Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii lui U-BT vor purta echipamente roz în Derby-ul Ardealului

Jucătorii lui U-BT vor purta echipamente roz în Derby-ul Ardealului

Astăzi, 22 octombrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui BC CSU Sibiu, într-un meci din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida are loc în BTarena, de la ora 20:15, și poate fi urmărită pe Digi Sport 4 și Prima Sport 5.

Dincolo de spectacolul de pe teren și de importanța unui duel între clujeni și sibieni, confruntarea din această seară va marca un alt moment special. Jucătorii gazdei vor evolua din nou în echipamente roz, așa cum au făcut-o și în stagiunea trecută, în disputele cu CSM Oradea și CS Dinamo București.

„Octombrie este luna care marchează lupta împotriva cancerului de sân. Suntem alături de toate femeile din viața noastră. Jucătorii noștri vor purta echipamentele speranței la meciurile de sâmbătă. Scopul este de a atrage atenția asupra importanței prevenției în lupta pentru combaterea cancerului la sân. Maiourile roz ale campionilor României vor fi ulterior licitate, iar banii strânși vor fi donați către asociații care se luptă cu cancerul mamar” – este comunicatul publicat de U-Banca Transilvania.

Mai mult decât atât, o mare parte dintre elevii lui Mihai Silvășan nu va purta pe maiouri numerele obișnuite. Asta pentru că cei de la U-BT s-au folosit de tricourile de joc pentru a transmite anumite statistici importante în legătură cu cancerul de sân. Pe fiecare maiou, sub număr, este scrisă o propoziție legată de anumite aspecte ale acestei boli.

Iată cum arată noile maiouri:

Karel Guzman – 1 femeie la 45 de minute află că are cancer de sân

Akos Szentkuti – 4 mii de femei au decedat în România din cauza cancerului de sân în 2022

David Lăpuște – 6 mii de noi cazuri de cancer la sân sunt depistate în fiecare an în România

Eduard Roschnafsky – 7% dintre românce cu vârsta de peste 25 de ani și-au efectuat o mamografie în ultimii 2 ani

Nandor Kuti – 8 din 10 femei nu și-au efectuat niciodată o mamografie

Jordan Taylor – 9% din femei vor dezvolta cancer de sân pe parcursul vieții

Andrija Stipanovic – 10% dintre femei se prezintă la consult medical în prima lună de la depistarea modificărilor de sân

Stefan Bircevic – 12 mii dintre cazurile noi de cancer din România au fost cancer de sân

Emi Cățe – 20% dintre femei se prezintă la consult medical în primele 6 luni de la depistarea modificărilor de sân

Modibo Diaby – 30% dintre femei identifică leziuni prin palpare, dar se prezintă la doctor în fazele avansate

Leo Meindl – 40% dintre femei vor detecta la un moment dat în viața lor, un nodul mamar

Patrick Richard – 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în fază avansată

Victor Sanders – 95% dintre cazuri supraviețuiesc dacă boala este diagnosticată precoce

Așadar, clujenii continuă tradiția începută anul trecut și evoluează în roz pentru al doilea sezon la rând, în încercarea de a atrage atenția asupra importanței prevenției în lupta pentru combaterea cancerului de sân.

Rolul unui club sportiv nu este doar de a obține rezultate foarte bune pe teren, ci și de a crea o comunitate în cadrul căreia să se implice pentru a schimba societatea în bine. Inițiativa lui U-BT face asta și, în același timp, ne bucurăm să vedem tot felul de proiecte la mai multe echipe din Liga Națională.

Spre exemplu, Sarunas Vasiliauskas, jucătorul lui CSO Voluntari, oferă, de-a lungul acestei stagiuni, zece burse pentru juniorii din cadrul clubului ilfovean. CSM Oradea a început un proiect prin care copiii din mediul rural beneficiază de bilete gratuite la jocurile bihorenilor și aceștia au răspuns într-un număr mare la invitația echipei, participând la duelul cu Rilski Sportist din FIBA Europe Cup.

De asemenea, la Târgu Jiu, lovitura de începere a duelului cu CS Rapid București a fost dată de Andrei, un copil care face parte din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu.

Și BC CSU Sibiu, adversara din această seară a lui U-Banca Transilvania, se implică în comunitate și oferă invitații la meci elevilor care au rezultate excepționale în sport sau la învățătură.

Suntem siguri că mai există și alte inițiative sau proiecte desfășurate de echipele din Liga Națională, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru faptul că tot mai multe formații încep să își înțeleagă rolul și să dea înapoi comunităților din care fac parte.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Deci se poate
    asta apropo de articolul cu Regulamentul pe care unele echipe nu-l respecta. Iata ca mai multe chipe au initiative sociale chiar si fara Regulamentul citat. Ma surprinde lipsa Timisoarei, desi cred ca si acolo au ceva legat de Capitala Culturala, dar probabil din "modestie" evita sa se promoveze.
    Ma gindesc ca multe cluburi evita retelele sociale din prisma prezentei a extrem de multe Fake-uri. Dar asta nu explica lipsa initiativelor sociale. La Voluntari vad o initiativa personala, dar sa zicem ca este scuzabil grupul, deoarece acolo banii vin de la Primaria care oricum plateste zeci de autocare pentru "pelerinajul " de la Sf. Paraschieva. Si se poate considera tot ca initiativa sociala ! :)

    cu 1 an în urmă (22.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!