Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

KJ Jackson se alătură lui BC CSU Sibiu

KJ Jackson se alătură lui BC CSU Sibiu

Astăzi, 12 august, BC CSU Sibiu l-a anunțat pe cel de-al 6-lea baschetbalist străin care va juca pentru galben-albaștri în stagiunea 2020-2021. Este vorba de KJ Jackson, un rookie în vârstă de 22 de ani, ce sosește de la University of Maryland, Baltimore County (UMBC).

Jackson și-a început cariera universitară în 2016, când s-a înscris la Temple College. Fundașul american a petrecut doi ani în Temple, Texas, și a adunat medii de 25.8 puncte, 5.2 recuperări, 4.0 pase decisive și 2.4 intercepții în stagiunea 2017-2018.

Evoluțiile excelente i-au adus lui Jackson o ofertă de la UMBC, iar acesta a acceptat să se transfere pe coasta de Est a Statelor Unite. În cele două sezoane jucate în Baltimore County, baschetbalistul de 1.88 metri a strâns 13.3 puncte, 4.1 recuperări, 3.6 pase decisive și 2.0 intercepții.

KJ Jackson este foarte bun pe partea defensivă, fiind numit în două rânduri (2019, 2020) în echipa defensivă a conferinței America East Conference. De asemenea, noul jucător al Sibiului a obținut de două ori convocarea în echipa a doua a conferinței.

”Am decis să mă alătur echipei și cred că este o oportunitate mare pentru mine, Sibiul este un loc excelent pentru a începe cariera profesionistă. Am văzut multe video-uri cu suporterii și abia aștept să simt pe viu energia pe care aceștia o transmit, în timpul meciurilor, o dată ce acest lucru va fi posibil. Sper să am ocazia să descopăr cât mai mult din cultura și tot ceea ce România oferă. Sunt extrem de încântat să fac acest pas în echipa Sibiului și abia aștept să-i cunosc pe antrenor și coechipieri”, a spus KJ Jackson pentru bc-csusibiu.ro

”KJ Jackson este un jucător cu profil defensiv și mă bucur că a ales Sibiul pentru primul său sezon, ca profesionst. El vine să completeze rotația și sunt sigur că va aduce concurența de care avem nevoie, atât la antrenamente, cât și la jocuri”, a fost declarația lui Dan Fleșeriu.

În urma acestui transfer, Dan Fleșeriu va dispune pentru ediția 2020-2021 a Ligii Naționale de șase jucători străini: KJ Jackson, Marquis Addison, Jayce Johnson, Christian Lutete, Chris Cooper și Isaiah Philmore. În plus, BC CSU Sibiu are încă cinci baschetbaliști autohtoni: Rolland Torok, Lucas Tohătan, Toni Rotaru, Aurelian Gavriloaia și Robert David Stan.

*foto: Brian Gonzalez/UMBC Athletics

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Nikant :

    KJ
    Foarte interesant jucator, de abia astept sa il vad la lucru 😉

    cu 3 ani în urmă (12.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Nikant :

    Csu
    Cred ca avem cea mai mica medie de varsta din top 6 😁. Sunt o combinație interesanta intre experienta lui coop, roli, zey, adisonn si tinerețea celor 3 rookie. 🤔

    cu 3 ani în urmă (12.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bun
    Se pare ca am cam terminat cu alcatuirea echipei pentru sezonul asta (probabil vor mai fi cooptati cativa juniori). ramane de vazut in ce si cand vom juca, asta e marele semn de intrebare.
    Asteptarile mele au fost clar depasite, chiar daca avem 3 rookies americani, au un profil si background care pe mine ma incanta. Echipa pare echilibrata pe pozitii si Dan cred ca de-abia asteapta sa lucreze cu jucatori mai tineri.
    Vedem ce va fi...

    cu 3 ani în urmă (12.08.2020)
    • uplifter:

      Sibiu
      Sunt convins ca s-a făcut acolo tot ce s-a putut, iar faptul ca sunt 3 rookies confirma scăderea mare a bugetului de care s-a vorbit.
      Acum dacă din cei 3 (cam mulți) măcar unul se dovedește ok, atunci eu cred ca Sibiul va avea cuvântul sau în campionat.
      Care campionat, sa vedem...

