Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Sunt sigur că Martinic și Gallimore vor reacționa în meciul decisiv"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.04.2012

Hristu Șapera, antrenorul principal al lui CSM București, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet, înaintea meciului decisiv al seriei cu BC Timișoara din primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin – ediția 2011/12.

Cât de important este faptul că meciul decisiv se dispută la Timișoara?

Este foarte important prin prisma faptului că Timișoara a pornit ca favorită de la început, în special datorită poziției din clasament. Un meci greu pentru noi, dar cred că este la fel și pentru ei. Ne așteaptă un meci foarte greu, la Timișoara.

În primele patru meciuri ați făcut o treabă foarte bună în a contracara combinațiile lui Jovanovic cu Popescu. Cât de important este acest aspect în vederea meciului decisiv în condițiile în care conducătorul lor de joc a avut 11 posesii pierdute în partidele precedente?

Jocul Timișoarei se bazează pe relația dintre Jovanovic și Popescu. Dacă conducătorul lor de joc poate fi stopat le vom crea probleme în meciul decisiv. Este o chestiune de execuție după părerea mea. Cât de bine putem face acest lucru.

Martinic și Gallimore, principalii marcatori ai CSM-ului, au avut probleme în Meciul 4 din punct de vedere al finalizării. Cum se simt ei înaintea meciului decisiv?

Sunt doi jucători de certă valoare și sunt sigur că ei vor reacționa în meciul de duminică.
Martinic a avut o seară mai puțin reușită. Însă este explicabil prin faptul că apărarea Timișoarei a fost concentrată pe el. Este genul de jucător greu de oprit și îmi doresc să-și arate valoarea în meciul decisiv. Una care, în timp, cu dobândirea experienței, cred că poate fi peste nivelul campionatului nostru.
Gallimore a compensat o partidă mai puțin reușită din punct de vedere ofensiv cu o apărare foarte bună.

Ați pierdut Meciul 4 pe recuperarea ofensivă a lui Cuic. În ce măsură poate fi controlată o astfel de situație și cum poți să te asiguri de faptul că ea nu se va repeta în eventualitatea unui final de meci similar?

Cuic este un jucător foarte bun pe acest lucru și are experiența de partea sa.
În astfel de situații trebuie să te concentrezi și să folosește jucători specializați. Însă pentru noi era important să marcăm coș de trei puncte. Jovanovic este un jucător bun la libere și dacă ar fi transformat a doua aruncare ei s-ar fi desprins la trei puncte. Astfel, o aruncare de trei puncte pentru noi ar fi trimis meciul în prelungiri.

Foto: Biro Zoltan 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Ahilosu :

    Sfaturi, sfaturi
    Asa cum poate v-ati obisnuit, sunt plin de sfaturi, de data asta de natura redactionala. Am vazut de mai multe ori, in special la tine Adrian, ca folosesti grsit iin fraza "datorita" si "din cauza". Poate e DIN CAUZA grabei, dar contextul in care le folositi sunt de cele mai multe ori gresite. Stiu ca nu sunteti jurnalisti profesionisti, dar in ochii celor care stiu diferenta, greseala asta eca un bat in ochi.

    cu 12 ani în urmă (22.04.2012) Raspunde
  • aliali23 :

    @Ahilosu
    Intreb doar...pozitia din clasament a Timisoarei fiind un lucru pozitiv, favorabil.....de ce ati spus ca nu s-a folosit corect "datorita"? Locutiunea prepozitionala "din cauza" nu se utilizeaza atunci cand ne confruntam cu o cauza cu efect negativ? Multumesc.

    cu 12 ani în urmă (22.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!