Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marquis Wright este noul fundaș al lui U-Banca Transilvania

Marquis Wright este noul fundaș al lui U-Banca Transilvania

În urmă cu două zile, în 16 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a anunțat despărțirea de Mike Dixon, jucător ce a petrecut o singură lună în lotul pregătit de Mihai Silvășan. Astăzi, alb-negrii au publicat numele celui care îl va înlocui pe Dixon în formația ardeleană: Marquis Wright.

Wright a absolvit Siena College din Loudonville, New York, unde a avut medii de 12.8 puncte, 4.1 recuperări, 5.1 pase decisive și 1.6 intercepții. În 2017, baschetbalistul de 1,85 metri și-a început cariera profesionistă în Ungaria, la Egis Kormend.

Alături de formația maghiară, Marquis Wright a evoluat și în FIBA Europe Cup, unde a adunat următoarele cifre: 11.6 puncte, 4.5 pase decisive, 4.0 recuperări și 1.2 intercepții. În următoarea stagiune, sportivul născut în Waldorf, Maryland, s-a transferat în Israel, la Maccabi Rishon, și apoi, în ediția 2019-2020, acesta a jucat pentru Denain Voltaire.

În vara anului trecut, Wright a semnat în Lituania, la Vytautas Prienu, și acolo a avut medii de 17.5 puncte, 5.2 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.8 intercepții.

Iată un video cu fazele reușite de Marquis Wright de-a lungul acestui sezon.

Notă: Inițial, site-ul nostru l-a anunțat pe Justin Dentmon drept noul conducător de joc al lui U-BT Cluj-Napoca. Informațiile noastre nu s-au confirmat și, potrivit Sportando, Dentmon are o ofertă de la Ormanspor, un club din liga turcă.

*foto: fiba.basketball

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    pare ok
    Pare a fi un jucător util, aveam nevoie de un pg, nu cred că e la nivelul lui Vargas, dar pare a fi cam la fel de bun ca Dixon, sper sa se integreze bine in echipă.

    cu 3 ani în urmă (18.02.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ...
    Daca-i la fel ca Dixon, ce mare smecherie am facut ?!

    cu 3 ani în urmă (18.02.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Nici nu este comparație cu Dentmon ca și experienta, CV și valoare pana la urma.
    Asta e, aducem ce putem.
    Pare mai puțin shooter ca Dixon, dar mai dinamic, mai cu inițiativa și sa speram ca mai util pt echipa decât Dixon.

    cu 3 ani în urmă (19.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Dentmont
      Nu aveam nevoie de un jucător extrem de bun, din păcate cum nu suntem anul acesta și la euro doar pierdeam bani,suntem favoriți și în cupa și în campionat, mai bine ne dezvoltam încet echipa decât să aruncăm bani. E la fel cu jucătorii români de la echipa, mult mai ok e că avem juniori și că creștem noi jucători decât să fi adus jucători 30+ doar sa batem mereu la 35 de puncte distanță in loc de 25.

      cu 3 ani în urmă (19.02.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Dentmont si campionatul
      precum am spus, Dentmont era peste nevoile actuale ale Cj-ului, nefiind implicat in nicio competite externa.
      Sunt curios pe ce perioada a semnat Marquis.

      cu 3 ani în urmă (19.02.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    promițător transfer...
    @1-7
    aia sper și eu, să se integreze... dacă o face va fi un câștig și un transfer de succes

    @vass bela - chiar niciuna... dar cred că este o diferență - la capitolul caracter... mie niciodată nu mi s-a părut că Dixon s-a adaptat la noi și chiar n-am văzut pozitivă prezența lui pe termen lung la echipă...

    @uplifter - n-are CV-ul și experiența lui Dentmon, dar cred că a fost adus și pentru potențial... mai bine să aibă unde crește și să aibă măcar 2 sezoane împreună cu un nucleu care să învețe să joace împreună, să se cunoască, etc.

