Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Porter Troupe: „Orădenii să se bucure de moment şi să dea tot ce au mai bun”

Interviu Porter Troupe: „Orădenii să se bucure de moment şi să dea tot ce au mai bun”

CSM Oradea va juca astăzi în Final Four-ul FIBA Europe Cup de la Tel Aviv, la șase ani de la precedența performanță de acest fel reușită de Energia Târgu Jiu.

Gorjenii au reușit atunci un loc 3 în FIBA EuroChallenge, după un turneu final disputat la Trabzon, acolo unde Energia s-a impus în finala mică în fața celor de la Fraport Skyliners.

Doi dintre artizanii acestei performanțe încă se mai află în activitate. Este vorba despre Porter Troupe și Giordan Watson. Mai mult, „Gicu” va juca și cu Oradea la Tel Aviv iar Porter, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, îi ține pumnii strânși din Finlanda, acolo unde în acest sezon a jucat la Helsinki Seagulls.

De altfel, Troupe a acordat un interviu site-ului nostru în care a rememorat parcursul excelent din sezonul 2014/2015, dar și reușita din acest sezon a celor de la CSM CSU Oradea.

Au trecut şase ani de la prezenţa voastră în Final Four-ul EuroChallenge. Care este cea mai preţioasă amintire pe care o ai de la acest turneu?

- Drumul parcurs până acolo e cea mai importantă amintire. Am jucat împotriva a numeroase echipe bune, cu nume grele. Dar am fost competitivi şi am arătat că nu contează banii sau numele echipei, ci cât de inteligent joci şi cât de mult te implici.

Care erau aşteptările voastre la startul competiţiei, dat fiind faptul că vorbeam de debutul Energiei într-un turneu european?

- Eram nerăbător şi mă aşteptam să jucăm bine. Cu toţii simţeam că am fost subapreciaţi ca jucători. Aşa că încercam să schimbăm această percepţie.

Ați avut o prestație fluctuantă în faza grupelor, dar ați reușit apoi să vă calificați în sferturile de finală. Acolo ați avut o serie contra celor de la Le Mans, câștigată în trei partide. Cu ce mentalitate ați mers la acel meci al treilea, decisiv pentru calificarea în Final Four?

- Am mers la meciul cu Le Mans cu gândul că, dacă tot am ajuns atât de departe, de ce să nu mergem noi la Final Four? Eram dispuși să murim pe teren, iar asta ne-a ajutat enorm.

Ați mers apoi să jucați la Trabzon, chiar împotriva formației gazdă. Cum a fost să joci împotriva lor?

- Erau o echipă bună, co talie foarte mare şi cu nişte jucători extrem de puternici sub panou. Sincer, însă, am avut 7-8 minute slabe în sfertul secund care au făcut diferenţa...

În cele din urmă ați câștigat medalia de bronz, o performanță grozavă pentru baschetul românesc. Cum ați fost primiți de fanii de la Târgu Jiu când v-ați întors acasă cu medaliile?

- Tot orașul Târgu Jiu a fost mândru de noi. Fanii aceia erau nemaipomeniți. Au mers și în Turcia să ne sprijine. Erau grozavi. Merită o nouă echipă de top.

[ad}

Porter Troupe, despre actualul sezon european al lui CSM CSU Oradea

Ai reușit să vezi vreun meci al lui CSM CSU Oradea sezonul ăsta? Ce părere ai de echipa lor?

- M-am uitat la toate meciurile lor. După cum știi, Giordan (n.r. Watson) este cel mai bun prieten al meu, așa că îl sprijin și mă uit la toate meciurile lui. Au o echipă foarte solidă. Cred că pierderea lui Kris (n.r. Richard) i-a afectat la începutul sezonului, dar încep să arate din ce în ce mai bine.

Ce șanse crezi că au în meciul cu polonezii cu Arged BMSlam Stal Ostrow?

- Slam au o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. Oradea are însă șansa sa. Trebuie să joace foarte bine în defensivă și să facă față stilului foarte rapid în care joacă polonezii.

Giordan Watson ți-a fost alături la Energia, acum e iar calificat într-un Final Four, alături de Oradea. Cât de mult crezi că a progresat în acești ani ca jucător?

- Giordan este un jucător grozav, poate să evolueze pe mai multe roluri, nu sunt deloc de surprins de succesul pe care îl are. Muncește din greu, are mereu ceva de demonstrat. Un jucător foarte bun, dar este și mai bun ca om.

Ce sfaturi ai pentru antrenorul Achim și elevii săi înainte de acest turneu?

- Sfatul pentru bihoreni este să trăiască momentul. Să nu se gândească prea departe și să se bucure de experiență. Trebuie să fii un jucător bun dar și să ai mult noroc că să ajungi într-un Final Four. Așa că bucurați-vă de acest turneu, trăiți momentul și dați tot ce aveți mai bun. Sunt sigur că se vor descurca foarte bine.

CSM CSU Oradea va debuta astăzi în Final Four-ul FIBA Europe Cup, în compania formației poloneze Arged BMSLAM Stal Ostrow, de la ora 18:00. Meciul va putea fi urmărit pe canalul de youtube al FIBA.

*foto: Mirela Oprea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!