      cu 3 ani în urmă (12.08.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Strategia s-a schimbat din mers... Initial era vorba sa avem 4, maxim 5 straini. Dar cum negocierile nu au mers in directia dorita, lucrurile s-au schimbat si s-au preferat 3 jucatori cu experienta (din care 2 sunt deja de-ai casei) si 3 rookies. Daca cupele europene se vor muta in ianuarie si campionatul se va amana, cred ca e o miscare buna sa ai o rotatie cat mai lunga.
      Eu am incredere ca Lutete si Jackson nu vor dezamagi, iar Jonson va trebui doar sa-i dea voie lui Coop sa respire 10 min, fara a fi gaura in teren. Vom vedea...

      cu 3 ani în urmă (12.08.2020)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Un nou antrenor?
      Poate ar fi timpul si pentru un nou antrenor? Stiu ca Dan e un tip super ok, sibian, dar de patru ani rezultatele sunt medii ca sa nu spun mediocre, in conditiile unui buget mai mic decat al Clujului si Oradei dar poate apropiat cu cel al Oradei.

      cu 3 ani în urmă (13.08.2020)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      ?
      Diferentele de buget dintre Sibiu versus Cluj/Oradea sunt/au fost considerabile. In ultimii 3 ani, Dan a obtinut rezultate excelente, atat raportate la nivelul bugetului, cat si la nivelul LNBM. Sa nu uitam ca in ultimele 3 sezoane am terminat sezonul regulat pe locurile 2, 1, respectiv 3, avem doua semifinale, o finala si am castigat Cupa Romaniei. Daca dupa toate rezultatele astea Dan nu si-a demonstrat valoarea, mai ales ca dintre cele 3 echipe avem de departe cel mai mic buget, atunci nu stiu ce se mai poate zice. De acord, Dan are mare nevoie de un antrenor secund care sa il ajute cu adevarat, dar aici e un subiect tabu...

      cu 3 ani în urmă (13.08.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      oradea
      Anul asta n-as prea zice ca Oradea o depaseste pt Sibiu la buget. Oradea si-a pastrat 6 jucatori straini si toti cu salarii diminuate. Valeika si Reljic nu iau mai mult decat un rookie. Diferenta de salar e doar la unul dintre rookie si un strain de la Oradea. Atat, pt ca cei 3 jucatori cu experienta ai Sibiului nu iau mai putin decat 3 straini de la Oradea.
      Eu personal o vad pe Sibiu peste Oradea.

      cu 3 ani în urmă (14.08.2020)
    • uplifter:

      Re:
      😁😁😁

      cu 3 ani în urmă (14.08.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ok
    Asa cum ma asteptam, ultimul transfer este un rookie. Pare un jucator promitator, in stilul lui Hardy - puternic, atletic, bun aparator cu un plus ofensiv, fata de el.
    In mare lotul pare ok si echilibrat. Addison a avut prestatii bune in Elvetia, Lutete si Jackson par niste jucatori foarte buni si promitatori cu realizari in campionatele universitare, singura mea nedumerire e Johnson. Pe restul ii stim, la romani stam foarte ok.

    cu 3 ani în urmă (12.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Nikant :

    KJ vs Lutete
    Se pare ca se cunosc f bine cei doi 😁, cel putin 6 meciuri unu vs celalat, cu prestații bune din partea fiecăruia , acuma sa ii vedem cum joaca împreună 😉

    cu 3 ani în urmă (12.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Mulțumit
    De configurația echipei, am păstrat cei mai buni și constanți jucători și am adus băieți cu potențial foarte mare, avem dubluri pe toate posturile. La modul în care s-a descurcat Dan în ultimul timp aș vrea să continue mult și bine la noi. Ultimul băiat pare bun cu tupeu și marjă de creștere mare. Deși e greu sper să ajungem cât mai repede în sală

    cu 3 ani în urmă (13.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!