Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Davis : “Suntem pregătiți să ne luăm revanșa în fata Timișoarei”

Ana Duţu - csufans.ro

Ana Duţu - csufans.ro
26.12.2017

Interviul va fi publicat în revista CSU Fans Magazin realizată de către fanii baschetului la fiecare meci din Sala Transilvania a echipei BC CSU Sibiu. Aceasta este redactată voluntar de către fanii sibieni și are suportul financiar al Consiliului Local Sibiu prin Primăriei Municipiului Sibiu, fiind finanțată prin Agenda Comunității. Mai multe articole și interviuri pot fi citite în revista CSU Fans Magazin. Toate numerele ale acestei reviste pot fi găsite și online, pe site-ul www.csufans.ro

Reporter: Te-ai alăturat lotului lui BC CSU Sibiu pentru al doilea sezon consecutiv. Ce te-a determinat să iei această decizie?

Marcel Davis: Sezonul trecut am făcut parte dintr-o echipă bună însă am simțit că nu am ajuns atât de departe pe cât puteam ajunge și că am lăsat ceva neterminat aici. Faptul că Chris Cooper a resemnat cu BC CSU Sibiu, a fost un alt motiv să mă întorc. Chris este unul din prietenii mei apropiați și persoana cu care sezonul trecut mi-am peterecut tot timpul liber. Mai mult decât atât, m-a încântat faptul că nu s-a schimbat conducerea clubului și nici antrenorul și că urma să mă întâlnesc cu aceeași oameni cu care sezonul trecut am interacționat foarte bine. Oferta din partea clubului BC CSU Sibiu a venit într-un moment mai mult decât potrivit pentru mine. Eram acasă, nu semnasem încă cu niciun alt club, și mă antrenam cu echipa fostei mele universități, Utah Valley. Am primit oferta miercurea iar vineri eram deja în Sibiu. Pentru mine a contat enorm de mult faptul că soția mea a fost și ea încântată de ofertă și a vrut să revină imediat în Sibiu. Noi ne-am simțit foarte bine aici sezonul trecut pentru că Sibiul este un oraș liniștit și primitor dar și pentru că seamană foarte mult cu American Fork, orașul în care noi locuim în Utah.

Rep.: Ce așteptări are Marcel Davis de la acest sezon? Care este obiectivul tău personal?

M.D.: Mi-ar plăcea foarte mult să reușim să câștigăm campionatul. Ar fi extraordinar. Eu personal, cred în șansa noastră pentru că suntem o echipă bună care crește în valoare de la un meci la altul. Atâta timp cât am fost acasă și m-am antrenat cu echipa universității Utah Valley, am urmărit parcursul lui BC CSU Sibiu în campionat și am fost impresionat de potențialul echipei. Bineînțeles că atunci când am primit oferta de a mă întoarce, am acceptat-o cu gândul de a ajuta echipa cât de mult pot în drumul ei către câștigarea unui trofeu. Pe de altă parte, sunt foarte entuziasmat să mă aflu din nou aici și îmi doresc să mă bucur de fiecare zi petrecută alături de coechipierii mei.

Rep.: Știu că este dificil să răspunzi obiectiv la o astfel de întrebare însă aș vrea să-mi spui cum l-ai descrie pe jucătorul Marcel Davis în câteva cuvinte și ce ai îmbunătăți în propriul joc?

M.D.: O întrebare ușor dificilă….M-aș descrie ca fiind un jucător foarte cerebral. Cred că am un IQ baschetbalistic destul de dezvoltat și asta mă ajută să iau deciziile corecte în meciuri. Am deasemenea abilitatea de a anticipa unele mișcări ale adversarului și un nivel de creativitate care face din mine un playmaker bun. Nu sunt însă un jucător agresiv și deseori chiar și domnul Dan Fleșeriu îmi cere să arăt mai multă agresivitate în joc. Cred că acesta este un aspect la care eu ar trebui să mai lucrez. Chiar dacă nu sunt un jucător agresiv mă bucur de încrederea coechipierilor mei care știu că sunt un playmaker creativ și un jucător capabil să-și finalizeze acțiunile în teren, prin puncte marcate.  

Rep.: În ce termeni ai vorbi despre evoluția lui BC CSU Sibiu până în acest moment?

M.D.: Atunci când m-am alăturat lotului lui BC CSU Sibiu am găsit foarte mulți jucători accidentați. Acum când situația este mult mai bună din acest punct de vedere, putem spune că începem să ne construim chimia și relațiile de joc. Chiar dacă mai avem încă în lot mici accidentări, noi știm de ce suntem în stare ca și echipă. Știm că locul nostru nu este la jumătatea clasamentului ci pe primele poziții ale acestuia. Atunci când jucăm la adevărata noastră valoare suntem cu siguranță una din cele mai bune echipe din campionat. Noi trebuie să dăm întotdeauna 150% în teren pentru că toate echipele care vin la Sibiu, vin pregătite să joace un baschet de calitate împotriva unui adversar puternic. Dacă nu jucăm la adevărata noastră valoare riscăm să fim înfrânți de avântul cu care celelalte echipe joacă împotriva noastră.

