Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Horaţiu Floca, primul anunţ despre situaţia contractuală de la CSU Sibiu

Horaţiu Floca, primul anunţ despre situaţia contractuală de la CSU Sibiu

CSU Sibiu a emis un comunicat de presă prin care directorul clubului - Horațiu Floca și președintele Secției de Baschet - Laurențiu Buduleci au prezentat situația creată de pandemia de COVID-19 și situația în care se află clubul în momentul de față. 

Horațiu Floca a prezentat situația contractuală a jucătorilor. Acesta a subliniat faptul că sportivii se află în siguranță, la casele lor. De asemenea, directorul organizației este încrezător în ceea ce privește  găsirea unei variante corecte din punct de vedere legal, o variantă care să mulțumească ambele părți.

În 15 martie, am propus jucătoriilor și staff-ului două variante: să rămânem la Sibiu sau să permitem sportivilor să plece acasă, având în vedere că mulți erau aici cu familii și copii. Majoritatea dintre ei au optat pentru a doua variantă, Clubul nostru achitându-le drepturile salariale conform contractelor, până la 15 martie. Astfel, sportivii au plecat de la Sibiu și acum sunt la casele lor, în siguranță. Menținem legătura cu ei și vom stabili împreună pașii următori, în eventualitatea în care competiția va fi reluată. Nu avem nicio certitudine legată de acest aspect. Situația este extrem de dificilă, astfel că ne-am văzut nevoiți să suspendăm contractele tuturor, în această perioadă. Încercăm să punem în balanță totul, să găsim cele mai bune soluții și, în funcție de deciziile și recomandările în vigoare, suntem siguri că vom găsi varianta cea mai corectă pentru ambele părți, în termenii legali.

De partea cealaltă, Laurențiu Buduleci a dorit să sublinieze impactul pe care clubul l-a avut asupra comunității în această perioadă dificilă , dar la fel ca și Horațiu Floca a menționat faptul că organizația va face toate eforturile pentru a achita datoriile asumate: 

Clubul nostru a fost mereu aproape de comunitate, așa cum am simțit și noi că suntem sprijiniți, atunci când a avut nevoie. Am scris un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale, exprimându-ne respectul și oferindu-le încurajările de care știm și noi, câtă nevoie aveau. Am devenit suporterii lor dedicați și am sprijinit financiar achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele Spitalului Clinic Județean Sibiu. Am făcut acest lucru inspirați de dragostea pe care suporterii noștri au arătat-o neîncetat echipei noastre, dar și de companiile sibiene, partenere ale BC CSU Sibiu, care s-au implicat, la rândul lor, în oferirea de sprijin financiar unităților medicale sibiene. Nu ne oprim aici și gândim soluții și proiecte prin care să le răsplătim eforturile suporterilor noștri, dar și prin care să îi răsplătim pentru contribuțiile lor pe partenerii și sponsorii noștri. Sezonul acesta a fost scurtat imprevizibil, dar vom face toate eforturile de a ne achita de obligațiile pe care ni le-am asumat.

*foto: oradesibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!