    Per total, îl văd ca un jucător cu potențial, în care echipa vrea să investească timp și răbdare. Mai bine așa, anume să vină un jucător mai ”no name” care stă la noi o parte secundă a unui an competițional și are timp să intre în sinergie cu echipa. Din sezonul următor deja se pot emite pretenții de la el și după cum îl văd cred că vom avea de la cine.

    cu 3 ani în urmă (19.02.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Wright
    Am asa un feeling ca o sa devina unul dintre cei mai buni PG care au trecut pe la noi. Stiu ca nu te poți lua după Highlights dar parca are tot ce trebuie, patrundere fantastica l, ball handling, pase decisive, viteza intercepții.
    Sper sa nu ma insel.

    cu 3 ani în urmă (19.02.2021)
    • Benjamin:

      ...
      M-as bucura enorm sa fie asa cum zici tu! Eu personal nu am nici 50% din entuziasmul tau :)

      cu 3 ani în urmă (19.02.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Cluj
    Anul acesta Clujul nu e favorita, e unica favorita . Dacă nici în acest an nu ia titlul atunci chiar au o problema. Și una mare! Sa ai cel mai are buget di campionat timp de cel puțin 4 ani și sa tremuri pt câștigarea unui titlu...
    Nu știu anul acesta cum sunt bugetele dar cele de anul trecut au fost cam asa (nu e 100% dar 80% e cam pe acolo - sursa e din cadrul agenților de jucători) :
    - Cluj aproape 3 milioane de euro
    - Oradea aprox 1-1.2 milioane de euro
    - Sibiu aproape de 1 milion de euro.

    Acesta e un buget total care implica și sportul juvenil.

    In acest an Oradea și Sibiul au redus bugetul, Clujul și l-a menținut. Nu e de contestat ca o activitate susținuta la echipele de juniori consuma mult din buget, dar nu cred ca mai mult de 30%.

    Rezultatul se vede. Oradea nu-și poate tine cel mai bun jucător, Sibiul încheie contract liber cu cel mai bun jucător al lor. Clujul aduce ce vrea și schimba cu mare ușurință pe orice post.

    Sa nu va mirati dacă Oradea și Sibiul vor face doar mutări nesemnificative. Acum jucătorii liberi ori sunt slabi ori sunt foarte scumpi, asa ca se va alege prima varianta.

    Clujul va fi campioana indiferent de ce fac celelalte echipe pt ca la ora asta e o echipa peste nivelul acestui campionat! Păcat ca nu s-a înscris în cupele europene pt ca aveau o șansă mare...

    cu 3 ani în urmă (20.02.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ?
      Eu sunt uimit de rapiditatea cu care găsesc jucatori. Mi se pare ca jucătorii se transfera in mare graba la Cluj, spre deosebire de Oradea și Sibiu.
      După 2015 de când au dispărut asehotii, U ar fi trebuit sa câștige lejer an de an campionatul, la ce buget are și ce jucatori au trecut pe acolo. Experiența și atitudinea antrenorului fata de jucatori mi se par cele mai mari cauze... evident plus oamenii care îl favorizează nejustificat.

      cu 3 ani în urmă (20.02.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    @jordan 23 - surse de bugete și povești cu pești
    Poți să-i spui ”sursei” tale să-și vadă de treabă :-)... e atât de tare pe lângă că nici n-are rost să povestim.

    În 2019 (Ianuarie - Decembrie) CSM Oradea a cheltuit suma de: 13,121,063 RON (și 3 bani).
    Treisprezece milioane de lei și ceva monede.
    ATENTIE! Aceștia sunt bani cheltuiți, așadar bugetul a fost CEL PUȚIN atât.

    Conform BNR, citez: ”Valoarea medie EUR (exprimată în lei) pentru întreg anul 2019 este 4.7452 lei.”

    Așadar, suma de mai sus transformată în EUR, la nivel de 2019, înseamnă 2,765,123.28 EUR.
    Două milioane șapte sute șaizeci de mii și ceva mărunți,

    ”Sursa” ta zice 1 - 1.2 milioane... vs. 2.76 milioane... nici măcar discrepanță nu-i poți spune, pur și simplu e total greșit. Marja de eroare e de 100%.
    Așadar mi-e clar cât de corect estimate sunt bugetul Clujului sau al Sibiului - care pot fi jumătate sau dublu cât e acolo... Dar dincolo de asta, se cam duce mitul ăla că CSM Oradea stă pe bani de semințe pe la 1 mil EUR / an.

    ------
    Dar să nu ne limităm la asta, să mai calculăm...
    ------

    Dacă e să luăm August 2019 - Iulie 2020 (cu tot cu venit pandemie, blocat competiții, etc) cheltuielile totale ale CSM Oradea au fost de 11,747,887.04 lei.

    Cu un EUR = 4.8371 lei, rezultă CHELTUIELI de 2,428,704.60 EUR.
    Adică 2.42 Milioane.

