Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcu Badiu, la cea mai bună prestație stagională pentru Dinamo Știința

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.12.2018

Dinamo Știința București a fost învinsă de U BT Cluj-Napoca cu scorul de 96-89 dar a dat o replică bună în partea a doua a meciului și a câștigat ultimul sfert la 11 puncte diferență.  Pe lângă evoluția bună din ultima parte a meciului a dinamoviștilor, de remarcat mai este și preformanța personală a lui Marcu Badiu, mezinul echipei antrenate de Tudor Costescu.

Marcu Badiu a bifat mai mult recorduri la partida de la Cluj-Napoca, la minute jucate, puncte marcate și eficiență. Jucătorul născut pe 24 noiembrie 2000 a jucat 29 de minute și 55 de secunde în BT Arena și și-a trecut în cont 12 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepție, o recuperare și un turnover. Fundașul lui Dinamo a marcat 3/4 de la 2 puncte și 2/3 de la 3 puncte, pentru un indice al eficienței de 16 unități.

Pentru Marcu Badiu este primul sezon în Liga Națională de Baschet Masculin. El a bifat 11 prezențe până în acest moment al sezonului și  are medii statistice de 5.2 puncte, 1.6 pase decisive și 1.3 recuperări.

Din 2015 și până în vara acestui an, Marcu Badiu a jucat în Turcia la DESK și Gelișim Koleji. El a reprezentat România la Campionatul European U16 Div. B din 2016 (Bulgaria) și la Campionatul European U18 Div. B din 2018 (Macedonia).

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!