Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Italienii, nemulțumiți de diferența mare de libere în duelul cu Clujul

Italienii, nemulțumiți de diferența mare de libere în duelul cu Clujul

La mijlocul acestei săptămâni, U-BT Cluj-Napoca a reușit să o învingă pentru a doua oară pe Happy Casa Brindisi. Spre deosebire de meciul din tur, când s-au înscris 147 de puncte, de această dată s-au marcat aproape 200 de puncte: 104-94.

Pentru U-BT, 24 din aceste puncte au venit de la linia de libere, unde au avut 33 de aruncări. În schimb, Brindisi a beneficiat de doar șase libere și a înscris cinci dintre acestea. Și diferența la nivelul faulturilor a fost mare: 15 pentru gazde, 29 pentru oaspeți.

La conferința de presă organizată în BTarena, Jeremy Chappell și Francesco Vitucci s-au plâns de acest lucru, spunând că arbitrii au ratat multe faze.

Cred că meciul a fost câștigat la linia de libere, în urma aruncărilor primite. Ei au avut 33 de aruncări libere, noi am avut 6. Noi am avut 29 de faulturi, ei au avut 15. Deci, cred că acolo a fost câștigat jocul. Ambele echipe au jucat cu intensitate, dar ei au primit mai multe faulturi decât noi. Cred că arbitrii au ratat multe decizii în favoarea noastră și nu au ratat nimic de cealaltă parte. Sincer, așa simt, cred că partida ar fi trebuit să fie mult mai echilibrată și că ar fi trebuit să primim mai multe faulturi, iar ei mai puține. 33-6 la libere e inacceptabil pentru două echipe ce au jucat agresiv și intens. Ambele formații au meritat victoria”, a declarat baschetbalistul lui Brindisi.

Iată ce a adăugat antrenorul italienilor:

În primul rând, sunt de-acord cu ceea ce a spus jucătorul meu. A fost un meci dificil, agresiv, dar nu e posibil ca o echipă să aibă 33 de libere și cealaltă doar 6. Ei au meritat victoria, au început mai bine decât noi, au urmat câteva momente echilibrate și atunci când ne-am apropiat de ei au răspuns bine. Însă, din nou, 33-6 e o diferență uriașă. Nu se poate să nu fie în bonus cu un minut înainte de terminarea sfertului 4. Apoi ne-au dat pe gratis un fault doar așa să ne facă fericiți. Nu are sens.

În schimb, Mihai Silvășan are o altă perspectivă. În economia unui joc, faulturile joacă un rol important și, folosite eficient, pot constitui o armă solidă în apărare. În sferturile 3 și 4, în special, jucătorii lui U-BT nu au fost atât de agresivi, nu s-au folosit de faulturi, acesta fiind și unul din motivele pentru care Brindisi s-a apropiat de două ori la o posesie de adversari.

Din punctul meu de vedere și eu critic lipsa de aruncări libere pe care echipa adversă le-a avut. Chiar ne-am pus ca obiectiv să nu lăsăm coșuri ușoare. De exemplu, am terminat sfertul trei, dacă nu mă înșel, doar cu două faulturi făcute ceea ce e foarte prost, mai ales că am primit 94 de puncte și, cu siguranță, noi puteam folosi mai bine faulturile. Nu cred, nu știu la ce se refereau antrenorul și jucătorul echipei adverse, însă noi suntem cunoscuți ca o echipă care atacă mult coșul și obține multe aruncări libere. Deci cred că ne-am făcut treaba. Puteam face mai multe faulturi, să-i trimitem mai mult la linia de libere, mai ales că am vorbit despre asta înainte de meci. Gaspardo – 41%, Perkins – 60%, Adrian - 51% la linia de libere, mă refer la tot sezonul. Deci, clar, trebuia să îi trimitem mai mult la linia de libere. Atât am de comentat în această privință”, a fost răspunsul tehnicianului de la U-Banca Transilvania.