    Pentru întreg anul 2020 (Ianuarie - Deecembrie), așadar cel mai nasol an, cu lockdown, competiții supendate, nasol, urat, nașpa, etc, cheltuielile totale ale CSM Oradea au fost de 10,667,972.14 lei / sau 2,205,447.92 EUR.
    Adică 2.2 Milioane:

    Așadar, în 2020 clubul CSM Oradea a cheltuit 2.2 / 2.76 => 79.71% din cât a cheltuit în 2019.
    Sau, într-o altă interpretare logică, le-au scăzut cheltuielile cu 20%.
    Repet, e vorba de cheltuieli. Bugetul e cel puțin la valoarea aia, dar poate fi mai mult decât atât.

    Presupunem că BUGETUL = CHELTUIELILE (la virgulă și la fix). Ceea ce sigur nu e așa, dar de dragul discuției...
    ...putem spune clar că n-au chiar sărăcit orădenii, nu s-a chiar tăiat ca în carne vie.
    Da, 20% e semnificativ, dar nu e atât de dramatic cum au lăsat să se înțeleagă.

    ------

    Iar ca și concluzie finală, e nedrept, incorect și chiar ipocrit să se tot arate cu degetul către U Cluj că ar avea nu știu ce bugete ”pe surse”. Aceleași surse care dau, scuzați limbajul de specialitate, gherle ca asta cu 1 - 1.2 milioane buget pentru CSM Oradea în 2019.

    cu 3 ani în urmă (20.02.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @hunter
      Nu o sa întru într-o polemica cu tine pt ca nu are rost.
      Dacă e sa facem comparații sa o "mere cu mere și pere cu pere"...
      Deci informația primita de mine se referea strict la baschet. Ce ai scris tu sunt cheltuielile clubului Csm Oradea. CSM are din ce știu baschet, polo(unde e prima liga), judo (unde e cel mai bun club din tara), scrimă, handbal, atletism și tenis. Are în administrare o sala polivalenta, un bazin și terenuri de tenis. Asa ca toate aceste cheltuieli menționate de tine se duc pe toate aceste activități, atât sportive cât și administrative.
      Eu am scris doar de baschet. Azi s-a confirmat deja o parte din ce am spus: Oradea a adus un fundaș care nu a mai jucat de un an de zile deși aveau nevoie de un pivot. Clujul nu a adus decât super-jucători pt campionatul nostru. O să-mi spui ca au venit pe bani putini pt antrenor! Povesti! Anul asta Clujul a cheltuit mai mult ca anul trecut. E cât se poate de clar. E adevărat ca vor avea în sfârșit și succes.
      Din punctul meu de vedere anul asta titlul e jucat.
      In ultimul rand, ca să închei, nu e nici o rusine sa și cel mai mare buget din campionat. E chiar de apreciat ca au reușit asta. Ce nu înțeleg e faptul ca nu vor sa recunoască acest lucru. De fiecare data când au fost întrebați de buget, oficialii Clujului au refuzat sa răspundă. De ce? Probabil pt ca bugetul era mic și le era rușine sa spună!!!!

      cu 3 ani în urmă (20.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan
      Câtă vreme discuăm va fi o polemică, fiindcă nu suntem de aceeași părere. Dincolo de asta...

      "mere cu mere și pere cu pere"... Ok.

      Zici de infrastructură și că ce au la Oradea. Așa, dar la U e gratis totul? Sala Polivalentă e gratis? Horia Demian e gratuit? Folosința infrastructurii de antrenamente e moca? Alte săli de antrenament sunt gratis și alea? Sau cum, U Cluj nu plătește nimic la Cluj?...

      Și apoi (”din câte știi”) te apuci să înșiri secțiile de pe site... și spui că-s cheltuieli acolo...

      Ok, tot pe site avem un raport de activitate din 2019, unde vedem cam câți sportivi sunt legitimați (vrei link?)

      - Polo - 14 - echipa de diviza A, rezulate bune, corect
      - Judo - 15 legitimați, iar la rezultate / participări avem 5 nume
      - Handbal - 19 sportivi, se joacă în divizia B, nimic notabil
      - Tenis - legitimați 24 masculin si 30 la feminin, dar la rezutlate/participari sunt menționați 7 sportivi... 6 la under 16 și unul la Under 10...(*ce costă aici la tenis, cele 6 terenuri de zgură, 2 de bitum și 2 baloane pe mal de Criș?)
      - Atletism - 9 în toată secția, rezultate / participări 6 sportivi menționați
      - Scrimă - 1 (un) sportiv legitimat - serios, unu?... ai un sportiv și zici că ai secție?

      Cam așa e cu numărătoarea de sportivi legitimați și ăia care chiar participă undeva... cam așa de mulți sunt... Apropo, copii de la tenis, în special cel de Under 10, ce salariu iau de la club? Sau copiii de la LPS care sunt la handbal?... hmmm?

