Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci greu cu Galațiul. CSU Sibiu câștigă după prelungiri

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
31.01.2016

Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în fața nou-promovatei CS Phoenix Galați, scor 85-80 (17-18, 21-19, 15-18, 20-18, 12-7).  Niciuna dintre cele două echipe nu a evoluat strălucit în partida de sâmbătă seara, însă rezultatul o menține pe CSU Sibiu în calculele pentru prima grupă valorică.

Deși considerată marea favorită a confruntării, CSU Sibiu s-a încurcat serios de trupa lui Florin Nini, care a venit la Sibiu să dea totul pe teren. Oaspeții au dat tonul în primele minute ale meciului și s-au desprins la 8 puncte: 8-16. Galben-albaștrii au redus din handicap, prin Mijajlovic, Harrison și Hardy, acesta din urmă răzbunând primele 7 minute de joc în care marcase un singur punct. Primul sfertul s-a terminat cu trupa gălățeană la conducere: 18-17.

Phoenix Galați a marcat în debutul actului secund, dar aceiași Hardy și Harrison au adus-o pe CSU în avantaj: 22-20. Paul a mărit diferența, însă Pîrlog și Borșa au avut grijă să o țină pe Phoenix aproape, sfertul fiind în continuare extrem de echilibrat. Echipa lui Dan Fleșeriu a intrat la pauza mare cu un avantaj minim pe tabelă, de doar un punct: 38-37. Borșa a părăsit terenul lovit, accidentarea la picior părând destul de serioasă.

Gilbert a deschis penultimul act, transformând o lovitură liberă, de altfel singurul punct marcat de baschetbalistul american în cele  14 minute de joc.  Pesic, cu trei coșuri din interiorul semicercului și Milos Bojovic, fostul căpitan al lui CSU Sibiu, cu o reușită de la mare distanță, au adus-o pe Phoenix din nou la conducere. La fel ca în primul sfert, gazdele conduceau cu 8 puncte diferență în minutul 7, 52-44, însă galben-albaștrii s-au apropiat la 2 puncte, intrându-se în actul decisiv cu scorul de 53-55.

În ultimul act, baschetbaliștii celor două combatante s-au întrecut în reușite de trei puncte. Mijajlvic și Lalovic au marcat pentru 63-58, însă Pesic și Yaroslav au arătat și ei că pot înscrie de la mare distanță, gălățenii reușind să întoarcă scorul și să conducă cu un minut înainte de final: 71-69. Căpitanul Octavian Popa Calotă a dus-o pe CSU Sibiu în prelungiri, primele 40 de minute  terminându-se la egalitate: 73-73.

Minutele de prelungire au fost cu noroc pentru formația de pe Cibin, care a obținut a treia victorie consecutivă în LNBM. Scor final 85-80 și Sibiul rămâne pe locul 4, cu 30 de puncte. CS Phoenix Galați se clasează în continuare pe locul 9, cu 25 de puncte.  

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost căpitanul Octavian Popa Calotă, cu 23 de puncte, urmat de Igor Mijajlovic 18p, Kevin Hardy 16p, Paul Williams 13p, Boris Lalovic și Michael Harrison câte 6p, Georgian Păun p2 și Lawrence Gilbert 1p.

Principalul remarcat al oaspeților a fost Milos Bojovic, care și-a trecut în cont 22 de puncte și 8 recuperări.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Este adevarat am avut un meci greu,am comis extrem de multe greseli total inexplicabile,probabil am fost copleșiți de miza partidei. Oricum victoria rămîne victorie,campionatul rămînînd unul extrem de echilibrat cu scoruri f strînse. Echipa merita totusi felicitările noastre pt modul in care s-au dăruit . In continuare trebuie sa tratăm fiecare meci cu maxima atentie!!! HAI CSU!!!

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    .Felicit echipa Galatiului pt prestație.Cred c-ar merita alt loc in clasament !

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!