Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini despre acuzele lui Gugino: „Phoenix Galați este un caz închis”

Florin Nini despre acuzele lui Gugino: „Phoenix Galați este un caz închis”

Sezonul 2017/2018 a fost ultimul pentru Clubul Sportiv Phoenix Galați atât în Liga Națională de Baschet Masculin cât și în Liga Națională de Baschet feminin. Aparent, clubul administrat de Florin Nini și-a asumat contracte cu jucători, agenți și furnizori peste bugetul primit de la Primăria Galați, iar astfel a intrat în incapacitate de plată, iar până în prezent nu a mai achitat datoriile restante, clubul aflându-se în insolvență.

Site-ul nostru relata încă din anul 2020 că Phoenix Galați înregistrează datorii zeci de mii de euro către foștii colaboratori, însă cu toate acestea clubul a fost lichidat de către adunarea generală, iar la scurt timp a luat ființă Clubul Sportiv Academia de Baschet Phoenix Galați, entitate care a preluat practic istoria și palmaresul clubului gălățean, astfel cum afirma Florin Nini într-o emisiune locală dedicată celor 20 de ani de existență a clubului Phoenix respectiv după cum se specifică pe site-ul oficial al clubului.

Printre sportivii afectați se numără și Tony Gugino, americanul care declară că nu și-a primit toți banii de la Phoenix Galați, deși în evidențele contabile ale clubului, depuse la Primăria Galați, apare semnătura sa pe chitanțe în sensul că i-ar fi fost înmânați personal banii de către Phoenix Galați. Gugino susține că nu a primit acei bani, că nu a putut semna în respectivele dăți chitanțele deoarece nu se mai afla în România, fiind de părere că semnătura i-a fost falsificată de către Florin Nini.

Site-ul nostru a luat legătura cu Florin Nini pentru a oferi lămuriri cu privire la afirmațiile lui Gugino. În întreaga sa intervenție, tehnicianul gălățean nu-l contrazice pe Gugino, însă nu oferă nicio explicație cu privire la semnătura aplicată în dreptul numelui sportivului. Nini susține că nu doar lui Gugino nu i-au fost plătite toate drepturile salariale fiind de părere că Primăria Galați este responsabilă că s-a ajuns în această situație deoarece clubului i-ar fi fost tăiată finanțarea.

Tehnicianul consideră că intrarea în insolvență a CS Phoneix Galați nu este un lucru ieșit din comun având în vedere că și alte cluburi au avut aceeași finalitate. Cu privire la mutarea activității pe o nouă entitate, înființată ulterior intrării în incapacitate de plată a CS Phoenix Galați, Nini consideră că a nu a procedat incorect, deoarece și alte cluburi l-au copiat când au acumulat datorii, iar dacă ideea sa nu ar fi fost bună nu ar fi fost aplicată de către alte cluburi. Cu toate că brand-ul Phoenix a fost mutat pe noul club, Florin Nini este tranșant când afirmă că CS Academia de Baschet Phoenix Galați nu este continuatorul sportiv al CS Phoenix Galați deoarece are o altă siglă, alți membri fondatori și nicio legătură cu vechiul club, chiar dacă se numește tot Phoenix. În final, antrenorul a concluzionat că CS Phoenix Galați este un caz închis. 

Vă sunăm în legătură cu un video primit de la Tony Gugino unde se menționează că nu și-a primit banii de la Phoenix Galați și că semnătura lui a fost falsificată pe niște facturi și chitanțe ulterior decontate la Primăria Galați.

