Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Sunt fericit că în sfârșit am echipa completă”

Eduard Popa

Eduard Popa
27.03.2018

csm steaua u bt cluj

CSM Steaua Eximbank București va primi astăzi vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca, în prima etapă a Top 6 LNBM.

Antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a vorbit pentru totalbaschet.ro după antrenamentul oficial al echipei dinaintea duelului cu U-BT Cluj. Antrenament la care, în premieră, a avut 14 jucători la dispoziție:

„Sunt fericit că în sfârșit am avut echipa completă la antrenament. Mai avem mult până ajungem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, dar e prima dată când îi am pe toți la un antrenament full contact. Sperăm să ne ajute acest lucru.”

Jukka Toijala a vorbit și despre partida de săptămâna trecută, când Steaua a fost învinsă de U-BT Cluj, scor 84-68:

„Săptămâna trecută nu am jucat bine în Cluj, nu am avut energia necesară pentru a ne lupta cu o astfel de echipă. Nu am reușit să ne apărăm prea bine, am avut ceva probleme și în ofensivă, dar defensiva noastră a fost principala noastră problemă. Au înscris foarte mult puncte pe pick & roll. Desigur, nici greșelile în atac nu ne-au ajutat. Au înscris puncte multe și pe fastbreak. Avem multe de îmbunătățit, dar dacă ținem cont că jucând un meci prost la Cluj, am fost la 5 puncte de ei cu cinci minute rămase, înseamnă că dacă vom presta un meci bun sunt optimist că vom avea șansa să fim în poziția de a câștiga partida.”

Toijala: „Top 6 e o provocare dificilă”

Toijala a discutat și despre condițiile destul de dificile în care se va desfășura meciul, după ce instalația din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu a cedat:

„Nu, nu e o strategie a clubului să jucăm astfel (n.r. râde amar). O să fie o provocare pentru jucători, pentru antrenori, pentru suporteri. E un pic frig. Sper să fie ultimul meci în care vom juca în astfel de condiții. <<It is what it is>>. Când ne-am dat seama de situație săptămâna trecută, am zis că nu avem de ales și trebuie să ne antrenăm în condițiile date...”

L-am întrebat pe tehnicianul finlandez și ce părere are despre clasamentul duelurilor directe dintre cele 6 combatante din fruntea clasamentului:

„Sunt și multe meciuri decise la mai puțin de 3 puncte. Deci ar putea ca acest clasament să fie cu susul în jos. Meciurile astea sunt însă în trecut. Multe echipe au făcut modificări față de prima parte a sezonului regulat. Oradea și-a schimbat aproape total echipa, dar și filosofia cu care jucau, Clujul a făcut ajustări mai devreme, noi ceva mai târziu și încă nu am avut această formație împotriva acestor echipe. Nu sunt sigur dacă îi voi avea pe toți la dispoziție în meciul cu Clujul, dar antrenamentul a arătat bine și cred că mâine vom fi gata de meci. E o perioadă scurtă, 10 meciuri din 3 în 3 zile. Anul precedent a arătat că va fi foarte greu să ajungi la 5-5, 6-4. Dacă reușeștă să scoți 7-3, va fi foarte bine, dacă faci 4-6 deja vei avea probleme. E o provocare dificilă, dar e la fel pentru toată lumea. E o provocare dar acum am 14 băieți și pot să mai rotesc din când în când.”

CSM Steaua Eximbank -  U BT Cluj se joacă astăzi, cu începere de la ora 20:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 3.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!