Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Sibiul a câştigat meritat"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
08.03.2014

Sapera

Pentru a treia oară în acest sezon, BCM U Piteşti a pierdut în propriul fief. În runda a 22-a a LNBM, echipa argeşeană a fost depăşită de CSU Sibiu, scor 69-80. 

Hristu Şapera a vorbit despre această înfrângere, în cadrul conferinţei de presă.

Ce puteţi spune legat de meci?

Aşa cum ne-am aşteptat, a fost o partidă foarte dificilă, împotriva unei echipe foarte bună a campionatului. Este echipa cea mai în formă la acest moment din punctul meu de vedere. Deşi am avut şi noi şansele noastre, Sibiul a câştigat astăzi meritat. Pentru noi a fost o luptă pe care am pierdut-o, însă care nu trebuie să ne demoralizeze. Trebuie să rămânem concentraţi asupra scopului nostru, acela de a accede în play-off. Am făcut foarte multe greşeli atât individual cât şi colectiv. Au fost foarte multe mingi la mijlocul terenului pe care nu am reuşit să le luăm. Nu este o scuză, dar în acest meci nu am putut să ne bazăm pe Iulian Orbeanu. Este un jucător pe care nu mulţi îl văd, nu mulţi îi acordă importanţă, dar aduce un plus de luptă atunci când intră în teren. Acest lucru plus cel că am avut ambii pivoţi eliminaţi pe 5 greşeli personale ne-a îngreunat foarte, foarte mult sarcina. Una peste alta, încă odată spun, Sibiul a câştigat meritat.

Echipa se află pe un loc de play-off, dar credeţi că se poate obţine şi un loc mai bun?

Noi nu suntem în play-off în acest moment. Mai sunt meciuri de disputat. Sunt jocuri foarte dificile. Timba aţi văzut, aproape că a câştigat cu Mediaşul. Avem o deplasare foarte dificilă la Mediaş, cu Craiova acasă, o echipă la fel foarte bună. Noi nu suntem nici pe departe calificaţi în play-off. Este datoria noastră să luptăm în celelalte meciuri şi să câştigăm cât mai multe dintre ele. 

Din câte am înţeles, Orbeanu ar avea varicelă. Vă temeţi să nu se ia această boală şi la alţi jucători?

Este adevărat. Iulian are varicelă. Am aflat asta după ultimul antrenament efectuat. Sperăm să nu apară şi la alţi băieţi, cu totul că este posibil.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!