Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci foarte important pentru U-BT Cluj pe terenul campioanei Bulgariei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca dispută azi cel de-al 3-lea meci din grupele FIBA Europe Cup pe terenul bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia. Confruntarea din Universiada Hall din Sofia va debuta cu începere de la 18:30, fiind transmisă în direct de DigiSport 3. 

După 2 meciuri disputate în Grupa E din FIBA Europe Cup, campioana en-titre a României are maximum de puncte cu 2 victorii din meciuri disputate, fiind lider autoritar, urmată de Istanbul BBSK și Lukoil Academic Sofia, ambele cu o victori și o înfrângere, respectiv de Dinamo Tbilisi cu 2 înfrângeri. Meciul de la Sofia poate fi unul extrem de important pentru băieții lui Mihai Silvășan, asta în cazul unei victorii care le-ar asigura în linii destul de mari calificarea în faza secundă a competiției europene. 

Totuși, partida nu va fi deloc ușoară pentru ardeleni, care după o serie de 5 victorii consecutive în campionat și Europa au suferit în weekend un eșec dureros, la un singur punct diferență, 83-84, pe terenul marii rivale din Sibiu. Astfel, nivelul moralului campionilor a mai scăzut odată cu acest meci, iar campioana Bulgariei are puterea și experiența necesară de a profita de acest aspect. De asemenea, bulgarii au mare nevoie de victorie pentru a rămâne în cărți pentru calificarea mai departe. 

Lukoil Academic Sofia este campioana ultimului sezon din Bulgaria, o echipă extrem de puternică cu mulți jucători valoroși. În prezent ocupă locul 4 în campionat, însă au trecut doar 3 etape, având la activ 2 victorii și o înfrângere, ultimul succes venind chiar în weekend, 131-68 pe teren propriu cu Cherno More. Din punct de vedere european, trupa pregătită de Sharon Drucker a disputat 2 tururi preliminarii în Basketball Champions League, fiind eliminată în turul decisiv, iar în Grupa E a debutat cu o victorie acasă în fața celor de la Dinamo Tbilisi, 73-70, fiind învinsă ulterior în Turcia de Istanbul BBSK, scor 69-81. 

Cu ocazia acestui meci, U-BT Cluj se va reîntâlni cu un fost jucător în persoana lui Hristo Nikolov, respectiv cu un fost adversar din campionat și anume Bozhidar Avramov, component al celor de la CSU Asesoft Ploiești. Pe lângă cei doi baschetbaliști autohtoni, Lukoil Academic Sofia dispune de 5 baschetbaliști de peste Ocean printre care îi remarcăm pe Keith Clanton, Anthony Raffa și Byron Wesley, iar restul jucătorilor sunt tot bulgari. 

U-BT Cluj este capabilă să obțină victoria în Bulgaria, în special dacă a învățat din numeroasele greșeli făcute în meciul cu Sibiul, iar această victorie le-ar ușura situația pentru meciurile din returul Grupei E din FIBA Europe Cup. În celălalt meci al grupei, Istanbul BBSK pornește cu prima șansă pe teren propriu în fața georgienilor de la Dinamo Tbilisi. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!