Chiar dacă a pierdut în Cluj-Napoca, Happy Casa Brindisi are în continuare șanse la calificarea în play-off. Pentru a ajunge acolo, are nevoie de o victorie în Israel, pe terenul lui Hapoel Holon, și de un succes al clujenilor în Turcia.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca este sigură de prezența în play-off și poate termina pe prima poziție cu o victorie pe terenul lui Darussafaka Istanbul.

*foto: Emi Turbuc

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    diferența de libere
    Italienii au jucat foarte agresiv și au faultat foarte dur, s-a văzut frustrarea lor în defensivă cel mai mult pe finalul meciului când faultau fara sens la orice faza.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nu stiu ce sa zic
    A mai fost discutia asta cu diferente de faulturi si implicit libere.
    Dar cind arunci de 30 si ceva de ori de la 3 puncte, cum sa obti faulturi ? Ca doar adversarii n-or fi idioti sa faulteze asa doar pentru statistica.
    In ceea ce priveste tehnicele , da, are dreptate ( sic :)) au primit cam putine. Mai erau de dat cel putin doua ! Poate s-au uitat la joc si alde Grigoras, Ciulin si Alexandra Stan. Mi-a placut stapinirea de sine a lui Silva.
    La modul general sa zicem ca arbitrajul nu a fost la inaltimea jocului, au fost scapari dar nu in asa masura sa influenteze rezultatul. Nu stiu exact care este regulamentul pentru reluari, dar acel cos validat la italieni , chipurile bloc la minge in cadere, cred ca era de revazut.
    Apropo, de reluari, vad ca nu zice nimic antrenorul lui Brindisi dar au fost doua intoarceri de decizii ( una cu cos anulat) in favoarea lor, in rest doar confirmari de decizii.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Faulturi si aruncari
      Ambele echipe au aruncat mult de afara - noi 32 aruncari, ei 27!! Iar de 2 pct noi 29, ei 39 aruncari. Asta ca si "cifre reci" care spun contrariul la ce ai zis tu. Adica - daca ne uitam doar la nr de aruncari - noia am incercat mai mult de la 3 si mai putin de la 2 pct. Dar realitatea e putin diferita: noi am atacat cosul mai mult de langa inel - am avut toate aruncarile de 2 pct marcate din caciula (19 aruncari= 38 pct)- unde au venit si faulturile. Spre deosebire de italieni care au avut 22 aruncari de 2pct reusite (dar doar 14 din caciula). Ca si concluzie noi am atacat mai mult cosul din apropiere, ei mai mult cu aruncari de la distanta /semidistanta. Cele mai multe faulturi se scot sub inel - 20 din 29 faulturi sunt facute de oamenii mari ai lor - nr 1, 10, 21,22 si 33

      cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    DILEMA !
    Si totusi as dori sa supun discutiei faza de la minutul 7,41 ( ramas de joc ).
    Udom ( 22 Brindisi ) il ia de git pe Hogue. Se fluiera fault antisportiv. Urmeaza imbrinceli intre Udom si Guzman. Arbitrul arata decizia initiala : fault antisoprtiv la 22, 2 aruncari libere plus posesie si semul de revedere pe ecran. Dupa consultari si analiza reluarilor arbitrul indica in ordine : fault antisportiv 22 (Brindisi) , comportament antisportiv 0 ( Guzman U-BT) si din nou comportament antisportiv 22. Udom paraseste sala si Guzman executa si rateaza 2 libere. De ce ?
    Dupa parerea mea trebuia sa execute 2 libere Hogue ( cel faultat in faza jocului) , cele 2 antisportive la Guzman si Udom anulinduse. Aici nu sunt sigur dar acolo la anulare erau cite o aruncare de fiecare. ( practic tehnic la amindoi). Dar semnalizarea arbitrului a fost mina stinga cuprinsa la incheietura de mina dreapta ( fault sau comportament antisportiv). Posibil 2 aruncari de fiecare anulate intre ele. Rezulta ca Hogue trebuia sa execute liberele pentru fault.
    Daca cei doi nu se incaierau si nu era fault antisportiv Hogue trebuia sa execute liberele ( italieni erau in penalizare).
    Daca se dadea numai acel antisportiv tot Hogue era la libere.

    cu 2 ani în urmă (17.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!