Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jure Planinic, fratele mai mic al lui Darko, a câștigat Cupa Croației

Jure Planinic, fratele mai mic al lui Darko, a câștigat Cupa Croației

Sâmbătă, 15 februarie, Sala Kresimir Cosic din Zadar a găzduit finala Cupei Croației dintre formația gazdă și Cibona Zagreb. După o primă repriză echilibrată, formația lui Jusup Danijel a preluat inițiativa și și-a impus tempo-ul, reușind să câștige cu scorul de 89 la 76.

Prima ediție a Cupei „Kresimir Cosic” a avut loc în sezonul 1991-1992, când învingătoare a fost KK Split, echipă ce purta numele de Slobodna Dalmacija. În ultimii șase ani, Cedevita Zagreb a dominat competiția, obținând trofeul de fiecare dată.

În acest sezon, Cedevita nu a mai ajuns în ultimul act, acesta disputându-se între KK Zadar și Cibona Zagreb. Oaspeții au început mai bine întâlnirea și au câștigat primul sfert cu 24-20, iar apoi au reușit să își mențină avantajul de patru puncte: 39-43.

După revenirea de la vestiare, gazdele au jucat excelent și au dominat la ambele capete ale terenului. Jucătorii lui Zadar nu au mai ridicat piciorul de pe accelerație și s-au impus cu 89-76, obținând a șasea cupă din istoria clubului.

În lotul condus de Jusup Danijel activează și Jure Planinic, fratele mai mic al lui Darko Planinic. Născut în 2000, baschetbalistul croat a intrat ca titular însă a jucat doar șase minute, nereușind să-și treacă numele pe tabela de marcaj.

În vara lui 2018, Jure a semnat primul contract ca profesionist și în al doilea sezon al său a obținut primul trofeu. De altfel, în urmă cu mai puțin de o săptămână, fratele său mai mare, Darko Planinic, a cucerit Cupa României alături de U-BT Cluj-Napoca.

Așadar, în decurs de doar cinci zile, doi componenți ai familiei Planinic au câștigat câte o Cupă. Pentru Darko, urmează zece zile petrecute la lotul național al Croației, în timp ce Jure va avea parte de o binemeritată pauză.

*foto: Instagram - Darko Planinic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!