Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Goran Martinic: „Am început să lucrez la obținerea cetățeniei. Mă simt confortabil în România”

Goran Martinic: „Am început să lucrez la obținerea cetățeniei. Mă simt confortabil în România”

Goran Martinic este unul dintre cei mai longevivi stranieri din Liga Națională de Baschet Masculin. Fundașul muntenegrean are opt sezoane la activ în România, unde a jucat pentru CSM București, BC Mureș, SCM U Craiova, CSM Târgu Mureș și CSO Voluntari.

Baschet.ro a a stat de vorbă cu Goran Maritinic iar aceasta ne-a mărturisit într-un interviu mai amplu că își dorește să obțină cetățenia română.

În primul  rând, cum a fost sezonul precedent pentru tine?

Ultimul meu sezon la Voluntari a fost unul bun, mulțumesc lui Dumnezeu. Am arătat că ne putem lupta cu echipele de top, cu Steaua în cupă și apoi împotriva Piteștiului când am pierdut în prelungiri. Cred că am fost într-o poziția mai prostă deoarece nu am avut meciuri la fel de tari la fel ca ei. Nu este tot una dacă în primele 4-5 luni ale sezonului joci meciuri tari sau meciuri mult mai ușoare.

Cum te-ai simțit după ce stagiunea a fost anulată?

Sincer, când s-a oprit campionatul am crezut că va fi o scurtă pauză și apoi totul va reveni la normal. Lucrurile au devenit serioase însă cu pandemia. Mi-a părut rău că sezonul s-a încheiat în acest fel. Sper ca în sezonul viitor totul să fie bine.

Te gândești să te întorci în România și în sezonul următor?

România este prima opțiune. Am început să lucrez la obținerea cetățeniei. Mă simt confortabil în România.

Ai evoluat atât în România cât și în Ungaria, cum este nivelul baschetului în cele două țări?

Este cam același nivel. Aici sunt Oradea, Cluj, Sibiu, acolo sunt Falco, Alba, Szolnok. Nivelul este apropiat, pot spune că variază de la un sezon la altul.

Care sunt cele mai mari regrete ale tale după sezoanele petrecute în România?

Cele mai mari regrete sunt finalele pierdute. Dar acestea sunt și cele mai frumoase amintiri ale mele. M-am gândit de multe ori ce aș fi putut face diferit pentru a câștiga acele meciuri. Cel mai dificil a fost când am pierdut cu Mureș finala cupei contra Clujului. Mureșul era deja într-o situație financiară dificilă dar noi am luptat până la capăt.

Care au fost cei mai dificili adversari români pentru tine?

Cei mai dificili jucători români împotriva cărora am jucat sunt Levente Szijarto, Cătălin Burlacu și Bogdan Popescu.

Care a fost cea mai puternică echipă pentru care ai evoluat?

BC Mureș a fost cu siguranță cea mai bună echipă pentru care am jucat în România. Alături de ei am jucat și finale.

Ce plănuiești să faci după ce vei încheia cariera de jucător?

După ce îmi voi încheia cariera îmi doresc să rămân în lumea baschetului. Mi-aș dori să antrenez, nu cred că voi putea sta departe de terenul de baschetul, chiar și după retragere.

Ai un mesaj pentru fanii baschetului din România?

Mesajul meu pentru fanii baschetului românesc este acela de a rămâne aproape de acest sport frumos și să-l susțină, în special în aceste momente dificile. Baschetul crește în România, cluburile încearcă să obțină rezultate atât pe plan național cât și internațional. Fiecare echipă încearcă să atragă cât mai multă lume și facă baschetul mai popular în România.

Goran Martinic a ajuns în România în sezonul 2011/2012 la CSM București. El a strâns peste 250 de partide în Liga baschetul românesc. Martinic are la activ două finale ale Cupei României și o finală a LNBM, toate pierdute din păcate pentru el.

Sezonul 2019/2020, încheiat prematur de pandemia de Covid-19, a fost unul foarte productiv pentru Goran Martinic, care a încheiat cu medii statistice de 20.1 puncte, 4.9 pase decisive, 2.7 recuperări și 1.8 intercepții în 19 partide jucate pentru CSO Voluntari.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!