Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Horia Păun explică ce a stat în spatele deciziei de a organiza „Liga Națională de Vară”

Horia Păun explică ce a stat în spatele deciziei de a organiza „Liga Națională de Vară”

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, a fost invitat în cadrul podcast-ului celor de la CSU Sibiu, găzduit de Gabriela Vișan.

Unul dintre subiectele abordate de Horia Păun este și cel cu privire la noua Ligă Națională de Vară, care ar trebui să debuteze în acest an. Oficialul FRB a explicat ce a stat în spatele deciziei de a organiza acest Summer League românesc:

„Pandemia a avut o manifestare total diferită la nivelul întregii Europe și la nivel mondial. Astfel, federația internațională a rămas cumva blocată și a decis să anuleze toate competițiile la nivel juvenil. Sunt șanse destul de mari să nu mai avem nicio competiție continentală, atât la nivel de cluburi, cât și la nivel de echipe naționale.

În acel moment am realizat că activitatea noastră ca federație este blocată din punct de vedere internațional și ne-am dorit să oferim un cadru legal cluburilor din baschetul românesc de a putea reveni, de a duce către finanțatorii proprii clubul, fie că sunt consilii locale, fie că sunt sponsori privați, și de a intra din nou în activitate.

Sunt convins că după această perioadă de incertitudine va urma cumva și o criză economică. Nu știm exact ce impact va avea la nivelul bugetului echipelor din baschetul românesc. Tocmai de aceea am căutat o formulă să ne întoarcem la o activitate oficială. Gândiți-vă că atât seniorii cât și juniorii au întrerupt activitatea în martie, iar sezonul s-ar relua prin octombrie. Este o pauză mult prea mare. Noi trebuie să ne asigurăm că acești sportivi se pot antrena într-un cadru organizat, pot participa la o competiție oficială, când ne vom întoarce la normalitate.

Vrem să creăm un cadru în care cluburile să atragă sportivi, să vadă la joc sportivii juniori și cred că fanii baschetului s-ar bucura să vadă o competiție live”.

 
🏀COMUNITATE. SPORT și SĂNĂTATE. UNITATE🏀 Invitat: Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet

🏀COMUNITATE. SPORT și SĂNĂTATE. UNITATE🏀 Invitat: Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet 🎙Aflăm când vom avea parte, din nou, de baschet, care sunt scenariile legate de reluarea antrenamentelor și competițiilor, la ce competiție se va renunța, în stagiunea 2020/2021, dar și informații despre participarea echipelor românești în Cupele Europene!

Posted by BC CSU Sibiu on Monday, May 25, 2020

CITEȘTE ȘI:  Detalii noi despre Ligă Națională de Vară, un fel de „Summer League” românesc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!