Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Jucăm pentru a câştiga fiecare meci şi mi se pare normal să fie aşa"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.01.2012

Antrenorul principal al echipei CSM Bucureşti, Hristu Şapera, a prefaţat, pentru cititorii TotalBaschet, confruntarea cu CSM Oradea din cadrul etapei a 19-a î sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediţia 2011/12.

Urmează meciul cu CSM Oradea. Ce aşteptări ai de la acest meci, ultimul dintr-o serie infernală în luna ianuarie?

Este într-adevăr un meci greu. Întâlnim o echipă care chiar încearcă să joace ceva. În ceea ce ne priveşte jucăm, asemenea oricărui alt meci, pentru a obţine victoria pentru că mi se pare normal să fie aşa.

Oradea a avut o prestaţie modestă la Brazi, în ultimul meci disputat. Crezi că puteţi profita de momentul prost al adversarilor în meciul de duminică?

Nu cred că e un moment prost pentru ei. Au pierdut un meci însă au întâlnit o echipă foarte bună în momentul de faţă. În plus au jucat într-o sală grea.

Există anumite nemulţumiri legate de jocul echipei tale în momentul de faţă? Mă refer în primul rând la jocul de la Cluj.

La Cluj nu am avut atitudinea potrivită la intrarea în meci. Acest lucru cred că ne-a afectat luciditatea, după care a devenit foarte greu să mai redresăm meciul. Sper că în meciul cu Oradea vom avea atitudine potrivită în aşa fel încât să ne facem viaţa mai uşoară. Să nu ne-o complicăm singuri.

CSM Bucureşti nu a înscris 80 de puncte în niciun meci din retur. Crezi asta e o problemă?

Mă deranjează că nu am câştigat mai multe meciuri. Aceste lucruri sunt legate de între ele. Dacă te aperi bine şi inteligent poţi să produci mai multe puncte pe faza ofensivă. În ansamblu consider că jocul echipei noastre poate fi mai bun.

Am înţeles că există probleme cu sistemul de climatizare de la sală. Cum aţi efectuat pregătirea în aceste condiţii, ţinând cont şi de drumul de întoarcere de la Cluj?

Avem un program foarte greu în această perioadă cu meciuri în sistemul sâmbătă - miercuri - duminică. Din start acesta nu ne este avantajos. Pe de altă parte nu am putut să facem antrenamente deoarece am petrecut şapte ore pe şosea de la Cluj până la Săftica şi apoi alte cinci până în Bucureşti. În condiţiile în care Săftică se află la vreo 20 kilometri de Bucureşti. Starea de oboseală este destul de avansată şi cred că acest lucru îşi va pune amprenta într-un fel asupra jocului nostru.
În ceea ce priveşte condiţiile de la sală pot să spun că ele nu sunt ideale. A fost o mică problemă însă nu este ceva grav. În momentul de faţă este răcoare în sală, dar nimic îngrijorător.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!