, când a fuzionat cu Liga VTB.

În perioada 2012-2015, Ginas Rutkauskas a activat ca vicepreședinte al clubului Lokomotiv Kuban, poziție pe care a mai deținut-o și între anii 2019-2022. În 2015, Rutkauskas a revenit la Zalgiris Kaunas, însă în 2017 a plecat la Brose Bamberg, pe postul de director sportiv.

Noul manager general al Constanței are în palmares peste 10 titluri ale Lituaniei, un titlu în EuroCup (2013) și multiple participări în Euroligă, EuroCup și Basketball Champions League.

Deși până la actualul moment nu avem nicio informație oficială legată de lotul grupării de pe litoral, cunoaștem deja majoritatea numelor ce vor fi pregătite de către Alexandru Olteanu. Informația vine de la un suporter care a fost prezent la amicalul dintre CSO Voluntari și CSM Constanța. Iată jucătorii care au evoluat în disputa cu ilfovenii:

Ștefan Gribinic, Vlad Corpodean, Dani Mâinea, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Naser Omer, Vitalie Bălan, Nate Johnson, Jarrid Rhodes, Egidijus Mockevicius și Vytenis Cizauskas. 

Din informațiile noastre, CSM Constanța a fost în tratative și cu Jacob Cebasek, dar acesta nu a evoluat în amicalul din 28 august. Rămâne de văzut care e situația jucătorului trecut și pe la Dinamo București deoarece constănțenii au doar patru străini în lot la acest moment.

*foto: lokobasket.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Super!
    La momentul actual, lot de lotul 3-4 in conferinta lor. Sunt curios daca se adevereste Cebo, daca nu, ma intreb daca continua cu 4 straini sau mai aduc unul.

    cu 1 an în urmă (30.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!