Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laszlofy Botond: "Mai rău decât sezonul trecut nu cred că se poate"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.06.2012

Deşi a debutat campionatul furtunos, cu o victorie pe teren propriu, în Cupa României, împotriva echipei CSM Oradea, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a înregistrat un sezon modest. Echipa antrenată de Laslofy Botond a încheiat sezonul pe poziţia a 14-a în Divizia "A" masculină de baschet, ratând complet obiectivul propus la debutul stagiunii: o clasare între poziţiile 9-12.

Ciucanii au izbutit contra performanţa de a ceda la Iaşi, acolo unde nimeni nu a mai fost învinsă de Politehnica, înregistrând în sezonul 2011-2012 un bilanţ total de 5 victorii (fără să punem la socoteală succesul cu Otopeni) şi 28 de înfrângeri. Acest aspect i-a pus multe semne de întrebare tehnicianului ciucan care a declarat, într-un interviu acordat site-ului nostru, că se va baza, de acum înainte, pe jucători mai disciplinaţi din punct de vedere tactic. Întrebat de următoarea stagiune, Laslofy Botond adaugă că mai rău de atât nu se poate şi priveşte pozitiv în viitor.

Care sunt ultimele noutăţi de la Miercurea Ciuc ?

Deocamdată este prea devreme ca să vă spun ceva cert. În aproximativ două săptămâni voi şti mai multe. În funcţie de buget încercăm să obţinem maximum posibil. Vom avea parte de un buget comparabil cu cel de anul trecut, cu siguranţă nu o să fie mai mare. Vom încerca să alegem mai bine jucătorii.

Care este obiectivul ?

Obiectivul încă nu este stabilit, urmează să îl stabilim.

Atunci care este obiectivul dumneavoastră, personal, pentru sezonul următor ?

Personal, mai rău ca anul trecut nu se poate, doar spre mai bine. Eu o să mă pregătesc pentru sezonul viitor şi nu cred că vom avea probleme în a ne menţine în "A". Trebuie să ne pregătim şi pentru următoarele sezoane, să pregătim juniorul de U23 care va trebui să joace un sfert obligatoriu pe teren.

Credeţi că va fi mai bine cu 6 jucători străini ?

Nu, nu cred că e mai bine. Este o alegere pe care am făcut-o şi noi, însă nu am nicio obiecţie şi fiecare va putea să facă ce va dori pentru baschetul masculin românesc. Cui îi trebuie 6 străini eu zic să-i ia, că are de unde. Eu personal mă voi axa pe maxim 4 jucători. Dacă e cazul, poate în iarnă voi mai aduce ceva, însă până atunci voi apela la jucători români.

Câţi dintre jucătorii de sezonul trecut au şanse să rămână la Ciuc încă un an ?

Nu purtăm negocieri cu niciunul dintre ei. Poate unul sau doi ar putea să revină, însă deocamdată nu ştim nimic. Oricum mă voi axa pe altă latură a baschetului.

Adică nu veţi mai achiziţiona jucători americani ?

Nu neaparat ca şi etnie, ci puţin mai disciplinaţi şi mai şcoliţi din punct de vedere tactic. Asta îmi doresc de la sezonul următor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!