Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM MVP – Etapa 5: Kyndall Dykes

Eduard Popa, Andreea Vlase

Eduard Popa, Andreea Vlase
06.11.2018

Toate cele patru formații gazdă s-au impus în partidele din etapa a 5-a a grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Masculin. U-Banca Transilvania Cluj a provocat celor de la SCM U Craiova prima înfrângere în această ediție de campionat. Kyndall Dykes a reușit 24 de puncte în partida câștigată de clujeni cu 95-68.

Kyndall Dykes a înscris cele 24 de puncte în 21:09 minute. Acesta a încheiat partida cu 80% reușite la aruncări, 4/5 atât la șuturile de două puncte, cât și la cele de la distanță și de la linia de fault. A mai avut 4 recuperări, toate defensive, 3 pase decisive, 3 greșeli personale, 5 faulturi scoase, o minge pierdută și 2 intercepții, pentru +29 indice al eficienței. Cu jucătorul american în teren, U-BT a avut un plus de 31 de puncte pe tabelă. Pentru această prestație, în fața formației care nu avea încă înfrângere în campionat, Dykes este MVP-ul site-ului nostru în această rundă, după ce a fost și în prima etapă.

Tony Cal Bishop Jr. s-a numărat printre candidați, dar BCMU FC Argeș Pitești a întâlnit ultima clasată, Dinamo Știința, singura din prima grupă care nu a câștigat încă. Bishop a încheiat în double-double, cu 21 de puncte și 10 recuperări (2 ofensive/8 defensive) în 26:44 minute. A marcat 7 din cele 8 șuturi din semicerc (88%) și a găsit ținta cu singura aruncare de la distanță pe care a încercat-o. A transformat toate cele 4 libere de care a beneficiat. A mai avut o pasă decisivă, 2 greșeli personale, 3 faulturi scoase și 2 capace, pentru +30 în dreptul eficienței. Cu el în teren argeșenii au avut +14.

Nu în ultimul rând, Kristopher Jameil Richard, a fost coșgheterul campioanei CSM CSU Oradea în victoria cu BC CSU Sibiu. Americanul a contribuit cu 20 de puncte (5/8 din semicerc, 3/5 de la distanță, 1/2 de la libere), 3 recuperări și 3  intercepții, cu +18 eficiență în 27:11 minute.

Performerii etapei a 5-a din grupa valorică A:

-Puncte: Kyndall Dykes (U-Banca Transilvania Cluj) 24

-Recuperări: Tony Bishop Jr (BCMU FC Argeș Pitești), Zarko Djuric (Steaua București) 10

-Pase decisive: Tudor Gheorghe, Jonathan Person (ambii BCMU FC Argeș Pitești) 6

-Intercepții: Stanimir Marinov (U-Banca Transilvania Cluj) 5

-Capace: Tony Bishop Jr, Maksim Sturanovic (BCMU FC Argeș Pitești), Skyler Spencer (Steaua București), Arturas Valeika (CSM CSU Oradea) 2

-Eficiență: Tony Bishop (BCMU FC Argeș Pitești) +30

Performerii rundei a 4-a din grupa valorică B:

-Puncte: Kareem Storey (CS Municipal Mediaș) 24

-Recuperări: Stefan Sajin (CS Municipal Mediaș) 13

-Pase decisive: Svetozar Popovic (CSO Voluntari) 10

-Intercepții: Kareem Storey (CS Municipal Mediaș) 5

-Eficiență: Kareem Storey (CS Municipal Mediaș) +33

Performerii etapei a 5-a din grupa valorică C:

-Puncte: Goran Martinic (CS Municipal Târgu Mureș) 32

-Recuperări: Szabolcs Santa (CS Municipal Târgu Mureș) 15

-Pase decisive: Phillip Miller (CSM Phoenix CSU Galați) 8

-Intercepții: Phillip Miller (CSM Phoenix CSU Galați) 5

-Capace: Kevin Allen (ACS Târgu Jiu) 5

-Eficiență: Goran Martinic (CS Municipal Târgu Mureș) +35

*foto: Nagy Melinda / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!