Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga Națională de Baschet Masculin nu se va relua până în luna noiembrie

Liga Națională de Baschet Masculin nu se va relua până în luna noiembrie

Federația Română de Baschet a amânat în cursul zilei de astăzi tragerea la sorți pentru sezonul 2020/2021 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Această decizie a venit în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi, 14 august, și nu a fost stabilit exact formatul campionatului pentru stagiunea următoare.

Tot astăzi s-a decis ca LNBM să nu înceapă mai devreme de luna noiembrie a acestui an. Un lucru cert este acela că echipele își doresc un format cu etape săptămânale, nu cu bule organizate sub forma de turnee.

 Cluburile au fost de acord însă cu un nou format pentru Cupa România. Această competiție se va desfășura sub forma a două turnee, primul preliminar și cel de al doilea sub forma unui Final 8.

Semnul de întrebare rămâne asupra echipelor care trebuie să reprezintă România în cupele europene și care ar începe jocurile oficiale mai devreme. În acest caz este așteptat un ordin de ministru, care să faciliteze pregătirea echipelor pentru jocurile europene.

Ieri, 13 august, site-ul nostru vă prezenta Protocolul medical emis de FRB pentru reluarea competițiilor baschetbalistice și care poate fi consultat AICI.

Până în prezent Federația Română de Baschet nu a făcut nicio precizare despre începerea sezonului competițional 2020/2021 în baschetul românesc.

foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    .
    Nu cred ca vom avea baschet anul acesta. Multe echipe din cele 15 probabil se vor retrage. Vad un mini campionat cu 8 echipe, cu etape tip turneu, altfel va fi foarte greu de dus la bun sfârșit campionatul. Multe necunoscute pentru sporturile de sală, iar cum federatiile din Romania nu au avut regulamente clare, ne așteaptă multa incertitudine, amânări, improvizații.

    cu 3 ani în urmă (15.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Cred că e foarte riscantă direcția asta cu etape individuale săptămânale.
    La numărul actual de cazuri, pe care eu nu-l văd să scadă în curând, mi se pare aproape imposibil de gestionat un astfel de sistem. Chiar și cu o testare asiduă, greu de susținut în primul rând financiar, mi se pare o soluție mai proastă decât un sistem cu turnee.
    Chiar sunt curios să văd ce urmează...

    cu 3 ani în urmă (15.08.2020) Raspunde
  • Venus :

    Testarea
    Testarea poate fi sustinuta de catre Minister/Federatie prin fonduri europene de competitivitate la nivel comunitar.
    Altfel, tarile mai sarace din UE nu vor mai avea sport deloc.
    Deasemenea parteneriate clare cu entitati care sa efectueze teste decontate la nivel central.
    Pare a fi un an compromis 2020 dar fara proiecte de sustinere financiara se poate transforma intr-un deceniu compromis.

    cu 3 ani în urmă (15.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!