Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Bulancea: „U-BT este mult peste noi și trebuie să înțelegem lucrul acesta”

Marius Bulancea: „U-BT este mult peste noi și trebuie să înțelegem lucrul acesta”

Rapid București a avut o săptămână deosebit de grea în Liga Națională. După ce a jucat joi pe terenul vicecampioanei României, astăzi, 4 decembrie, trupa feroviară a întâlnit-o pe campioana României, U-BT Cluj-Napoca.

Elevii lui Marius Bulancea au pierdut la o diferență de 32 de puncte, 107-75, și iată ce a declarat antrenorul alb-vișiniilor la final:

Un meci deosebit de greu cu echipa campioană și, de departe, cea mai în formă grupare de până acum. Am avut momente bune dar, din păcate, n-am reușit să menținem acest joc în care am plimbat mingea destul de bine și am avut acțiuni bune, cu blocaje bune și cu șuturi deschise. Am transformat jocul destul de mult în 1 la 1 și, cu o echipă atât de puternică, e foarte greu să reziști. Din păcate, s-a simțit puțin și oboseala după un meci la Oradea și un drum destul de lung, dar trebuie să luăm și aspectele pozitive și să ne îmbunătățim jocul. Asta e tot ce contează. U-Banca Transilvania este mult peste noi și trebuie să înțelegem lucrul acesta și să învățăm din aceste meciuri. Este tot ce putem face”, a spus tehnicianul Rapidului pentru Baschet.ro.

Formația din Capitală a avut unele momente bune de joc, iar Bulancea este de părere că jucătorii săi pot învăța din ele:

Depinde numai de noi dacă le înțelegem. Trebuie să studiem și, bineînțeles, să înțelegem momentele bune și să încercăm să le menținem. Pentru că, altfel, dacă oscilăm tot timpul și avem momente destul de dificile din care nu știm să ieșim repede, lucrul acesta duce la un dezechilibru în joc. Noi trebuie să învățăm să stăm aproape de adversar, să trecem repede de momentele grele. Să le putem amâna sau să le putem întrerupe.

Întrebat cât de dificil este să joci în decurs de trei zile cu echipele ce s-au luptat în finala stagiunii precedente, antrenorul Rapidului a declarat următoarele:

Este destul de greu, dar ne așteptam. Ne-am pregătit cât se poate de bine. Suntem sportivi profesioniști și asta trebuie să facem. Nu trebuie să ne plângem, ci trebuie să jucăm. Și cei de la U-Banca Transilvania joacă în cupele europene, joacă în campionat. Dacă vrem să fim în aceeași ligă cu astfel de sportivi, trebuie să fim capabili să facem și lucrul acesta.

În etapa următoare, Rapid București primește vizita lui BC CSU Sibiu. Iată ce a spus Marius Bulancea în legătură cu acel meci:

Sibiu e o echipă, aparent, cu un început mai greu de sezon. Dar este o echipă cu experiență, este o echipă pe care noi o respectăm și încercăm să ne jucăm șansa. Trebuie să ne pregătim bine și să avem un joc de echipă pe care mi-l doresc foarte mult. Sper ca jucătorii să înțeleagă lucrul acesta, că fără un joc de echipă nu putem fi la nivelul echipelor de Liga Națională. Dacă facem asta, avem șansa noastră. Acasă am încredere că jucăm întotdeauna puțin mai bine. Știm ce avem de făcut, sper să și respectăm.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!