- Nu pot face subiectul unui articol pe treaba asta. Știu de la cine pleacă. Ideea e în felul următor: Nu Tony, toți sportivii nu și-au luat banii pe ultima lună, unii pe două luni, depinde cum aveau contractul. Repet, nu și-au luat banii pe o lună, două, nu tot contractul cum spun ei acolo. Pentru că eu am hârtii, mă rog, nu mai intru în detalii. Ce spune el acolo, tare mi-e că a fost puțin învățat ce să spună pentru că trei ani de zile după ce și-a încheiat contractul n-a zis nimic, dintr-o dată a apărut procesul de la el, știm cine îl reprezintă și asta nu sună a bine. Tuturor celorlalți le-am explicat situația, că bugetul a fost substanțial tăiat, că nu eram eu nebun să renunț în desăvârșirea proiectului meu, că acel proiect l-am gândit ani de zile și până la urmă mi-a ieșit. Le-am spus și faptul că eu n-am mai primit finanțarea, în timpul sezonului mi-a fost tăiată finanțarea, fapt ce a făcut să nu pot achit salariile pe ultima lună. Am hârtiile de la toți jucătorii, cât mai am de plătit. Numai că clubul a intrat in insolvență cum de altfel s-a întâmplat cu multe alte cluburi pentru care nu s-a făcut aceeași mediatizare. Peste tot se menționează numele cluburilor, la mine se menționează numele meu, fapt ce e curios, de fapt nu e curios pentru că eu știu de ce, dar ca idee. E o abordare total diferită. Lucrurile acestea nu mă bucură, dar mă și dezgustă. Eu nu am avut bani pe care să nu-i dau, eu nu am avut bani și am dat cât am avut.

Tony exact asta afirmă, că el practic nu și-a primit banii, dar prin acele facturi și chitanțe pe care nu le-a semnat au fost ridicați banii în numele lui printr-un decont al Primăriei Galați. Bani care nu au mai ajuns la el, deși aparent pe documentele de plată apare semnătura lui...

- La noi erau foarte multe plăți întârziate. Noi nu eram la zi. Ce primeam trebuia să dau din urmă. Din punctul meu de vedere, Tony Gugino este împins să spună lucrurile astea, pentru că noi ne-am și întâlnit, i-am explicat că știu că nu dă bine dar na, a spus „coach, asta e” și după doi ani mă trezesc cu proces și să se facă puțină imagine, că de!, asta e treaba. Răspunsul meu oficial este că vorbim de un caz închis, pentru că așa cum se știe, clubul Phoenix este în insolvență și a fost în lichidare și în rest nu stau eu să fac toate treburile astea.

Clubul nou, Academia Phoenix este continuatoarea clubului vechi Phoenix Galați sau nu are nicio legătură cu clubul vechi?

- Nu, nu este continuatoarea. Îți dau un exemplu, Constanța, care nu a făcut decât să mă copieze, cum au făcut și mulți, dar nu mă deranjează, că dacă era de rău nu mă copiau. Exact așa s-a întâmplat și la Constanța, Clubul Sportiv Phoenix, au fost probleme, datorii, și apoi au înființat un nou club Academia Phoenix Constanța și așa au mers mai departe. Academia Phoenix Galați a fost deschisă în 2017 și are alt rol, un rol la care eu acum lucrez. Academia nu are nicio legătură cu clubul vechi, e o altă siglă, alți fondatori, nu are nimic cu Phoenix Galați. Nu are nicio legătură, nu este continuatorul.

----

Conform site-ului phoenixgalați.ro, Clubul Sportiv Academia de Baschet Phoenix Galați a luat ființă în data de 4 octombrie 2000.

Academia de Baschet Phoenix Galați continuă tradiția baschetului în municipiul Galați a Clubului Sportiv Phoenix Galați, proiect care a luat ființă în data de 4 octombrie 2000. Acesta reprezintă momentul în care Florin Nini, împreună cu Gelu Cazanoschi și Diana Lungu au pus bazele primului club privat de baschet din Galați.

Totul a început cu doi copii: Cristian Bulete şi Andrei Antistescu, prezenți în sala de sport a Colegiului Național “Vasile Alecsandri” la primul antrenament pe care Florin Nini și Gelu Cazanoschi l-au susținut în cadrul noului club – Phoenix.

În prezent, activitatea se desfășoară sub titulatura Academia de Baschet Phoenix Galați, ai cărei membrii fondatori sunt Florin Nini, Bianca Nini și Marian Săvăstru.

*foto: viata-libera.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Haha
    Simpatic dom' profesor... Doar whataboutisme a reușit să replice. Iar treaba cu caz închis, insolvență și lichidare, e maximă. Va fi închis atunci când oamenii ăia își vor fi recuperat banii, iar plastograful o va pune de un dosar penal.
    Iar Federația, care a ținut în brațe indivizi precum el, Tritoiu și alții este la fel de culpabilă.

    cu 2 ani în urmă (20.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Vorba dacopatilor
    " A furat dar a si facut ! "

    cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Bravo,Titi!
      Corect,sub lozinca asta se ascund si altii,mai mult,Nini este doar un epigon la acest capitol,mark my words!

      cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!