Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Makol Mawien este noul pivot al lui SCM U Craiova

Makol Mawien este noul pivot al lui SCM U Craiova

În cursul zilei de ieri (05.08), SCM U Craiova a perfectat transferul lui Makol Mawien, un jucător în vârstă de 23 de ani, cu dublă cetățenie: americană și sudaneză. Tânărul pivot se află la primul contract ca profesionist și este al 4-lea străin din lotul oltenilor.

Makol Mawien și-a început cariera universitară în 2015, când a semnat cu Utah Utes. Acolo, i-a avut drept colegi pe Kyle Kuzma, baschetbalistul lui LA Lakers, pe Jakob Poeltl, jucătorul lui San Antonio Spurs și pe Brandon Taylor, fost component al Stelei București.

După un sezon petrecut în Utah, Mawien s-a transferat la New Mexico JC și, după încă un an, a trecut la Kansas State University. Sub comanda lui Bruce Weber, Kansas State Wildcats a avut parte de o stagiune foarte bună, ajungând în sferturile de finală ale turneului NCAA.

În sezonul 2019-2020, Makol Mawien a evoluat în 32 de partide și a strâns medii de 7.4 puncte, 5.4 recuperări și un procentaj de 45.9% la aruncările din acțiune.

 

🇺🇸 Makol Mawien 🇺🇸 sosește în Bănie! 🇺🇸 Jucătorul american are o înălțime de 2,06 metri ,103 kg și joacă pivot. 🌎 ...

Posted by Universitatea Craiova Baschet Fans on Wednesday, August 5, 2020

În urma acestui transfer, lotul lui Aleksandar Todorov arată în felul următor: Makol Mawien, Dino Cinac, Monyea Pratt, Jonathan Person, Dragoș Diculescu și Andrei Oprean. În plus, conform surselor noastre, și Bogdan Țibîrnă va juca pentru trupa alb-albastră în sezonul 2020-2021.

*foto: Emily Lenk/Collegian Media Group

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!