Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Live Text. U-Banca Transilvania bifează a doua victorie în faza Top 16 Basketball Champions League

Live Text. U-Banca Transilvania bifează a doua victorie în faza Top 16 Basketball Champions League

Astăzi, 7 februarie, U-BT Cluj-Napoca are șansa de a obține a doua victorie din grupa K a Basketball Champions League. De la ora 19:30, în BTarena, campioana României o întâlnește pe Filou Oostende, într-un meci ce va fi transmis, în direct, pe Look Sport.

Final de meci! U-BT Cluj-Napoca se impune în fața lui Filou Oostende cu 86-75 și continuă să rămână fără greșeală pe teren propriu în acest sezon.

Ora 21:17: Elijah Stewart este și el eliminat în ultimele secunde ale partidei, cu 5 greșeli, după un fault ofensiv.

Ora 21:10: Brigada care oficiază partida decide să revadă o fază și se acordă goaltending, iar apoi Stipanovic beneficiază de două aruncări libere. 81-70 pentru campioana României cu puțin peste un minut până la final. Ardelenii rămân fără Stipe, care acumulează a cincea greșeală personală și este eliminat.

Ora 21:06: Elijah Stewart face BTarena să erupă din nou după ce scutură plasa de la distanță. U-BT Cluj conduce cu 77-66 și Dario Gjergja solicită un timp de odihnă. Tot Stew punctează cu un dunk în forță, +13 pentru gazde.

Ora 21:04: Ardelenii beneficiază de trei aruncări libere, însă Brown irosește două și scorul devine 72-64 cu trei minute și jumătate înainte de final. Pe următorul atac Hogue este găsit excelent în căciulă și punctează, pentru a oferi replica unui coș izbutit de Oostende.

Ora 21:00: Patrick Richard pătrunde în forță și întrerupe o serie de trei minute fără coș pentru U-BT (69-60). Belgienii vin rapid cu replica și Silvășan cere time-out.

Fun fact. Brandon Brown și-a bătut season high-ul în Basketball Champions League, acesta fiind al doilea duel pentru american în care înscrie cel puțin 20 de puncte în această competiție europeană.

Ora 20:55: Run-ul „studenților” se prelungește și ecartul ajunge la 11 puncte. Stipanovic a ratat un lay-up și apoi a comis un fault (al patrulea personal) la 67-56. Oostende găsește drumul spre coș prin Conger la după trei minute scurse.

Ora 20:51: U-BT deschide ultimele 10 minute cu reușitele lui Stewart (de 3) și Brown, iar Oostende cere time-out la 64-56.

Stewart intră cu patru greșeli personale în sfertul al patrulea, iar Stipanovic și Hogue au câte trei. De la Oostende singurul cu foul trouble în acest moment este Conger (3).

Ora 20:49: U-BT Cluj-Napoca controlează finalul de sfert, însă primește un coș la ultima fază și, înaintea actului decisiv, scorul este 59 la 56.

Ora 20:39: Elijah Stewart reușește două slam-dunk-uri consecutive, iar BTarena devine din nou un vulcan. Time-out Dario Gjergja.

Ora 20:37: Cele două formații continuă să ofere un spectacol ofensiv și Stefan Bircevic, cu o triplă, duce scorul la 51-49.

Ora 20:30: Patrick Richard înscrie cinci puncte la o singură fază și scorul devine 42-39 pentru clujeni.

Pauză în BTarena, egalitate între echipe: 37-37. Oostende egalează cu puțin înaintea expirării timpului din cel de-al doilea sfert, prin Brimah. Belgienii au câștigat acest parțial cu 13-11.

Ardelenii au 48% din acțiune, iar belgienii 46%. La nivelul recuperărilor conduce la limită U-BT (18-17), în vreme ce Oostende stă mai bine la assist-uri (11-10).

Brandon Brown și Amida Brimah sunt singurii jucători în double figures, cu 14 respectiv 12 puncte.

