Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kresimir Basic este noul antrenor al celor de la CSM Târgu Jiu

Kresimir Basic este noul antrenor al celor de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu l-a anunțat în cursul zilei de vineri, 30 decembrie, pe croatul Kresimir Basic în postura de nou antrenor al echipei. Acesta sosește din Luxemburg, unde a antrenat în ultimele cinci sezoane și jumătate.

Basic, în vârstă de 47 de ani, a lucrat ca antrenor în Croația, Bosnia-Herțegovina, Austria, Slovenia, Arabia Saudită, Bulgaria sau Taiwan, iar ultimii ani i-a petrecut în Luxemburg. El a pregătit-o pe BBC Etzella Ettelbruck, alături de care a petrecut cinci sezoane și jumătate, perioadă în care a cucerit de două ori Cupa Luxemburgului și un titlu de campion.

Pe lângă echipele de club, noul antrenor de la CSM Târgu Jiu a condus și selecționata Luxemburgului în trecut. Contractul la ultima clasată din Conferința A a Ligii Naționale este valabil până la finalul sezonului 2022/2023.

În staff-ul gorjenilor o să rămână Claudiu Alionescu, în postura de director tehnic, iar Alex Gliga o să fie antrenor secund. Porter Troupe va activa doar ca jucător, după cum notează csmtargujiu.ro.

Kresimir Basic a oferit și câteva declarații după ce a semnat contractul cu noua echipă, potrivit radioaccent.ro, croatul spunând printre altele că nu exclude varianta aducerii unor jucători:

„Pe hârtie, chiar dacă lucrurile arată foarte rău, situația nu este dramatică. Trebuie să scoatem echipa din această zonă și să ne salvăm de la retrogradare. Pentru mine este o provocare. Este pentru prima dată când preiau o echipă, la mijlocul sezonului, care luptă să se salveze. Vom încerca să găsim cele mai bune soluții pentru a ieși din această situație. Sunt optimist, altfel nu m-aș fi aflat aici. Nu cred că jucătorii de aici nu au calitate. Este vorba despre mentalitate, echipa este căzută. Mă voi consulta cu staff-ul și dacă este nevoie să aducem unul sau doi jucători o vom face.”

CSM Târgu Jiu are 0-10 bilanț în Conferința A, debutul antrenorului croat urmând să fie pe 5 ianuarie 2023 împotriva lui CSM VSKC Miercurea Ciuc.

*foto: tageblatt.lu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!