Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter a analizat impactul pe care Emi Cățe îl are asupra naționalei României

Marcel Țenter a analizat impactul pe care Emi Cățe îl are asupra naționalei României

După ce săptămâna trecută Marcel Țenter l-a avut drept invitat la podcastul „Gheparzii” pe Ghiță Mureșan, de această dată personalitatea intervievată de antrenorul sătmărean a fost Emanuel Cățe, unul dintre puținii baschetbaliști români ce evoluează în străinătate.

Timp de 90 de minute, cei doi oameni de sport au discutat despre cariera lui Emi Cățe, începând cu primele antrenamente ale acestuia în București și până la semnarea cu UCAM Murcia, formație din puternica ligă ACB.

Cu toate că are o vârstă foarte fragedă, Cățe a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai buni jucători români și, după retragerea mai multor veterani, a preluat rolul de lider al naționalei. Pivotul de 2m06 și-a arătat calitățile și în ultimele două meciuri jucate de Vulturi în preliminariile EuroBasket 2021.

Mai exact, în duelul cu Spania disputat la Cluj-Napoca, Emi Cățe a adunat 19 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace, având un indice al eficienței de +27. În liga ACB, sportivul născut în Capitală și-a câștigat porecla de Mr. Recuperări Ofensive.

Nu sunt cel mai bun atlet și nu sar așa de mult ca alți adversari de-ai mei. Sunt un pivot oarecum undersized, joc contra unor pivoți chiar și de 2m20, însă ce contează cel mai mult e dorința cu care te duci după fiecare minge și plasamentul”, a spus Cățe în interviul cu Marcel Țenter.

Fostul antrenor al naționalei României nu a fost mulțumit de răspunsul tânărului jucător, fiind de părere că un recuperator excelent trebuie să aibă un anume simț, un feeling care nu îi lipsește lui Cățe. De altfel, Țenter a explicat impactul pe care baschetbalistul lui UCAM Murcia l-a avut asupra jocului tricolorilor în ultima fereastră a preliminariilor.

Și eu am dorință, am dorință foarte mare, Emi, dar nu ajung nici măcar la inel. Trebuie să poți, Emi, și tu poți. Ai și plasamentul extraordinar de bun, simți locul cel mai potrivit pentru a lua mingea. O vezi din aer, o simți, știi unde se duce. Ai ceva din Dennis Rodman. Mulți jucători au condiție fizică și au dorință dar simțul acela de a ști unde e mingea și de a-ți pune mingea cu un mic tip mai departe de tine astfel încât să o prinzi nu îl are oricine. Îmi place că ești modest dar nu exagera. Ai un simț extraordinar și acesta te face un rebounder foarte, foarte agresiv.

Am văzut și în meciul României cu Spania. Am văzut două lucruri. În momentul în care nu erai în teren nu aveam niciun fel de recuperare, nici ofensivă, nici defensivă. Acesta este primul lucru pe care l-am observat și al doilea e că în momentul în care erai în teren închideai absolut orice linie de penetrare. Deci, guarzii spanioli când vedeau că te apropii o luau în lateral așa ușor și aruncau din niște poziții dificile. Ai deformat foarte, foarte multe aruncări chiar dacă nu ai pus capac. Dar doar prin prezența ta acolo și datorită faptului că ei te cunoșteau ca un shot-blocker. Ai produs o impresie foarte puternică asupra lor și ai schimbat foarte multe lucruri în atacul lor.”

În sezonul 2019-2020, Emanuel Cățe a avut medii de 6.6 puncte și 3.5 recuperări în 16.6 minute de joc.

Interviul integral poate fi urmărit la următorul LINK. Săptămâna viitoare invitatul lui Marcel Țenter va fi Dávid Kornél, singurul jucător maghiar care a evoluat vreodată în NBA.

*foto: Alina Cojocaru/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!