Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciul trei al finalei dintre U-BT Cluj și CSM Oradea a setat un nou record de asistență în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.05.2023

Meciul trei al finalei dintre U-BT Cluj și CSM Oradea a setat un nou record de asistență în LNBM

U-BT Cluj-Napoca a reușit să se regrupeze după primele două jocuri ale finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campionii en-titre au învins în primul meci de pe teren propriu al seriei cu CSM Oradea, scor 80-70, după ce pierduseră ambele dispute de pe terenul bihorenilor.

Partida de sâmbătă a setat și un nou record de asistență la un meci de Liga Națională. 9536 de spectatori au fost prezenți în tribune, record absolut pentru campionatul Românesc. Astfel, mai puțin de 500 de locuri au rămas libere în BTarena pentru acest joc.

De asemenea, într-un clasament al numărului de suporteri prezenți la un meci de baschet din România, această performanță se situează pe locul al doilea. Prima poziție este împărțită de duelurile dintre U-BT Cluj și Ludwigsburg din Basketball Champions League, când toate cele 10 mii de bilete au fost vândute. Podiumul este completat de disputa dintre România și Ungaria de la EuroBasket 2017, când 9121 de spectatori au fost prezenți în arena din Cluj.

Și în primele două meciuri ale seriei, pasionații de baschet au reușit să ocupe la capacitate maximă Oradea Arena. Noua sală a echipei de pe malul Crișului Repede a găzduit 5350 de fani în prima partidă, respectiv 5200 în cea de-a doua.

Meciul patru al seriei dintre U-BT Cluj și CSM Oradea este programat luni, 22 mai, în BTarena. Disputa începe de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 3, Prima  Sport 2 și FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!