Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Horia Păun: „Finala LNBM a fost extrem de spectaculoasă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.06.2014

CSU Asesoft Ploieşti este pentru a 10-a oară campioana României la baschet masculin, în timp ce Oradea a jucat pentru prima dată o finală de campionat. În meciul decisiv, Asesoftul s-a impus cu 100-94 la capătul unui meci electrizant. Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet a ţinut să felicite atât campioana cât şi vicecampioana pentru jocul prestat. 

„Finala LNBM a fost extrem de spectaculoasă, iar faptul că s-a ajuns până la meciul decisiv demonstrează echilibrul de forţe dintre cele două finaliste. S-a văzut clar şi în evoluţia scorului din această seară că echipele din Ploieşti şi Oradea erau foarte apropiate valoric. În cele din urmă, a câştigat echipa cu o mai mare experienţă, dar şi învinşii merită toate aprecierile. Ţin să felicit ambele finaliste pentru motivaţia puternică, pentru modul în care au jucat, cât şi pentru întreaga evoluţie din acest sezon prelungit până la maxim. De asemenea, trebuie spus că am avut o finală cu săli arhipline la toate meciurile, cum s-a întâmplat şi în această seară, ceea ce ne arată că baschetul este un sport foarte iubit şi apreciat. De altfel, valoarea competiţiei interne şi a interesului publicului sunt în continuă creştere. La fel şi nivelul investitiilor, fapt care, alături de un management extrem de implicat, a contribuit şi la rezultatele celor două finaliste, dar şi a celorlalte competitoare”, a declarat Horia Păun, fiind citat de site-ul FRB. 

Asesoft a învins Oradea cu 3-2 la general, după ce a fost condusă cu 1-0, iar mai apoi a preluat conducerea, 2-1, fiind egalaţi în Meciul 4 la 2, şi astfel finala LNBM a avut nevoie de meci decisiv, fapt care nu s-a mai întâmplat din stagiunea 2007-2008. 

*Foto: ProSport

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!