      Ca replică aș putea să adum câți jucători + antreori + cheltuieli are și UBT la echipele de Under nu știu cât... dar e inutil.

      E inutil pentru că în NICIUN caz secțiile alea de mai sus nu cheltuie într-un an diferența dintre 2.76 și 1 - 1.2 milioane EUR..
      Repet, dacă tu susții că alea de mai sus + întreținerea câtorva terenuri de tenis, un bazin și o sală mare (care din câte știu e a municipalității și e cu chirie, nu o întreține CSM)...
      dacă pentru alea tu spui că s-au cheltuit în 2019 între 1.56 - 1.76 MIL EUR...
      ...atunci chiar că n-are rost să mai intrăm în polemică, mai bine nu mai discutăm deloc fiindcă-i chiar inutil.

      Dincolo de asta, ai fixul (alături de muți alții) că nu spune U Cluj câti bani au ca buget.
      Și se simt oamenii ofuscați că nu zice dom'le U câți bani are (de parcă alții ar spune, știi?). A naibii treabă!...

      Ok, zi tu ce salariu ai, ce venituri ai. Pe bune, ce buget ai tu într-un an pentru de toate?
      Haide, spune te rog ce bani îți intră in casă într-o lună sau un an. Serios, ești ok și confortabil să spui asta public?

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @hunter
      Scurte precizari:
      - nu contează neapărat dacă ai sau nu rezultate, sportivii tot trebuie să-i platesti (tu ai înșirat în jur de 100)
      - la Oradea apar sala polivalenta, bazinul de înot și terenurile de tenis în administrarea clubului Csm, la Cluj nu apare acest lucru. Dacă tu consideri ca ceea ce au scris despre bugetul de cheltuieli este corect, de ce nu accepți și ce scriu ei ca prevede acest buget.
      - primăria Cluj a acordat clubului de baschet UBT aprox 300.000 de euro finanțare. Dacă adaugi aici și costurile pt sala, care probabil rămân în sarcina primăriei, suma creste considerabil (spun probabil pt ca nu apare ca ar fi în sarcina clubului sau ca acesta ar plăti chirie)

      In concluzie: la Oradea și la Sibiu cluburile au dat dovada de transparenta și înclin să-i cred în ceea ce susțin. Clujul nu a dat dovada de transparenta deci putem presupune multe. Eu am primit aceasta informație și chiar dacă nu pot fi sigur ca e reala, înclin sa o cred. Poveștile cu care vii tu chiar nu ma conving.
      Referitor la bugetul meu personal nu am de ce sa îl ascund pt ca apare în declarația de final de an de la finanțe. Pe de alta parte sunt persoana fizica, nu sunt în atenția publicului. UBT, Csm și toate celelalte cluburi, chiar dacă nu au o obligație în acest sens, eu consider ca putina transparenta nu strica. Repet ce am zis mai devreme: nu e o rușine un buget mare ci e mai degrabă o mândrie : sa reușești în aceasta perioada și în România sa ai un buget consistent la baschet e de admirat!!!!

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan
      Normal că trebuie să plătești sportivii. Contează și cu CÂT îi plătești, atâta tot.
      Se vede clar câți antrenori sunt plătiți ca PFA și + care-i valoarea salariilor plătite lunar. Altundeva e grosul.*
      Repet, secțiile alealalte nu papă împreuna 1.5 - 1.7 milioane de EUR anual. Niciodată.

      Spui că la Oradea apar imobilele menționate de tine în administrarea clubului. Foarte bine, norocul lor. Ies mai ieftin decât iese U închiriind Polivalenta, săli de antrenament sau Horia Demian. Plus că au control asupra ce și când fac. Nu o dată U a trebui să mute un meci dintr-un loc în altul pentru că în sala pe care o doreau se defășura nu știu ce eveniment.
      Asta apropo de "costurile pentru sala care probabil rămân în sarcina primăriei”... probabil, iar probabil. Iar presupuneri făcute fără niciun fundament. De ce? Ca să pice iar prost U care are și buget mare nici nu plătește chirie?... de ce nu presupui invers (că plătește de fapt chirie), dacă tot PRESUPUI?...

