Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jarrett Howell: "Am demonstrat că putem să îi învingem. Lukoil nu este invincibilă"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.01.2012

Jarrett Howell, cel mai bun jucător al derby-ului baschetului din Bulgaria, adjudecat de către Levski Sofia pe terenul lui Lukoil Academic cu scorul de 92-77, a explicat pentru TotalBaschet, rețeta succesului în acest meci.

Fostul jucător al lui Gaz Metan a avut 18 puncte, 8 pase decisive și 3 intercepții și 26 la eficiență în această partidă. Mai mult, odată intrat pe teren, Levski a preluat conducerea și nu a mai cedat-o până la finalul confruntării.

Cititorii site-ului nostru trebuie să știe că Lukoil Academic era neînvinsă înaintea acestui meci în actuala ediție a ligii bulgare, este campioana în exercițiu acestei țări și are în componență jucători precum Bruno Sundov (ex-NBA), Damjan Stojanovski (jucător ce a făcut parte din rotația de bază a Macedoniei la EuroBasket 2011 unde a obținut locul 4), precum și cei trei americani - Lamont Mack, Brandon Heath și Andre Owens.

Howell a vorbit pentru despre meciul de vineri:

A fost un meci excelent pentru echipa mea dar și pentru mine personal. Nu-mi creează niciun fel de dificultăți faptul că joc împotriva unor baschetbaliști de top din Europa ori contra unor echipe de prestigiu, așa cum este Lukoil. Mă pregătesc în așa fel încât să fac față la orice nivel. Dumnezeu mi-a creat oportunitatea și mi-a permis să joc bine într-un astfel de meci, punându-mi în valoare calitățile de care dispun, cu care am fost înzestrat. Astfel am avut un impact asupra noii mele echipe și să le arăt tuturor ce lucruri pot să ofer.

Fundașul american a explicat importanța acestui succes și a fost întrebat dacă pe baza acestui rezultat consideră că Levski poate depăși pe Lukoil de trei ori într-o serie de playoff în așa fel încât să o detroneze din fruntea baschetului bulgar, având în vedere că a câștigat ultimele nouă ediții de campionat.

A fost primul meu joc în echipamentul lui Levski într-o confruntare cu Lukoil. Pe de altă parte este primul succes al echipei mele în ultimele 12 jocuri directe cu această formație. Este foarte important din punct de vedere psihologic că am câștigat pe terenul lor la o diferență de 15 puncte. Am demonstrat că putem să îi învingem. Cu siguranță nu sunt invincibili.

Noi începem să credem în potențialul nostru și avem încredere că îi putem bate de trei ori într-o astfel de serie. Încrederea în noi înșine precum și moralul echipei au crescut datorită acestui rezultat. Însă mai avem mult de muncit și jucat până la playoff și la o astfel de serie.

Foto: www.sportsimages.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!