Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: "BC Timişoara nu este acoperită din punct de vedere regulamentar"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.04.2012


Foto: Biro Zoltan

Deşi a fost, teoretic, eliminată din playoff, CSM Bucureşti păstrează şanse de a evolua în semifinale cu "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca. Oficialii bucureşteni acuză faptul că BC Timişoara nu a achitat în timp tehnicul lui Branko Cuic şi trebuie să piardă cu 20-0 meciul 5, adică implict calificarea în semifinale.

Mai citiţi şi:

Adrian Vermeșan: "Am plătit tehnicul la arbitrul principal al Meciului 5. E o procedură folosită de mulți ani"

Leontin De Maio: "Am achitat tehnicul lui Cuic. Din punctul nostru de vedere nu e nicio problemă"

EXCLUSIV. Ipoteză şoc: CSM Bucureşti se califică în semifinalele playoff-ului!

Total Baschet a luat legătură cu Liviu Puicu care ne-a declarat că timişorenii nu sunt acoperiţi din punct de vedere regulamentar. Managerul echipei CSM spune că el nu contestă rezultatul de pe teren ci regulamentul FRB care, în opinia sa, este unul foarte clar: "nu ai achitat, nu ai făcut dovada plăţii, 20-0, forfee". Întrebat dacă sportivii continuă antrenamentele, Puicu a răspuns afirmativ.

Au dreptate ce spun cei de la Timişoara ? Sunt acoperiţi regulamentar ?

Din punct de vedere regulamentar BC Timişoara nu este acoperită. Timişoara invocă că trebuia să li se elibereze o factură în vederea plăţii. Ei declară acest lucru pentru că această situaţie le convine lor, doar că foaia oficială de joi, 19 aprilie, din punctul meu de vedere, este înştiinţarea oficială de plată. Dumnealor au fost înştiintaţi prin această foaie de joc, ştiau că au de plătit şi nu au făcut-o. Acum vin şi spun că au dat banii arbitrului X, păi pe cine a anunţat arbitrul X ? Oricum nu este ceva regulamentar. Arbitrul nu a comunicat înaintea începerii meciurilor că a primit bani pentru plata tehnicului. Ei au făcut această declaraţie ulterioară memoriului meu. Drept pentru care este tardivă.
Eu nu contest rezultatul echipei Timişoara de pe teren ci contest regulamentul de organizare şi general al FRB care spune foarte clar: nu ai achitat, nu ai făcut dovada plăţii, 20-0, forfait. Să se aplice regulamentul.

Credeţi că vi se va acorda dreptate ?

Este foarte devreme să vorbim de acest subiect pentru că nu avem informaţii şi chiar dacă le-aş avea eu sunt pus în faţa unei situaţii în care federaţia poate să decide pe baza regulamentului. Sunt sigur că FRB va lua o decizie în timp util pentru că nu se pot programa meciurile şi ar fi pentru prima oară să se întâmple acest lucru.

Domnul Vermeşan spune că au procedat regulamentar ...

Ce spune domnul Vermeşan, sau ce spune Timişoara că eu nu mai vorbesc cu respectivul, că "ce vrea acest CSM", nu ce vrea acest CSM. Ei ştiu că Timişoara se supune regulamentului ca toate echipele din acest campionat. Eu consider că nimeni nu trebuie favorizat chiar dacă te numeşti Ploieşti, Cluj, Timişoara, Bucureşti sau Târgu Jiu. Părerea mea este că au omis această plată şi au crezut că merge sub altă formă plata aceasta. Eu am documente clare care demonstrează că eu am plătit oficial această penalitate.

Să înţeleg că echipa se pregăteşte în continuare ?

Bineînţeles că ne antrenăm.

3 comentarii la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    aberatii
    oficialii timisoarei spun ca au dat banii arbitrilor, pt ca aceasta e procedura incetatenita de multi ani. arbitrii umbla cu chitantierul dupa ei ca sa incaseze sau doar iau banii si ii depun la federatie urmand ca aceasta sa emita chitanta factura etc? banuiesc ca a doua varianta e cea reala. daca un arbitru nu depune banii pur si simplu pt ca a uitat sau este rau intentionat clubul e descoperit. cat de tembel trebuie sa fi sa risti situatii de genul asta!!! regulametul federatiei e varza ca de obicei in domeniu, dar cluburile prin reprezentantii lor isi merita soarta pt ca au votat, au mentinut si vor mentine in fruntea federatiei asemenea incompetenti. cine se aseamana se aduna. nu sunt mari diferente intre vermesan, puicu, tocala, smarandita, iacobescu si altii din fauna baschetbalistica!!!

    cu 12 ani în urmă (23.04.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :))
    si inca ceva. daca miercuri un jucator lua tehnic la cluj, oradea, rovinari si nici un arbitru sau comisar nu mergea la bucuresti pt ca oficiau si joi cum se rezolva problema dreptului de joc?

    cu 12 ani în urmă (23.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    simplu
    orice organizatie care se respecta (inclusiv frb ar trebui sa fie printre acestea) are OBLIGATORIU in structura organizatorica a ei un departament care se numeste registratura. poate fi la secretariat oriunde in organizatie, conditia este ca acest departament trebuie sa existe. acolo sunt inregistrate (sau ar trebui sa fie) toate documentele primite sau trimise. ca la tribunal sau la politie. regula e clara: exista document inregistrat ca s-a platit si documentul e primit la timp? (ex. de documente de plata facturi, file cec, copii extrase de cont etc. ) daca da, e clara treaba, daca nu iarasi e clara treaba.... asta este un exemplu de procedura. aia cu chitanta la arbitru e o poveste de liga lui mitica.

    cu 12 ani în urmă (23.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!