Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo Meindl: „Mi-am dorit să joc în EuroCup”

Leo Meindl: „Mi-am dorit să joc în EuroCup”

U-BT Cluj se pregătește de a șasea partidă în EuroCup, campioana României urmând să joace miercuri seara (30.11) pe terenul finalistei de anul trecut, Frutti Extra Bursaspor. Liderul ardelenilor în competiție a acordat un interviu pentru site-ul EuroCup înaintea meciului din Turcia.

Leo Meindl are medii de 18.4 puncte (44.4% de la distanță), 7.2 recuperări și 2.4 pase decisive până acum în competiția europeană, el terminând de fiecare dată în double figures. Brazilianul a vorbit despre transferul său în România pentru site-ul EuroCup și a spus că un prim obiectiv i s-a îndeplinit prin această participare în a doua competiție valorică organizată de Euroleague Basketball:

„Cu siguranță (n.r. răspunsul la întrebarea dacă unul dintre obiectivele sale a fost să joace în EuroCup). Visul meu este să joc în Euroligă. Am evoluat timp de doi ani în Spania și am demonstrat că pot juca la nivelul Ligii ACB. Veneam după doi ani foarte buni și mi-am dorit să joc în EuroCup. Clujul mi-a propus o ofertă foarte bună din punct de vedere sportiv și am devenit unul dintre jucătorii de bază aici și pe lângă asta joc în EuroCup, ceea ce mi-am dorit. E un pas în față în cariera mea și momentan totul merge bine. Lumea mă place și echipa este foarte bună. Toți din lot au încredere în mine. Nu știam multe despre club atunci când am ajuns aici, dar știam că este un proiect serios și își doresc să evolueze bine în EuroCup, nu doar să participe. Mi-am dorit să fac parte dintr-o echipă învingătoare în care să pot avea un rol de lider și până acum totul funcționează.”

Meindl a fost întrebat și despre următoarele două jocuri în EuroCup, acolo unde U-BT Cluj întâlnește formații favorite la cucerirea trofeului, pe Bursaspor și Joventut Badalona:

„Nu trebuie să ne gândim mult la nivelul adversarilor. Trebuie să avem un plan de joc bun și să-l respectăm. Până la urmă trebuie să dăm totul pe teren și să lăsăm rezultatele să vorbească. Știm că sunt două echipe puternice și adversari foarte dificili, dar nu trebuie să ne gândim la asta și suntem aici să concurăm. O să ne punem în practică jocul și vedem ce iese la final. Dacă reușim să câștigăm, nu vorbim despre victoriile sezonului, iar dacă pierdem, nu stăm chiar atât de rău în clasament. Trebuie să ne urmăm planul de joc, să rămânem concentrați și să luptăm cu inima, apoi vedem ce se întâmplă.”

Interviul pe care brazilianul l-a acordat site-ului EuroCup poate fi citit în întregime AICI.

U-BT Cluj joacă în această seară, 30 noiembrie, pe terenul lui Frutti Extra Bursaspor într-un duel care începe la ora 19.00 și o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!