Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Ţenter: "Nu am fost atât de obosit pe vremea când eram jucător"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.02.2012

Marcel Ţenter, antrenorul principal al echipei U Mobitelco Cluj-Napoca, a vorbit la finalul victoriei pe care echipa sa a obţinut-o la Oradea, în faţa CSM-ului din localitate:

"Nu am fost atât de epuizat niciodată la finalul unui joc pe vreme când eram jucător. A fost un meci pe care putea să îl câştige oricare echipă şi o propagandă foarte bună pentru baschet. Un meci extrem de disputat cu foarte multe schimbări de situaţie şi cu schimbări tactice de ambele părţi. A fost un meci greu din punct de vedere al antrenorilor şi al jucătorilor, cei din urmă făcând un efort senzaţional în această partidă. Vreau să îi complimentez atât pe jucătorii mei cât şi pe cei adverşi.

A fost un meci cu mare miză psihologică, ambele formaţii având probleme de curând. Mă bucur că astăzi am reuşit să jucăm mai matur finalul de joc şi trebuie spus cu reuşitele individuale ale lui Kyndall Dykes care au înclinat balanţa pentru noi. Nu trebuie uitat efortul colectiv al echipei mele, în special din punct de vedere defensiv. Se ştie că Oradea execută foarte bine din punct de vedere ofensiv şi dacă au o zi bună pot să înscrie foarte mult. Dacă sunt lăsaţi să joace ceea ce vor să joace atunci te pedepsesc de fiecare dată. Mă bucur că am reuşit să îi ţinem la un număr atât de mic de puncte marcate. Îmi felicit echipa pentru victorie.

Felicit Oradea, atât echipa cât şi antrenorul ei. Joacă un baschet modern şi pe an ce trece baschetul aici prinde valenţe cum de mulţi ani nu au mai fost. Mă bucur că în Transilvania avem multe echipe bune în ultima vreme şi este meritul comun al tuturor factorilor."

Chestionat pe seama sistemului defensiv folosit în momentele în care Oradea s-a desprins la patru puncte (atât în sfertul al 2-lea cât şi în cel de-al 4-lea), antrenorul campioanei a replicat:

"Am folosit mai multe sisteme defensive. Lupusavei este un jucător foarte periculos, care în special în jocurile de pe teren propriu este redutabil. Aruncările sale de la distanţă pot oferi oxigen în momentele dificile ale echipei sale. Aşa că am hotărât să nu-i las, pe cât este posibil, nicio aruncare uşoare. S-a şi zăvut, pentru orice reuşită a sa Lupusavei trebuit să muncească foarte mult. Acesta a fost scopul nostru, iar Pop a avut un rol pe care l-a jucat foarte bine în scăderea randamentului obişnuit al lui Lupusavei. Jucător care nu a evoluat rău, însă în momentele importante a avut aruncări forţate şi acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit."

Ţenter a făcut o paralelă între jocul echipei sale cu BC Mureş şi cel din această seară:

"Cine a văzut meciul nostru cu Târgu-Mureş ştie că nu ne-a intrat absolut nimic. Mingea nu a vrut să intre în coş sub nicio formă. În schimb, la Oradea am avut parte de câteva reuşite extrem de importante de la distanţă în momente cheie ale jocului. Ceea ce ne-a ajutat foarte mult."

Întrebat dacă s-a aşteptat la o aruncare de trei puncte pe ultima posesie a lui CSM Oradea, la scorul de 63-65, în detrimentul uneia de două puncte în condiţiile în care echipa sa mai avea un fault de dat înainte de a intra în penalizare, tehnicianul originar din Satu Mare a opinat:

"Noi ne-am aşteptat să arunce de trei, însă cred că era mai previzibilă o încercare de a juca sub coş pentru a obţine un eventual fault pe aruncare. Ne-am aşteptat mai mult la o astfel de variantă. Însă oricât ai dori ca antrenor să se întâmple ceea ce-ţi doreşti nu se întâmplă astfel de fiecare dată. Nu se întâmplă mereu ceea ce scrii tu pe tabla respectivă. Dar noi astăzi, pe final, am avut nişte acţiuni individuale în apărare foarte bune care în cele din urmă au pus în dificultate oameni cheie de la CSM Oradea."

De asemenea, Ţenter a vorbit despre faza de la coşul anulat gazdelor la scorul de 63-63:

"Timpul de atac a expirat cu două secunde înaintea reuşitei celor de la Oradea. Am fost tot timpul cu ochii pe cronometrul de atac la faza respectivă. Nu cred că se poate critica arbitrajul la modul general după această partidă. Nici Oradea nu se poate plânge, iar noi cu atât mai puţin."

Ţenter a vorbit despre momentele de sclipire ale jucătorilor săi:

 "Fiecare au avut momente de sclipire în acest meci. Au fost multe acţiuni colective de joc foarte bune. Unele au intrat, altele nu. Astăzi am fost mulţumit de modul de execuţie faţă de ceea ce s-a întâmplat la meciul precedent. La meciul cu Târgu-Mureş, unul de referinţă din punct de vedere negativ pentru noi, execuţia a lăsat de dorit la fel de mult precum alte elemente din jocul nostru. Echipa a dovedit astăzi caracter şi a trecut peste momentul dificil din partida cu Târgu-Mureş."

Întrebat despre procentajul aruncărilor libere pentru echipa sa, respectiv despre precizia de care a dat dovadă Kyndall Dykes în partida de la Oradea, antrenorul lui U Mobitelco Cluj a spus:

"Aruncările libere, recuperările în special ofensive şi posesiile pierdute sunt cele care de obicei stabilesc învingătoarea într-un meci atât de echilibrat. În ceea ce-l priveşte pe Dykes, el se concentrează şi execută foarte bine în momentele pe care el le consideră importante. În schimb ratează în momente pe care nu le consideră atât de importante. Lucrăm la acest aspect. Eu sunt de părere că meciul s-a decis din punct de vedere psihologic, întrucât noi am avut tăria de a puncta în momentele cheie ale jocului." 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!