Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuţ Stroe: Sportul românesc nu este în pericol de a fi din nou suspendat

Ionuţ Stroe:  Sportul românesc nu este în pericol de a fi din nou suspendat

Numărul mare de cazuri de covid-19 înregistrate în România, care au ajuns şi în competiţiile sportive de echipă, nu îl sperie pe ministrul Tineretului şi Sportului.

Ionuţ Stroe a susţinut într-o intervenție telefonică la postul de televiziune B1Tv că nu se pune problema ca în ţara noastră competiţiile sportive să fie întrerupte din cauza pandemiei de covid. Ministrul a spus că se bazează pe disciplina sportivilor, dar şi pe faptul că ordinele semnate de el îi protejează în mod special pe baschetbalişti: 

"Din punctul meu de vedere, după regulile pe care le-am definit foarte bine în aceste ordine de ministru, sportul românesc nu este pericol de a fi din nou suspendat, cum s-a întâmplat în primăvara anului trecut. Dacă regulile ar fi respectate, să ştiţi că sportivii şi participanţii la aceste competiţii sportive sunt mult mai feriţi de infectare decât oamenii din comunitate, fiindcă există anumite cantonamente în regim de izolare care se fac, există anumite turnee în sistemul acela de "bulă" care îţi asigură separarea de ceilalţi. Există testări succesive, există condiţii pe care le impun sportivilor pentru a participa la competiţii. Fiind un domeniu în care se spune că participanţii sunt mult mai disciplinaţi şi au reguli mult mai clare, practic n-ar fi niciun motiv să se întrerupă. Evident că nu putem să ne imaginăm că vor fi zero infectări. Există infectări şi în zona sportului. Dar dacă măsurile descrise de noi vor fi respectate, competiţiile sportive din România vor rămâne deschise". 

În acest moment, în baschetul din România se desfăşoară Cupa României la feminin, unde luni s-au jucat deja primele meciuri. Una dintre echipe, însă, nu a primit avizul din partea DSP să participe la această competiţie din cauza a trei cazuri de coronavirus.

*foto: facebook Ionuţ Stroe

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!