Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marinarii pierduţi în ceaţa de la Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.11.2012

Liga Națională

 Etapa 9

103 - 57

31-20, 28-16, 19-10, 25-10

7-2 Fișa meciului 0-10

Zâmbete şi voie bună în tribunele Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. Aşa poate fi caracterizată partida de vineri seară dintre "U" Mobitelco şi Farul Constanţa, încheiată cu victoria clară a amfitronilor, scor 103-57. Fără Angel Santana şi Cardell McFarland, constănţenii au fost umiliţi în faţa a aproximativ 1500 de fani clujeni prezenţi să-şi vadă la treabă jucătorii favoriţi.

Încă din primul minut, elevii lui Niksa Bavcevic s-au instalat la conducerea jocului, remarcându-se Cătălin Baciu cu un joc foarte bun sub ambele panouri. Constănţenii au încercat să răspundă cu un joc tactic, însă lipsa omogenităţii din rândul oaspeţilor nu i-a permis lui Alexandru Olteanu să-şi găsească coechipierii în poziţii ideale. Apărarea agresivă practicată de clujeni a avut ca rezultat multe greşeli neforţate ale adversarului, transformate în puncte simple marcate pe contra-atac. Cu 40 de secunde rămase din primul sfert, marinarii aveau posesia, iar tabela indica scorul de 26-20 în favoarea echipei de pe Someşul Mic. A fost ultimul moment în care sportivii pregătiţi de Costel Cernat s-au aflat aproape de adversar. Din acel moment, jocul s-a rupt. Gazdele au apăsat piciorul pe pedala de acceleraţie, pentru ca, în final, diferenţa să atingă un punct maxim de 47 de puncte.

Nu putem nota prea multe aspecte legate de înregistrările sau tactica prestată de cele două echipe din două motive. Primul ar fi lipsa statisticii oficiale, iar cel de al doilea run&gun-ul practicat de Farul, asimilat în cele din urmă şi de către "U" Mobitelco. Cu cât am avansat spre final, jocul s-a transformat într-un meci şcoală în care constănţenii au fost umiliţi pe contra-atacurile cordonate de către Wright Jr şi finalizate în forţă de Nikolov, Baciu sau chiar Silvăşan.

Marcatori:
"U" Mobitelco: Barnette - 27p, Nikolov 15, Wright 11p, Baciu 11p, Hallik 11p, Todorovic 6p, Nakic 3p, Kuti 3p, Gheorghe 2p, Pogăcean 2p;
Farul: Matis - 21p, Petronic 12p, Wallace 10p, Minea 8p, Booth 6p.

În urma acestui joc, "U" Mobitelco obţine a 7-a victorie stagională, în timp ce Farul Constanţa rămâne fără niciun succes în Liga Naţională de Baschet masculin.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    "U"
    Ar fi de remarcat si modul in care s-a aparat Kuti la Marquis Mathis (sper ca el este numarul 7) in ultimele minute cand efectiv a anihilat orice actiune a lui!

    cu 11 ani în urmă (24.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!