Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Starea de spirit și statutul celor două echipe s-a schimbat față de meciul din cupă"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.02.2012

Hristu Șapera, antrenorul principal al lui CSM București a explicat, pentru cititorii TotalBaschet, succesul echipei sale la Pitești în etapa a 22-a din sezonul regulat și totodată a prefațat următorul joc, programat sâmbătă (25.02), împotriva unei alte contracandidate la calificarea în playoff, Energia Rovinari.

Ce părere ai despre modul în care s-a desfășurat meciul de la Pitești?

Cred că în meciul de ieri s-a schimbat radical starea de spirit a celor două echipe dar și statutul în raport cu ce s-a întâmplat la meciul din cupă. De asemenea, ne-am luat anumite măsuri în ceea ce privește jocul echipei din Pitești. Până la urmă cred că noi am fost cei care ne-am dorit mai mult și am arătat acest lucru în teren. Am câștigat un meci ce poate fi capital în anumite privințe iar acest lucru a fost posibil pe fondul dăruirii exemplare a jucătorilor.

Statistica recuperărilor este echilibrată, poate nefiresc pentru echipa ta. Totuși, în condițiile absenței lui Virgil Căruțașu putem spune că v-ați descurcat foarte bine la acest capitol. De asemenea, ați marcat cu 12 puncte mai mult decât adversarul din spațiul de 3 secunde. Cum ați controlat căciula în aceste condiții?

Am înțeles de la început că recuperările pot fi decisive într-o astfel de partidă. Spuneam că jucătorii s-au mobilizat și prin prisma acestui aspect s-a văzut foarte bine. Am avut contribuții de la mai mulți jucători, acest lucru fiind foarte important pentru noi în acest meci.

Cât de importante au fost contribuțiile ofensive ale lui Martinic și Gallimore?

Sunt jucători importanți din punct de vedere ofensiv care au contribuit în momentele în care am avut nevoie să o facă. Însă, doresc să remarc întreaga echipă pentru efortul depus și pentru contribuțiile avute de fiecare jucător. Nu contează cine s-a remarcat din punct de vedere statistic. Important este că am învins.

Ai schimbat modul de apărare la Calotă, jucător care v-a creat probleme în semifinale?

În acel meci decisivă a fost eliminarea lui McKenzie. De această dată nu s-a mai întâmplat. Am reușit să ne ferim de problemele cu faulturile și în condițiile prezenței lui McKenzie sub panou problemele noastre au fost rezolvate din acest punct de vedere.

Urmează meciul cu Energia Rovinari. Ce părere ai despre această echipă și despre stilul ei de joc?

Energia Rovinari este o echipă foarte bună, care ne-a creat probleme în jocul tur, pe care l-a și câștigat. Dispune de jucători valoroși, cred că au un nucleu omogen, jucătorii își cunosc rolurile. Au un antrenor interesant. Este o echipă capabilă să câștige orice meci.

O victorie cu Energia Rovinari crezi că rezolvă în linii mari calificarea în playoff pentru CSM București?

Nu știu dacă o rezolvă în totalitate, dar ne ofera un avantaj foarte important în fața principalelor noastre contracandidate.

Foto: Mihai Neacșu 

1 comentariu la aceasta stire:
  • crysty1970 :

    alooo....federatia....raspunde cineva????
    Ciulin le-a dat m...e spectatorilor

    Confruntarea dintre cele două echipe a fost arbitrată de o bri­­gadă compusă din Marius Ciu­lin, Alin Faur şi A­drian Ha­bor. De­ciziile aces­tei brigăzi de flu­ie­raşi i-au iritat pe spec­tatori, care i-au apostro­fat de cîteva ori pe cavalerii fluierului. Cel mai rău i-a ener­vat pe spec­ta­tori con­stăn­ţea­nul Ma­rius Ciu­lin, care nu a văzut do­uă fa­ul­turi gro­solane comise chiar în faţa lui. Spec­tatorii au început să-l huiduie şi să-l în­jure. Ar­bitrul nu a vrut să rămî­nă dator şi le-a arătat specta­torilor de­ge­­tul mijlociu. Supor­terii au tur­­bat cînd au văzut a­cest gest şi s-au abţi­nut cu greu să nu intre pe teren. La finele parti­dei, Ciu­lin a fugit la ves­tiar, de teamă că va fi tras la răspun­dere pentru acest gest golă­nesc.

    cu 12 ani în urmă (24.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!