Rep.: Ai putea prefața în câteva cuvinte meciul cu BC SCM Timișoara? Cât de grea va fi misiunea lui BC CSU Sibiu împotriva acestei echipe?

M.D.: Ne așteaptă cu siguranță un meci foarte greu împotriva Timișoarei, o echipă bună și cu multă experiență în campionat. Mulți dintre jucătorii lor evoluează împreună de mai multe sezoane ceea ce este un mare plus pentru ei. Vorbim despre o echipă omogenă care reușește să se apere agresiv și să miște mingea foarte bine în teren. Noi știm că va fi un meci foarte greu însă suntem pregătiți să ne luăm revanșa în fața lor. Am pierdul primul meci pe care l-am disputat în deplasare însă acum suntem pregatiți să câștigam acasă. Vom juca în fața propriilor suporteri ceea ce ne va da și mai multă energie și ne va motiva să ne atingem scopul. 

Rep.: Care este filozofia ta ca și jucător, acel ceva care te motivează atunci când lucrurile devin dificile în teren?

M.D.: Pe mine personal mă ajută să-mi văd fiica în sală. Naiya are întotdeauna un zâmbet enorm pe față, aplaudă în rând cu mulțimea și ori de câte ori mă vede intrând pe teren îmi face cu mâna si îmi strigă ‘hey tati!’.  Ea este sursa mea de energie. Pentru ea vreau să fiu mai bun. Îmi doresc să mă vadă ca pe un exemplu și să învețe de la mine că orice este posibil atâta timp cât muncim pentru îndeplinirea dorințelor noastre.

Rep.: Care este cel mai mare vis al tău în plan baschetbalistic?

M.D.: Cred că cel mai mare vis al meu este să câștig un campionat, o medalie de aur. Nu am reușit această performanță nici în liceu și nici în colegiu cu toate că am ajuns până în finală.  Chiar îmi doresc să ajung la această performanță și să pot spune ‘sunt campion’.

Rep.: Dacă ar trebui să alegi un jucător din Liga Națională al cărui joc te-a impresionat, pe cine ai alege?

M.D.: În campionatul intern evoluează doi jucători care mie îmi plac foarte mult. Unul este Goran Martinic, jucatorul lui SCM U Craiova, iar celălalt este Chris Cooper, coechipierul meu. Mirtinic mi se pare un fundaș excepțional, un jucător care ia întotdeauna deciziile corecte în teren și care are curajul de a-și asuma responsabilitatea sfertului patru și de a încheia meciul pentru echipa lui. Admir foarte mult curajul acestui muntenegrean. Pe de altă parte, aș vrea să-l menționez pe Chris Cooper. Chris este genul de jucător a cărui valoare nu reiese neapărat din statistică. Face atât de multe lucruri în teren care poate de multe ori trec neobservate. Este un luptător, un bun recuperator și unul din cei mai puternici baschetbalisti din campionat. Chris Cooper este acel jucător împotriva căruia nu-ți dorești să joci și pe care este mai bine să-l ai de partea ta. În ciuda faptului că pare un tip extrem de serios, Cooper este persoana care ne face întotdeauna să râdem și ne ridică moralul în momentele grele.

Rep.: Ce sfat le-ai da copiilor care te privesc ca pe un model și care la rândul lor își doresc să devină jucători profesioniști de baschet?

M.D.: Le-aș spune să se bucure de acest sport fără să se gândească prea mult la perioada în care vor juca la nivel profesionist. Acum este momentul potrivit să se bucure cu prietenii lor de magia baschetului. I-aș încuraja să se antreneze și să creadă în ei. Atâta timp cât au încredere în ei vor reuși să ajungă jucători profesioniști de baschet.

Rep.: Îmi spuneai că soția ta a fost încântată de întoarcerea la Sibiu. Cum s-a acomodat familia ta aici și cum vă petreceți timpul liber?

M.D.: Ne simțim foarte bine la Sibiu pentru că orașul este liniștit iar oamenii sunt prietenoși. Soția mea cunoaște deja Sibiul și știe să se descurce atunci când are nevoie de ceva. Mai mult decât atât oamenii sunt foarte amabili și te ajută întotdeauna dacă este nevoie. Felul în care suntem tratați ne face să ne simțim comfortabil aici. În timpul liber ieșim foarte mult în centru sau în parcuri cu fiica noastră care acum este mai mare și căreia îi place să se joace cu ceilalți copii. Sper ca în acest sezon să găsim timp liber și să călătorim și în afara Sibiului. Mi-ar plăcea să descopăr mai mult din România împreună cu familia mea. 

Rep.: Un mesaj pentru suporterii sibieni

M.D.: Vă salut și vă mulțumesc foarte mult pentru energia cu care ne încurajați meci de meci.  Mă bucur mult că m-am întors și că pot evolua din nou în fața voastră. Vă promit că voi lupta pentru voi și pentru visul nostru comun: acela de a deveni din nou campioni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!