Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter. Al doilea antrenor campion al Clujului ajuns în județul Sibiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.06.2012

Săptămână spectaculoasă din punct de vedere al mișcărilor de antrenori la nidel de Divizia A masculin. Județul Sibiu a câștigat doi antrenori de certă valoare.

După ce luni (04.06), Dragan Petricevic a ajuns la un acord cu CSU Atlassib Sibiu în vederea unei colaborări pe următorii trei ani, în cursul zilei de joi (07.06), Marcel Țenter a devenit noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș pentru următoarele două sezoane competiționale.

Țenter este un exponent al generației noi de antrenori care se dovedesc a fi extrem de harnici și interesați de metodele moderne de pregătire ale unei echipe repsectiv de sistemul de joc practicat în baschetul actual. El și-a făcut ucenicia sub mâna celui mai mare nume care a antrenat vreodată în România, TAB Baldwin.

Roadele acestei colaborări s-au văzut concret în urmă cu un an, atunci când Marcel a condus-o pe U Mobitelco Cluj-Napoca spre titlul de campioană. În afara acestui rezultat, în cei trei ani petrecuți pe malul Someșului în calitate de antrenor principal, Țenter a demonstrat prin jocul echipei, dispunerea ei și ajustările efectuate de cerințele jocului, că este unul dintre cei mai pricepuți tehniciani din țara noastră. Și putem spune că se află la un început de drum.

Desigur, împătimiții vor avea părerea lor și cu greu pot fi contraziși. Cert este un lucru: Clujul pierde nu doar un antrenor. Îl pierde pe omul în care a investit pentru viitor atunci când l-a onorat cu sarcina de a colabora cu un antrenor de excepție pe toate meridianele. Atunci când Țenter a devenit secundul lui Baldwin a devenit foarte limpede că el va continua munca americanului la Cluj. Și rezultatele s-au văzut în cei trei ani despre care vorbim. Deși sunt sigur că încă doi-trei ani de colaborare cu Baldwin ar fi făcut din Țenter un antrenor și mai bun. Dar nu e nimic. Sătmăreanul a arătat măsura valorii sale într-un sezon în care echipa pe care a pregătit-o a fost măcinată de accidentări, fiind expusă în ritmul marți-sâmbătă.

În pofida acestor probleme și a imposibilității de a aduce jucători de valoare pe post de înlocuitori, U Mobitelco a avut un parcurs solid până la penultimul act al campionatului.

Din punct de vedere defensiv formația din Cluj-Napoca a ridicat calitatea competiției. U Mobitelco sub bagheta lui Marcel Țenter a avut numeroase meciuri câștigate pe latura tactică. În special pe deciziile luate de antrenor cu privire la ajustările necesare pentru a întoarce soarta unui meci. Fie el de sezon regulat sau de finală de campionat. Țenter a demonstrat, mai mult decât orice altceva, că este antrenorul capabil să gestioneze un meci în momentele desfășurării acestora.

Există antrenori foarte buni în ceea ce privește pregătirea unui joc. Pentru asta e nevoie de scouting. Alți tehniciani se remarcă prin modul în care conduc ședințele de antrenament. O știe toată lumea: dacă un antrenament este consistent există șanse ca și meciul să fie la fel. Dar dacă antrenamentul este efectuat neglijent cu siguranță la meci nu-ți va merge prea bine. Însă Țenter este antrenorul care, prin ceea ce comunică de pe marginea terenului sau desenează pe tăbliță în minutul de odihnă permis de regulament, poate schimba cursul jocului în timpul desfășurării acestuia. Nu trebuiesc minimalizați antrenorii sau calitățile celor care fac scouting excelent ori efectuează antrenamente solide, însă un antrenor capabil să schimbe soarta meciului este ceva de mare preț la orice nivel în baschet.

Așadar, Gaz Metan Mediaș este a doua echipă care obține un antrenor de certă valoare în pauza competițională. Prima a fost CSU Sibiu.

Un aspect interesant legat de numirile lui Dragan Petricevic și Marcel Țenter se referă la faptul că cei doi au adus ultimele titluri naționale Universității Cluj-Napoca în baschetul masculin. Primul în 1997, al doilea 14 ani mai târziu. Așadar, Sibiul i-a acontat pe cei doi antrenori care au adus titluri județului rival.

7 comentarii la aceasta stire:
  • 2spatiu0 :

    ????
    de cand s-au modificat judetele ???? ultima data cand am verficat Mediasul era in judetul Mures.

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • atomtörpe :

    @spatiu mental
    nu te supara, dar unde ai verificat judetele intelectualule????macar sa taci......commentul te caracterizeaza absolut......

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    :)))
    pe facebook le-a verificat :)) acolo aparea intr-un timp localizat medias in jud. ms :)))))

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • Rares_12 :

    :))
    O fi prin Dolj...:))

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    curios
    Este curios un lucru: anul trecut, Gaz Metan cu un antrenor slabut, mult sub nivelul asteptarilor, per ansamblu a avut rezultate pozitive impotriva echipei antrenate de Tenter.
    Chiar daca au fost si colegi (cred ca unul venea, celalat pleca de la echipa) la CSU, diferentele ca si valoare intre Tenter i Teleaba ca si antrenori sunt mari.
    Poate in final Gazul il va aduce si pe Bubu langa Tenter ca si manager: Dancea a jucat impreuna cu Tenter si are experienta la CSU ca si manager.

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    sibiu
    http://www.celendo.ro/HartiJudete/Harta_Judet_Sibiu_Celendo.jpg

    cu 11 ani în urmă (08.06.2012) Raspunde
  • liviu1 :

    ?
    Marcel Tenter e un antrenor de marca in Romania.Bun venit la Medias

    cu 11 ani în urmă (11.06.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!