Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

JUNIORI U18 MASCULIN. Vlad Popovici a avut 52 la eficiență, Iași este în finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.06.2012

Vlad Popovici, unul dintre cei mai importanți tineri baschetbaliști ai României, a ținut capul de afiș al penultimei zile de la turneul final al Campionatului Național U18 masculin - ediția 2011/12. Aflat la Brazi, Popovici a avut un aport consistent, chiar decisiv, în succesul lui CSȘ Unirea Iași asupra gazdei evenimentului, CSȘ Ploiești, scor 96-79.

După ce a jucat un rol important în lotul Politehnicii CSȘ Unirea Iași la nivel de Divizia A masculin în sezonul competițional 2011/12, unde a avut medii de 12.0 puncte, 5.2 recuperări, 1.7 pase decisive și 1.1 intercepții cu 2.3 posesii pierdute pentru 9.7 la eficiență în 27 partide cu 34.1 minute petrecute pe parchet, în medie pe meci, Popovici este pe cale să demonstreze că nu are rival la categoria sa de vârstă.

Sportivul ce a împlinit vârsta de 18 ani pe 28 mai anul curent, a avut 38 minute de joc în semifinala câștigată asupra prahovenilor. În timpul de joc acordat, baschetbalistul de 2.00 metri a avut 17/24 la aruncările de două puncte, 0/2 la cele din spatele semicercului și 8/16 la linia de pedeapsă pentru un total de 42 puncte!

Popovici a adăugat 25 recuperări (!), 15 dintre ele sub coșul advers (!), 3 pase devisive și 2 intercepții pierzând mingea de trei ori. Astfel, Vlad a avut un coeficient de 52 la eficiență.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Gabriel Toma :

    Pacat de tinarul arbitru care a vrut in sfertul doi sa rupa neaparat traiectoria clara a partidei...
    Ca sa nu fie considerat atac la persoana, hai sa spunem ca sfertul doi, in ala in care ploiestenii au revenit chipurile, acest lucru s-a intimplat cu aportul arbitrului de sub cos (nu-i dam numele...) , care a intors patru atacuri iesene, trei pe motiv de pasi, unul pe motiv de picior, cel putin hilare... am jucat baschet cam jumatatea anilor acelui arbitru, si vad baschet de vreo 35 de ani... A fost caraghios si in van, copii din Ploiesti neavind decit arma aruncarilor de afara, unde au fost dezastruosi ca procentaje. Una peste alta, iesenii au fost net peste adversarii lor, un parcurs nepartinitor al arbitrajului ar fi dus la cel putin inca 10-12 puncte pentru ieseni...

    cu 11 ani în urmă (10.06.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!