Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lupusavei, una dintre cheile meciului Oradea - Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.10.2012

Silviu Lupusavei a avut o prestație memorabilă în semifinala de Cupa României pierdută de CSM Oradea, scor 74-77, în sezonul anterior pe mâna lui BC Timișoara. Atunci, roș-albaștrii au irosit un avantaj de peste zece puncte consemnat în sfertul al 3-lea și au ratat calificarea în premieră într-o finală.

În respectiva partidă, desfășurată pe 17 februarie, Silviu a bifat 38 minute de joc, perioadă în care a înscris șapte coșuri de la mare distanță și a totalizat cu un procentaj de 50% la acest procedeu. El a terminat cu 23 puncte, fiind principalul marcator al CSM-ului.

Acea partidă a consemnat unul dintre jocurile memorabile făcute de Silviu în echipamentul roș-albastru. Dovadă că este un țintaș pur sânge, căruia nu îi tremură mâna indiferent cine este adversar, stă și faptul că Silviu a înscris o mulțime de coșuri de la distanță și în victoria cu CSU Ploiești de la Oradea din sezonul regulat al precedentei ediții de campionat, respectiv în jocul cu Gaz Metan Mediaș din turul sezonului 2011/12, pierdut la limită de bihoreni. Mai mult ca sigur întreg sezonul 2011/12 este unul de care își amintește cu drag Silviu, însă aceste trei jocuri trebuiesc subliniate în contextul actual, deoarece CSM Oradea va întâlni aceste trei echipe în următoarele trei etape. Acestea sunt formațiile care au încheiat sezonul precedent pe podium.

Pe de altă parte, Lupusavei va găsi motivație suficientă în meciul de vineri cu BC Timișoara. La doar opt zile după efortul extraordinar din semifinalele cupei, Silviu a avut doar 6 puncte (1/4 la trei puncte și zero la eficiență) în 28 minute de joc, împotriva Timișoarei, la meciul de campionat, pierdut cu scorul de 81-85. În plus, cu ocazia meciului de la Timișoara, disputat pe 14 octombrie 2011, Lupusavei nu a punctat în 25 minute de joc. Așadar, ne întrebăm dacă a venit momentul ca lunetistul să lovească într-un meci de campionat cu Leii din Banat.

Cert este că BC Timișoara știe de  ce este în stare Lupusavei și cu siguranță nu i se va oferi șansa să arunce. Rămâne de văzut cum va putea fi el eliberat de jocul colectiv al CSM-ului în așa fel încât oaspeții de vineri să nu reușească să țină în permanență un om pe el. Poate fi una dintre cheile jocului  pentru ambele formații.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net) 

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!