Ora 20:08: Ștefan Grasu scrie istorie și devine primul sportiv autohton al lui U-BT care înscrie în grupele Basketball Champions League. Tânărul jucător a reușit un lay-up pentru două puncte ușoare (36-35). Punctele aduse de Grasu vin în al 8-lea meci pentru ardeleni în faza grupelor în sezonul 2021-22.

Ora 20:04: Stipanovic își irosește perechea de aruncări libere și ambele echipe pierd o posesie, iar în cele din urmă Booth finalizează și vizitatorii se apropie la 34-33. Silvășan cere time-out, belgienii fiind într-un run de 7-2.

Ora 19:56: Doar șase puncte s-au înscris în prima parte din sfertul al doilea, punându-se mai mult accept pe defensive, iar U-BT conduce cu 30-26. Richard întrerupe seria atacurilor fără coș în meci (32-26).

Fun fact. Cu prestația din primul sfert, Brown a fost la patru puncte distanță de media pe care o aduce în BCL (16.0 puncte). Titularii lui U-BT au avut 23 de puncte în primul sfert, iar cei de la Oostende 21.

Finalul sfertului inaugural. U-BT - Oostende 26-24. Brandon Brown a contribuit cu 12 puncte în primele 10 minute ale partidei, fiind cel mai bun marcator al Clujului. Americanul stă cu 4/6 de la distanță, capitol la care ardelenii și-au transformat mai bine de jumătate din încercări.

Ora 19:43: Sala erupe la tripla lui Stewart (23-22), Brown repetând procedeul și belgienii cer time-out la 26-22, cu un minut rămas din sfertul inaugural.

Ora 19:41: Mingea merge pe traseul Richard-Hogue-Stipanovic, pivotul aducând două noi puncte pentru U-BT. Patrick Richard este faultat și are două aruncări libere, pe care le transformă. U-BT revine în avantaj, 20-19.

Ora 19:37: Levi Randolph are un three-point play și Oostende se desprinde în premieră la două posesii în față (14-10), dar pe următorul atac Brandon Brown răspunde cu o triplă. Procentajele din spatele arcului de cerc sunt asemănătoare pentru cele două echipe.

Ora 19:34: Atmosferă incendiară în BTarena, unde meciul a pornit cu câte o aruncare precisă de la distanță din ambele tabere. Brimah este momentan cel mai bun om al belgienilor, cu două dunk-uri spectaculoase și U-BT conduce cu 10-9.

Ora 19:19: Galeria gazdelor se pregătește să intre în sală și își face încălzirea pe holurile sălii.

Ora 19:04: Belgienii au ieșit și ei de la vestiare și ambele echipe sunt la streching cu 25 de minute înainte de startul partidei.

Ora 19:00: Jucătorii de la U-BT și-au făcut apariția pe parchet și au început încălzirea.

Ora 18:40: Antrenorul clujenilor este succedat de Mircea Cristescu, în direct, la Look Sport.

Ora 18:35: Mihai Silvășan este în direct la Look Sport.

Ora 18:30: Primii suporteri așteaptă să intre în BTarena.

Cu această ocazie, vă invităm pe voi, cei care veți urmări duelul din Sala Polivalentă, să comentați împreună cu noi acest joc. După derby-ul dintre Oradea și Cluj și partida bihorenilor din FIBA Europe Cup, a sosit timpul pentru un nou live-text.

Cele trei întrebări „de încălzire” sunt:

  1. Care va fi formația de start utilizată de Mihai Silvășan contra belgienilor?
  2. Va reuși Elijah Stewart să marcheze din nou peste 20 de puncte, ca în disputa cu Unicaja Malaga?
  3. Cine se va impune?

