Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leontin De Maio: "Timişoara are 100% dreptate şi de data aceasta"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.05.2012

Abia ieşită din scandalul "tehnicul", BC Timişoara se află în pragul atuia. Este vorba de partida de sâmbătă seară de la Sala Sporturilor Horia Demian, adjudecată de bănăţenii care s-au impus cu scorul de 3-0 la general, în care trupa lui Predrag Badnjarevic a avut înscrişi şase jucători străini pe foaia oficială de joc, iar regulamentul permite doar 5.

Mai citiţi şi:

BC Timișoara - Șase străini pe foaia oficială?

Pe această temă site-ul nostru a stat de vorbă cu Leontin De Maio care a făcut mai multe precizări fiind sigur că "Timişoara va avea 100% dreptate şi de data aceasta". Oficialul echipei calificate în finală spune că s-a consemnat o greşeală pe foaia oficială de joc în care apar şase jucători străini. De asemenea preşedintele bănăţenilor a adăugat faptul că nu se aştepta de la clujenii să apeleze la "astfel de chestii" în condiţiile în care au pierdut seria cu scorul de 3-0 la general, însă chiar şi aşa nu are nicio emoţie pentru că ştie că nu a greşit nimic.

Din câte am înţeles aţi avut trecuţi şase jucători străini pe foaia oficială de joc ...

E o poveste şi continuăm cu aceleaşi lucruri ieftine. Eu repet ce am spus-o şi data trecută: 100% şi de data aceasta Timişoara are dreptate. Shone Markovic a fost al 6-lea jucător străin, neechipat şi ţinut pe bancă. Meciul a fost transmis şi sunt sute de înregistrări. Nu a intrat nicio secundă pe teren, nu s-a pus problema nici măcar la încălzire să iasă. În plus noi am prezentat legitimaţiile a 5 jucători străini şi a 6-a jucători români.

Deci să înţeleg că este adevărat şi aţi avut într-adevăr 6 jucători străini pe foaia oficială de joc ...

Ce se întâmplă, ei au foaia cu 15-16 jucători ai noştri şi taie pe cei care nu sunt prezenţi. Pe Shone Markovic nu l-au tăiat, dar noi am dat 5 legtimaţii ale jucătorilor străini. Nici nu se pune problema, e complet absurd. Noi am plecat la Timişoara, suntem pe drum spre casă.

În regulament se specifică că aveţi voie doar cu 5 jucători străini pe foaia oficială ...

Regulamentul dovedeşte din nou o mică lacună, însă asta e altă discuţie. Regulamentul spune că trebuie să pui pe foaia de joc cinci jucători străini fără a preciza ce se întâmplă dacă puişase. Nu există niciun fel de problemă. Eu pot să înţeleg că fiecare îşi apără propriu înteres însă este uşor penibil să îşi aperi în asemenea fel interesul după ce ai pierdut cu 3-0. E greu să încerci să faci tot felul de lucruri. Eu nu mă aşteptam la cei de la Cluj să apeleze la astfel de chestii.

Ştiţi dacă "U" a depus sau nu contestaţie ?

Nu ştiu dacă au depus oficial sau nu, pentru că, în mod normal, contestaţia ar fi trebuit consemnată pe foaie şi adusă la cunoştinţă la finalul meciului. Nu ni s-a adus la cunoşinţă, doar am auzit că s-ar depune o contestaţie. Oricum, eu sunt pe drum spre casă şi nu am nicio emoţie, pentru că ştiu că nu am greşit cu nimic.

Regulamentul spune că nu ai voie să pui mai mult de cinci jucători străini pe foaia oficială de joc, însă nu precizează ce sancţiuni se aplică dacă o echipă încalcă acest aspect.

Pe foaia de arbitraj pot fi înscrişi 12 jucători dintre care maximum 5 (cinci) jucători străini (indiferent de ţara de origine).

7 comentarii la aceasta stire:
  • atomtörpe :

    felicitari
    auzi maieule.nu a depus nimeni nici o contestatie.stai pe fundul tau, bucura-te de victoria voastra.Si saluta-l pe celalat personaj infect din baschetul nostru, Popescu.Si daca tot vorbim de practici as fi curios de ce s-au cacat jucatorii in vestiarul ciucanilor

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    haos
    Timisoara a castigat pe merit partidele disputate. Totusi: Pornind de la premisa ca este corect citatul prezentat timisoara ar trebui sa piarda la masa verde. Auzi dom-le replica de sef de club: daca scrie MAXIM 5 nu scrie ce se intampla daca daca sunt trecuti mai multi... Mai e nevoie? La o speta asemanatoare, dar faptica Medias a pierdut cu 20-0. El zice ca are 100% dreptate, mai apoi tot el recunoaste ca a trecut 6 jucatori. Si frb iarasi tace...

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @tom
    Si cum se face ca burlacu si popescu sunt cei mai buni jucatori din romania? Sau 2 dintre cei mai buni?

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • tzuzamen :

    senzatii ieftine
    ...ce vina are BC Timisoara ca acel comisar a lasat 6 straini pe foaie, daca a prezentat 5 legitimatii pt jucatorii straini...apropo, in fiecare meci este pe banca Timisoarei este un jucator strain neechipat care isi sustine coechipierii... situatia nu are asemanare cu ce a patit Mediasul unde au fost 5 straini in joc...

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    jucator imbracat
    Poate ca jucatorul imbracat se dezbraca in repriza 2 si joaca! ;) In orice caz: Timisoara e echipa foarte buna, dar sefii ei nu invata nimic din prostiile facute anterior.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • xyz :

    romanisme
    Timisoara a meritat sa mearga in finala si nu ar trebui sa i se ia acest drept, insa mi se pare ca cei din conducere au realizat ca au facut o gresala. Cristescu a precizat ca este dreptul Timisoareai sa joace finala, deci nu cred ca doreste sa castige meciul la masa verde. (ar fi nedrept din moment ce al 6-lea strain nu a jucat si Cristescu si-ar pune toata lumea in cap daca ar fi sa se intample asta) Insa reactiile timisorenilor sunt de prost gust. (de genul "Doar noi avem dreptate!"). Si faptul ca incearca sa intoarca problema cu "nu se precizeaza ce se intampla daca pui 6 jucatori straini" arata ca si-au dat seama de gresala si incearca sa o scoata la capat. Oricum in final, ar fi chiar nedrept sa piarda meciul la masa verde, la fel cum ar fi nedrept ca cei de la Cluj sa depuna contestatie.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • ABC :

    ROMANISME
    XYZ, de ce nu ar fi corect ca Timisoara sa piarda meciul cu 20-0??? nu au respectat regulamentul, .. la revedere 20-0 si gata. de ce nu intelegem odata ca regulile si regulamentul trebuiesc RESPECTATE si nu NEGOCIATE? si auzi al acel presedinte: "regulatemtul spune ca trebuie sa treci 5 jucatori straini , dar nu specifica ce se intampla daca treci 6" - pai atunci de ce nu treceti 11 straini si un roman, ca doar regulamentul spune ca trebuie sa treci 5 straini dar nu specifica ce se intampla daca treci 6 sau 7 sau 8 sau9, etc......... este de-a dreptul PENIBIL. Clujul ar trebui sa faca contestatie, sa castige meciul cu 20-0 si sa se joace si al 4-lea meci....ACESTA AR FI VERDICTUL CORECT!!!!!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!