Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Suntem cu toții conștienți de gravitatea momentului"

Paul Olar

Paul Olar
30.03.2016

U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere în Derby-ul Ardealului cu CSU Atlassib. Sibienii s-au impus cu 81-74, iar deznodământul confruntării a tulburat serios apele pe Someșul Mic.

Marcel Țenter recunoaște faptul că baschetbaliștii săi întâmpină un blocaj. De asemenea, tehnicianul crede că accidentarea lui Branko Jorovic a stricat chimia grupării clujene.

Domnule Țenter, ce s-a întâmplat în această seară?

Am fost impreciși în fazele de finalizare, inclusiv în decizii. Au fost foarte multe decizii greșite. A fost o deosebire față de jocul cu Steaua, unde nu am luptat. Nu este un moment ușor și niciodată în momente grele nu ai voie să cedezi. Acesta este un moment în care nu avem voie să cedăm. Suntem cu 10 zile înaintea Final Four-ului Cupei României și trebuie să găsim o soluție în zilele următoare, să ieșim din acest impas. Am discutat deja și cu staff-ul, cu conducerea, cu jucătorii. Suntem toți conștienți de gravitatea momentului. Sperăm ca în câteva zile să jucăm mai precis, mai bine. Dacă meciul cu Târgu Mureș va fi cu un pas mai bun, înseamnă că este un progres și că vom fi pregătiți de Final Four.

Se poate spune că ați subestimat Sibiul?

Nu, vreau să felicit Sibiul. Au crezut în șansa lor și au înscris în momente foarte importante. Au arătat că pot să învingă pe oricine. Pur și simplu nu ne-am ridicat la nivelul la care speram.

De ce credeți că nu s-a ajuns la chimia dorită până acum?

Accidentarea lui Jorovic a schimbat  foarte multe în chimia echipei. Echipa era deja așezată, așa că accidentarea lui a rupt practic legătura dintre oamenii mari și cei mici din teren. El avea capacitatea de a înțelege jocul și a lua decizii bune. Distribuia mingea exact acolo undee era nevoie. Ne afectează, deoarece Todic este un profil total diferit. Miroslav nu este liniștit cu jocul său, are nevoie să se așeze. După aceea se va putea gândi la legătura asta între oamenii mari și cei mici. Avem o problemă acolo și asta ne rupe puțin.

Este singura problemă?

Sigur, mulți jucători nu joacă la potențialul maxim. Este adevărat, avem deocamdată fluctuații de formă și toate echipele au probleme. Toată lumea trece prin momente de genul acesta. Important este cât de repede treci de respectivele momente, așa că în momentele cheie să fim ceea ce trebuie.

*Foto: Andor Marton

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Demisia
    Oare citeste cineva de la sponsori acest forum? Poate ne aude cineva sau trebuie sa ii strigam demisia public in sala? Cred ca ar trebui un soc pana nu este prea tarziu!

    cu 8 ani în urmă (30.03.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Si de ce nu sunt jucatorii in forma? Asta sa ne explice domnu antrenor.

    cu 8 ani în urmă (30.03.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Asta nu e constient...e inconstient complet. Vreau o minune!....de la BT

    cu 8 ani în urmă (30.03.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    RUSINE





    romeovura RUSINE


    0


    doar atat: RUSINE,RUSINE RUSINE.
    La noi HARGROVE nu este bun sa joace dar merge la Craiova si are o medie de aproape 20 de puncta pe meci daca nu ma insel de cand joaca in banie, iar in acest meci daca nu juca DYKES poate am fi piedsut la mai multe puncte, e aberant ca doar 2 jucatori (Gutoaia 11 puncte si Dykes 28 de puncta), de la noi sa dea intr-un meci peste 10 puncte . Eu cred ca asta se datoreaza conducere si antrenorilor, desi acuma ceva timp, in acest sezon de campionat am spus de nenumarate ori ca avem un antrenor de proasta calitate, veniind chiar su cu exemple concrete de modul lui de antrenorat, dar ironia fata ca cei care m-au contestat, acum au ajuns la cuvintele mele si mai urat e ca se fac atacuri directe catre antrenor( Marcel Tenter), doar acuma. e culmea ironiei ca doar acuma vede lumea sau fani inraiti sau asa zisi cunoscatori, ca acest antreneor e nu e bun ca si antrenor, si asta s-a vazut din primii ani de antrenorat la cluj. atunci cand jucatyori alearga in cercuri dupa minge, din punctul meu de vedere e o tactica proasta, in loc sa pui pe un fundas sa joace mingea si sa scoata din joc 1-2 adeversari., e mai simplu sa faci ture si sa obosesti decat sa joci intelligent, Hai U-BT

