Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Luka Lapornik a câștigat definitiv procesul cu CSM București

Baschet .ro

Baschet .ro
25.11.2022

Luka Lapornik a câștigat definitiv procesul cu CSM București

După patru ani de litigii, Luka Lapornik a câștigat definitiv procesul cu Clubul Sportiv Municipal București ce a avut ca obiect bonusurile de obiectiv aferente sezonului 2017/2018, când gruparea din Capitală a disputat finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în compania Clubului Sportiv Municipal Oradea.

În cursul zilei de ieri, Curtea de Apel București a respins calea de atac extraordinară promovată de către avocații Clubului Sportiv Municipal București și a stabilit în mod definitiv că Luka Lapornik are dreptate respectiv că sportivului nu i-a fost achitat în mod legal bonusul de obiectiv în cadrul sezonului 2017/2018. Informația a fost oferită de către societatea de avocatură specializată în drept sportiv, Gherdan și Asociații SCA, care l-a reprezentat pe sportivul sloven în toate fazele procesuale din fața instanțelor de judecată.

Luka Lapornik este primul sportiv care câștigă în mod definitiv litigiile cu CSM București. Randal Falker este cel de al doilea sportiv care a câștigat în primă instanță și în apel, dosarul său aflându-se în faza recursului, în timp ce Runkauskas, Toijala și Zekovic au câștigat și ei în primă instanță și își așteaptă termenul în fața Curții de Apel programat pentru 6 decembrie 2022.

Conform unui comunicat de presă oferit de către Nicușor Dan, în perioada 2018-2022 pentru CSM București litigiile au generat costuri de 2.928.065 lei reprezentând onorarii avocațiale, iar despăgubirile și cheltuielile de judecată au reprezentat suma de 1.722.852 lei. În perioada 2018-2021 CSM București a fost reprezentată de societatea de avocatură Zamfirescu, Racoți, Vasile & Partners, iar din acest an gruparea din Capitală este reprezentată de Duțescu și Asociații. Practic, CSM București a cheltuit în medie 10.000 de euro pe lună, sume ce au reprezentat onorarii oferite avocaților. 

În prezent, Luka Lapornik evoluează în Liga a II-a din Franța, Pro B, pentru Chalon.

Foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!