Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga 1: CSU Știința București a câștigat derby-ul cu CSM Târgu Mureș

Liga 1: CSU Știința București a câștigat derby-ul cu CSM Târgu Mureș

CSU Știința București s-a impus joi seara, 3 februarie, în derby-ul Ligii 1 la baschet masculin, scor 73-66 pe teren propriu împotriva celor de la CSM Târgu Mureș. Meciul a făcut parte din etapa cu numărul 9 și a fost reprogramat, după ce nu s-a putut juca la data inițială.

Știința: Cane, Olaru, Oprea, Oinaru, Diaconescu

Mureș: Boloni, Nistor, Szilveszter, Borșa, Santa

Primele minute aveau să fie echilibrate, ambele echipe având momente în care au condus, însă bucureștenii au avut inițiativa mai mult timp și Armin Cane a făcut 18-14 cu perechea împărțită de libere, pentru ca ulterior avansul să urce la șase puncte. Solopa a redus diferența la o singură posesie, scorul sfertului inaugural fiind stabit apoi de Cane, 22-17.

CSM Târgu Mureș a venit în mai multe rânduri la trei puncte în urmă, 32-29, dar n-a putut egala situația și CSU Știința s-a desprins până la intrarea la cabine, 43-34. Gazdele au depășit bariera celor 10 puncte în favoarea lor pe parcursul sfertului al treilea, 48-36, ajungându-se cel mult la +14 în acest parțial, diferență cu care s-a și terminat sfertul, scor 58-44.

Formația galben-neagră a avut constant trei-patru posesii în față la începutul ultimului sfert, 71-59, tabela indicând la un moment dat chiar +16 în dreptul Științei. Meciul s-a terminat cu patru puncte la rând înscrise de Mureș, pentru 73-66 în favoarea Științei. Bucureștenii au avut 23 de puncte după posesiile pierdute de adversari, iar din paint au pus 38 de puncte

Știința trece la 9-0 și o să joace la Universitatea Cluj, în vreme ce Târgu Mureș coboară la 9-1 și o să primească vizita Agronomiei București.

Armin Cane a fost principalul marcator al partidei, cu 21 de puncte, alături de 8 recuperări și 7 pase decisive, urmat de Anton Diaconescu cu un double-double (10 puncte, 11 recuperări). Szabolcs Santa a contribuit cu 18 puncte și 12 recuperări pentru CSM Târgu Mureș, secondat de Tamas Boloni (13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!