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Eppo:

      Nationala
      iubesc CSU Sibiu...nu comentez de antrenori...dar sa nu uitam acum judetul Sibiu pierde o formatie de baschet frumoasa care e Medias (declin inceput sub tenter)...ani multi pepiniera de jucatori tineri,,,cred ca nationala are nevoie de un anterior de nivelul salii frumoase de la cluj...achim...sau fleseriu...care in sezonul asta a aratat ca se poate performanta cu mijloace reduse

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Sperante
    Dupa atatea mesaje de sfarsitul lumii la adresa lui U BT, eu totusi recomand pozitivism in gândire.Avem jucători care au avut un cuvant de spus in tineretea lor baschetbalistica, care sper sa reinvie si sa joace macar la valoarea sumelor cu care is platiti.
    Păcat că nu avem la sala o atmosfera care sa duca la un mai mare chef de joc si sa anuleze frustrările care se acumulează la banca tehnica.
    Avem cea mai mare medie de spectatori pe meci, cred ca de departe da si o liniste grozavă la sala(prea ne-am civilizat:))
    In ritmul asta peste poate o sa ne zică crainicul la inceput de meci, sa ne punem telefoanele pe silent.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Fara cuvinte
    Asa cum am promis, te-am asteptat la tunel si ti-am spus ce ti-am mai spus si dupa meciul de cupa cu Pitesti. Da-ti frate demisia ca numai tie iti faci rau. Aveai un prestigiu ca antrenor, nejustificat din punctul meu de vedere, si acum maturi tot la gunoi. Te maturi pe tine la gunoi. Ai decenta si renunta acum. Ai venit de un an si jumatate, am schimbat mai multi jucatori decat in ultimii 5 ani, jucam mai prost ca niciodata...Se intorc toate, Marcele. Sper sa pleci si tu la intelegere amiabila, asa cum ai declarat ca au plecat si altii care poate meritau un altfel de adio.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu:

      Tdm
      Ca sa plece la intelegere amiabila asemenea altora, acest individ, ar trebui sa aiba ceva ce se numeste caracter si onoare, ceea ce ii lipseste cu desavarsire. Poate ar putea imprumuta de la altii care au plecat si aveau din plin.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator :

    Vina
    Cum o fii numai la noi la romani ,jucătorii sunt vinovați se schimba ,schimbam manageri ,schimbam femeia de serviciu ,schimbam paza ,schimbam denumirea echipei ..Se schimba tot mai puțin un joc anost întortocheat al unei echipe construite cu un munte de bani ,pentru baschetul romanesc,dar culmea la nivelul antrenorilor nu se schimba nimic deh doar e antrenorul echipei naționale !!!Doar ca acolo va fii o problema ca nu l mai are pe Dykes și alți sârbi ca sa-l facă antrenor acolo sunt cei pe care îi trece pe linie moarta ,Baciu, Mandache, etc..Și am tot văzut ca se da credit unuI jucător de viitor ,eu zic sa se uite la Sibiu ce înseamnă credit acordat unui jucător tânăr ,Tincu care joaca 20 de minute medie și o face bine sper doar sa nu ajungă la lot ,ca se pierde:)))))

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • SCM "U" Craiova b1:

      buget
      Cunoasteti bugetul exact din acest an?

      cu 8 ani în urmă (01.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!