Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard a depus jurământul pentru a deveni cetățean român. Update

Kris Richard a depus jurământul pentru a deveni cetățean român. Update

Veste bună pentru naționala României de baschet masculin, dar și pentru cei de la CSM CSU Oradea. Astfel, joi, 12 decembrie, americanul Kris Richard va depune jurământul pentru a deveni cetățean român.

UPDATE, ora 14:00 Kris Richard a depus jurământul pentru a deveni cetățean român. Evenimentul s-a produs astăzi, la București. Alături de Kris a fost și președintele FRB, Horia Păun. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federatia Romana de Baschet (@frb_romania_basketball) on

După negocieri anevoioase care datează cel puțin din luna aprilie, când echipa Total Baschet – baschet.ro a anunțat naturalizarea lui Kris Richard, americanul va putea în sfârșit să fie folosit ca jucător naturalizat de către Cristian Achim.

CSM CSU Oradea va avea astfel, începând cu meciul din acest weekend, contra lui U-BT, oportunitatea de a evolua cu doi jucători naturalizați. Asta în ciuda opoziției FRB, care anulase dreptul echipelor de a folosi mai mulți astfel de jucători în același meci.

Sportivii s-au adresat CNCD și au dat în judecată Federația, care a modificat respectiva prevedere în cadrul ultimului Consiliu Director, din 27 noiembrie:

„Juristul FRB, dl. Doru Toma, prezinta recomandarile Comisiei Nationale pentru Combaterea Discriminarii si se propune anularea regulii jucatorului naturalizat (punctul 56 din RS LNBM). Se aproba cu majoritate de voturi (6 voturi pentru, 2 voturi impotriva, 3 abtineri) anularea regulii jucatorului naturalizat”

Astfel, Cristian Achim va avea luxul să folosească ultimii doi MVP ai finalelor LNBM drept sportivi români, în timp ce selecționerul naționalei României, Tudor Costescu, va avea o misiune grea, dar plăcută, în a alege pe unul dintre cei doi jucători la următoarele meciuri ale naționalei.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!