Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu. Monyea Pratt: „Toți avem aceeași mentalitate și același obiectiv – acela de a câștiga”

Interviu. Monyea Pratt: „Toți avem aceeași mentalitate și același obiectiv – acela de a câștiga”

Duminică, 13 octombrie, Sala Polivalentă din Craiova găzduiește cea de-a treia partidă a primei etape din Grupa Valorica A. SCM U Craiova primește vizita lui BC CSU Sibiu, formație ce deja a avut primul meci oficial al stagiunii 2019-2020.

Unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui Aleksandar Todorov este Monyea Pratt, sportiv ce a evoluat la Sibiu în ultimii doi ani. Acesta are mari așteptări înaintea noului sezon și a acceptat să ni le împărtășească.

În interviul pe care l-a acordat site-ului nostru, Pratt a vorbit despre discuțiile din vară cu Porter Troupe și Tyler Laser, despre cum o vede pe BC CSU Sibiu în noul sezon și despre cel mai important atuu al formației la care evoluează.

În primul rând, cum a fost presezonul pentru tine, atât din punct de vedere personal, cât și din cel al relațiilor dintre voi?

Presezonul a fost ok, am simțit că domnul antrenor a încercat să ne readucă în formă încă de când am venit, pentru că, după vară, nu mai ești așa de pregătit. Din punct de vedere al „chimiei”, cred că este foarte bine că avem niște băieți experimentați care pot și știu cum să joace. În momentul în care acest aspect va fi vizibil, jocul va deveni mult mai ușor pentru că toți suntem competitivi, serioși și avem dorința de a câștiga aici. Personal, am devenit mai bun pentru că m-am antrenat mult de-a lungul verii, știind că va trebui să joc pe diferite poziții. De aceea, muncesc enorm și mă concentrez mai mult pe a ști și a studia jocul.

Ai ajuns la o nouă echipă în România. Ce te-a făcut să iei această decizie? Ai discutat și cu alți jucători care te-au ajutat să îți dai seama ce te va aștepta la Craiova sau doar cu antrenorul?

Da, o nouă echipă. Eu mi-am dorit să explorez mai multe opțiuni, dintre care una era și să mă întorc la Sibiu, însă am avut o comunicare proastă și nu ne-am înțeles la timp. Așadar, am decis să joc la Craiova în acest sezon. Am vorbit cu Porter Troupe și Tyler Laser încă din vară, despre posibilitatea de a juca împreună, însă, prima oară, am vrut să știu dacă Porter se întoarce, înainte de a lua o decizie. Desigur, am vorbit și cu domnul antrenor și ne-am înțeles excelent așa că toți am luat decizia și am semnat cu Craiova.

În acest weekend, aveți primul meci. După un start mai dificil de presezon, ați reușit o serie solidă de victorii. Cum te simți în legătură cu următoarea partidă? De asemenea, luând în considerare că vei juca împotriva fostei tale echipe, ce sentimente îți trec prin minte?

Mă simt excelent. Cred că suntem pregătiți și foarte motivați să începem sezonul. Sibiu este o echipă bună și știu că nu va fi un meci ușor împotriva lor, dar suntem pregătiți să jucăm și să obținem victoria pe teren propriu. Va fi un joc interesant.

În cazul în care te-ai uitat la Supercupă, ce părere ai despre noul lot al Sibiului, comparativ cu cel de anul trecut? Crezi că faptul că au produs atât de multe schimbări în echipa ce a câștigat o cupă, după atâția ani, este o mutare bună?

Cred că atunci când eu eram acolo, echipa era una foarte atletică, cu un ritm rapid și o defensivă bună. Acum nu știm prea multe aspecte despre Sibiu, despre echipă, ci doar despre jucătorii pe care i-au adus. Arată destul de bine, însă, cu siguranță, au pierdut din atleticism și din apărarea la extreme. Dan (n.r. Dan Fleșeriu) este un antrenor bun și, uneori, schimbarea poate fi bună. Sunt sigur că vor fi o echipă bună, din nou, în acest an.

Cum vezi desfășurarea noului sezon, având în vedere că deja cunoști foarte multe despre această ligă? Crezi că veți reuși să fiți în Top 3 sau sunt multe formații, ce nu sunt favorite, care așteaptă să fie surpriza acestui an?

Cu siguranță, ne vedem ca o echipă de Top 3, însă cred că este prea devreme pentru a vorbi de restul echipelor, deoarece o formație poate începe foarte bine și apoi să continue prost. Sau poate să debuteze slab și, în final, să iasă bine. Așadar, acum, cred că e devreme să vorbim.

În final, uitându-te la echipa ta, care crezi că este principalul atuu al grupului vostru? Ce ar putea să vă facă pe voi să fiți surpriza sezonului?

Cred că forța noastră reiese din faptul că jucăm împreună. Fiecare dintre noi a mai jucat înainte cu alți actuali coechipieri sau, cel puțin, au fost adversari. Prin urmare, știm să evoluăm foarte bine împreună și cunoaștem ce calități și îmbunătățiri poate aduce fiecare în cadrul echipei. De asemenea, toți avem aceeași mentalitate și același obiectiv – acela de a câștiga.

Confruntarea dintre SCM U Craiova și BC CSU Sibiu are loc duminică, 13 octombrie, de la ora 18:00, și va putea fi vizionată, în direct, pe FRBTV.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!