      ”Dacă tu consideri ca ceea ce au scris despre bugetul de cheltuieli este corect, de ce nu accepți și ce scriu ei ca prevede acest buget.”
      Păi chiar consider că e corect ce au scris, asta e așteptarea mea din toate punctele de vedere.
      Acel document trebuie să fie corect, întocmit legal și transparent fiindcă-i un document oficial pe care ei trebuie să-l publice - obligația de-a publica e una legală. Așadar o fac nu că sunt ei simpatici și țin de-al naibii să dea dovadă de transparență.
      Asta se întâmplă fiindcă-s CSM + CSU (și municipal și universitar), dar mai ales MUNICIPAL - adică finanțați din bani publici și organizați ca atare.
      Așadar îi obligă legea, nu fac asta că simt nevoia să fie extra deschiși.**
      Și, având în persoana doamnei Sere un jurist care are din toate punctele de vedere interesul să fie totul corect și la virgulă la CSM Oradea, iată că sunt transparenți oamenii.

      Ai spus ” UBT, Csm și toate celelalte cluburi, chiar dacă nu au o obligație în acest sens, eu consider ca putina transparenta nu strica.”. Așa cum am scris mai sus, reiterez: CSM CSU Oradea ARE obligație în acest sens. U-BT Cluj-Napoca NU are obligația asta.
      Nu că zic eu, sau tu sau altul - ci fiindcă zice legea.


      * + ** sau dacă simțeau nevoia să fie extra deschiși nu treceau la cheltuieli chestii de genul:

      15,09,2020 359,434.00 PARTICIPANTI ACTIV SPORT ALIM CARD ACTIV SP AUGUST (42% din total cheltuieli din SEP)
      17,09,2020 27,850.00 CSM BCR TRANSF IN BCR
      22,09,2020 59,500.00 CSM BCR TRANSFER DISP PT PLATI EXTERNE
      13,11,2020 564,303.00 PARTICIPANTI LA ACTIV SPORTIVE ALIM CARD ACTIV SP OCTSI BONIF ANTR FOTBAL (42% din total cheltuieli din NOV)
      14,12,2020 596,295.00 PARTICIPANTI ACTIV SPORT ALIM CARD ACTIV SP NOV (46% din total cheltuieli din DEC)


      "Poveștile" cu care vin eu nu te conving. Faină treabă... eu construiesc o logică bazată pe cifre/numere, tu vorbești pe bază de presupuneri și ce ți-au spus niște ”surse”. Dar eu sunt ăla cu ”povești”.
      Dar, trebuie să înțelegi - eu nu încerc să te conving pe tine de nimic. Eu îmi expun punctul de vedere justificat cu niște argumente, și tot cu pe bază de argumente construiesc o logică.

      Iar logica și argumentele mele spun că imaginea asta de ”cenușărese” umile din jurul lui U-BT e o chestie falsă.
      Nu e corect față de clubul U-BT care în mulți ani de fapt nu a avut un buget mai mare decât alte cluburi.
      Da, e foarte probabil că anul ăsta are cel mai mare buget dintre toți, dar sub nicio formă nu-i o diferență atât de mare pe cât se vehiculează.

      Poate oricine să citească ce-am scris aici și aprecieze dacă gândesc aiurea sau am dreptate legat cheltuieli și unde merg niște bani.
      E opțiunea fiecăruia să se pronunțe dacă CSM Oradea sunt așa sărmani sau de fapt au și ei un buget semnificativ.
      E liber fiecare să mai creadă sau nu ”sursele” dintre ”agenți” și să creadă în veridicitatea sumelor/procentelor care se vehiculează.

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Surse
      Încă o informație de la "blamatele" surse: panala play-off Petrica va avea pașaport romanesc. Dacă se confirma, poate devin mai veridice informațiile

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ...surse și veridicitate...
      Știi cum e, chiar și un ceas stricat dă ora corectă de 2 ori pe zi... :-)

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Depinde
      La ce fel de ceas te-ai referit? Acum avem multe tipuri : solar, mecanic, electronic, atomic sau " ceasul rău"... E puțin probabil ca unul electric sau electronic care merge înainte sau rămâne în urmă să arate de 2 ori pe zi ora exactă. Unul mecanic, da.

      Sper ca nu te-ai supărat, dar prea mi se parea ca discuția devenea prea tensionata...

      cu 3 ani în urmă (22.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan
      De-ală cu cuc... :-)

      Stai liniștit, apreciez amabilitatea (nu-s deloc ironic), dar nu-s nici supărăcios nici absurd... o discuție contradictorie poate părea încordată (sau chiar să fie) dar asta nu înseamnă că trebuie să trăim permanent în paradigma discuției respective... românește, ne contrazicem când ne contrazicem, în rest putem discuta amical :-)

      cu 3 ani în urmă (22.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!