Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kerron Johnson: „De când am jucat cu ei, am devenit o formație mai bună”

Kerron Johnson: „De când am jucat cu ei, am devenit o formație mai bună”

BTarena găzduiește în această săptămână duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Enisey Krasnoyarsk, formațiile din grupa G care s-au calificat în faza următoare a competiției. Ardelenii doresc să își ia revanșa pentru înfrângerea din tur, atunci când revenirea de pe final nu a fost de-ajuns pentru a obține succesul.

Kerron Johnson a declarat la conferința de presă organizată înaintea acestui meci că jocul din Rusia i-a ajutat să se dezvolte și să devină mai buni.

Sunt o echipă talentată, agresivă dar noi ne concentrăm pe a obține victoria în fața singurei formații care ne-a învins până acum. Pentru mine, acesta e singurul lucru important. Nu ne uităm în față, nu ne uităm în spate, ci ne concentrăm pe testul de mâine. De când am jucat cu ei, am devenit o formație mai bună, am învățat din greșeli și sper ca mâine să putem să punem în aplicare ceea ce am învățat.

În tur ne-au presat și ne-au oprit din ceea ce voiam să facem, în special în prima repriză. Ei ne-au atacat primii și ne-au surprins pentru că de-obicei nu ni se întâmplă asta. În partea a doua, am reușit să oferim o replică solidă, însă, în fața unei echipe așa de bune ca Enisey și, mai ales, în deplasare, e greu să revii. Am jucat bine în repriza secundă și am revenit în meci dar ei au fost echipa mai bună. Am învățat din acel joc, din punct de vedere defensiv, și vom fi pregătiți mâine.”

Baschetbalistul de 28 de ani este de părere că adversarii de mâine (27.11) nu vor fi afectați de călătoria lungă pe care au făcut-o pentru că sunt obișnuiți cu acest stil de joc.

Nu cred că lor le pasă. Ei trebuie să facă asta tot timpul, călătoresc mereu așa că nu cred că o vor folosi ca scuză. Nici noi nu am folosit călătoria lungă ca pe o scuză, ci am încercat să câștigăm partida și nu am reușit. Noi nu ne gândim la asta, ci la ce trebuie să facem pentru a obține victoria mâine. ”

La final, Johnson a vorbit despre nivelul de motivație care există în cadrul echipei, despre felul cum el și coechipierii săi gândesc înaintea unei întâlniri și despre impactul staff-ului.

Staff-ul tehnic a reușit să ne mențină concentrați pe un singur joc, cel care urmează, și atunci nu ne prea ajută să știm ce bilanț avem. Nu contează pentru că pe adversarii de mâine nu îi interesează acest aspect. Așa am reușit să avem succes, luând totul meci cu meci. Nu este dificil să rămânem motivați pentru că ni se amintește constant de către antrenori că doar constanța ne va duce acolo unde ne dorim. Încă nu am câștigat nimic, nu am făcut nimic, așa că trebuie să continuăm să lucrăm la constanța noastră. Noi avem o misiune în campionatul României și vrem să câștigăm, indiferent că o facem la trei puncte sau la douăzeci. Așa vom trata fiecare confruntare. În fiecare echipă bună există dorința de a câștiga. Am văzut acest lucru în Germania și o văd în grupul în care mă aflu acum. Este un lucru despre care vorbim. Sunt de părere că dacă vrei să atingi un obiectiv, să închei o misiune și să fii campion trebuie să vorbești despre asta pentru a ști cât de greu este. Nu ne este frică, ci este un obiectiv al nostru. Am văzut această dorință la multe echipe și văd că băieții de aici își doresc să câștige. În fiecare zi în care nu ești pregătit să te lupți vei afla despre asta. Prin urmare, atunci când vezi asta zilnic, e mai ușor să ai și tu dorință și motivație.”

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și Enisey Krasnoyarsk este programată miercuri, 27 noiembrie, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!