La conferința de presă organizată vineri, 4 februarie, Mihai Silvășan și Andrija Stipanovic au declarat următoarele:

Silvă: Un meci pe care vrem să-l câștigăm, cu siguranță. Tot timpul, în faza superioară a Champions League, nu cred că există meciuri ușoare. Oostende este o echipă puternică, o echipă care are experiență în Champions League, joacă an de an în această competiție. Au o echipă înaltă, ei au cea mai mare medie a înălțimii din BCL, și au doi, trei jucători care pot face diferența în relațiile 1 la 1 și în ball-screens. În momentele importante ale meciului, au jucători care își asumă responsabilitatea și pot face diferența. Noi tratăm acest joc extrem de serios, ne dorim foarte mult victoria. Ei le-am spus băieților, înainte de faza a doua a grupelor, să luăm aceste șase meciuri ca o serie de playoff, pentru că, practic, asta și sunt. Fiecare greșeală, fiecare meci în care faci un pas greșit, în care nu ești sută la sută concentrat sau în care nu dai tot ce ai mai bun din tine, din punct de vedere al intensității, poate costa la finalul grupei. Deci, tratăm extrem de serios acest meci, ne dorim victoria, suntem pregătiți pentru acest lucru și sper eu să o și obținem la finalul jocului.

Stipe: Ultimele zece zile au fost destul de grele pentru noi, cu toate călătoriile pe care le-am avut, însă, după ce ne-am întors cu o victorie din Spania, totul a devenit mai ușor. Următoarele trei meciuri din Champions League vor fi pe teren propriu (n.r. așa trebuia să fie inițial însă, odată cu amânarea meciului cu Prometey, situația s-a schimbat) și e foarte important să ne apărăm terenul propriu. Va fi dificil, toate meciurile sunt complicate. Mai întâi, ne întâlnim cu Oostende care, așa cum a spus domnul antrenor, are experiență în Europa. Au un antrenor bun și un mix potrivit între jucători tineri și baschetbaliști experimentați. Pot fi foarte periculoși și sper să fim bine pregătiți. Nu știu care este procentajul permis de spectatori dar dorința mea e ca sala să fie la capacitate maximă, chiar dacă e vorba de 30% sau 50%. Sper ca fanii să ne fie alături. Avem o șansă mare și avem nevoie de ajutorul lor meci de meci pentru a ne atinge obiectivul.

Iată cum se situează cele două formații la principalele capitole statistice:

  • puncte: 86.0 – 81.5
  • recuperări: 36.6 – 35.6
  • pase decisive: 20.0 – 19.1
  • intercepții: 8.9 – 4.1
  • capace: 3.4 – 2.7

Încleștarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Filou Oostende se joacă la o capacitate a sălii de doar 30%, din cauza restricțiilor impuse de către Guvern, în contextul pandemiei de Covid-19. Biletele online s-au epuizat foarte rapid iar astăzi, la amiază, s-au vândut ultimele 100 de bilete, la Sala Polivalentă.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Raspunsuri
    1. Petrica, Stipe, Brown, Stew, Guzman
    2. Greu de crezut, cred ca belgienii si-au luat masuri suplimentare la Stew, o sa fie aparat foarte strans.
    3. U-BT Cluj Napoca

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Emotii mari
    E teoretic meciul cel mai facil, de aici si emotiile. Oricat ar incerca sa ne public, din toata grupa asta e meciul n care suntem teoretic favoriti. Luand o de la coada la cap eu sper si cred ca vom castiga, daca facem un joc consistent, nu tre sa facem cel mai bun meci al sezonului. De stralucit e greu de spus cine va straluci. Eu sper ca Petrica. Cand ii el bine, cam toata echipa i bine. Primul 5? Petrica, Stipe, Brown, Stewart, Bircevic.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Sa
      Nege public

      cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Brown
    4/5 de la 3 in primul sfert.😲

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @baschet.ro
    toti suporterii au fost la sala, nu prea a mers conversatia aici.

    to be honest, e cam greu de interactionat cu mesaje si raspunsuri la mesaje. Nu i foarte mobile friendly.

    daca nu e complex dpdv tehnic, ar fi fain un chat similar cu youtube live chat. unde poti scrie si raspunde in timp real.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca cata2106:

      buna idee
      Sau ar merge chiar si un canal de telegram sau alta aplicatie de genul ar fi totul mult mai interactiv :D

      cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!