Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OPINIE. Mihai Silvășan a arătat multă personalitate la finalul meciului cu Medi Bayreuth

OPINIE. Mihai Silvășan a arătat multă personalitate la finalul meciului cu Medi Bayreuth

U BT Cluj-Napoca a avut viață grea pe teren propriu cu Medi Bayreuth în prima manșă din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Formația clujeană s-a impus cu scorul de 83-82, după un final incendiar în care L.J. Peak a adus victoria cu un slam dunk de senzație. Tot în acest final de meci, Mihai Silvășan a arătat multă personalitate în timpul unui time-out, iar decizia lui din acel moment cred că a cântărit mult în stabilirea rezultatului final.

Medi Bayreuth trecea din nou în avantaj cu 28 de secunde rămase de joc, după un coș destul de ușor marcat de Linhart pe pătrundere. Mihai Silvășan a solicitat imediat timp de odihnă și a avut un schimb de replici mai aprins cu căpitanul echipei, Darko Planinic. Tehnicianul i-a reproșat jucătorului său că nu apelat la un fault și a permis un coș ușor. Întrebat dacă se crede mai important decât restul echipei, croatul a răspuns afirmativ iar Silvășan nu a ezitat și l-a schimbat imediat cu Karlo Zganec.

Decizia lui Mihai Silvășan a avut cu siguranță impact asupra jucătorilor săi. U BT Cluj a făcut o fază ofensivă bună, finalizată în forță de L.J. Peak iar apărarea a avut o altă intensitate și nu le-a permis germanilor să marcheze în ultimele secunde.

Pe lângă impactul indus echipei, Mihai Silvășan a arătat personalitate de antrenor mare. Darko Planinic este căpitanul echipei și cu o fază mai devreme a marcat un coș de la semidistanță pe final de atac, ceea ce face decizia tehnicianului clujean și mai remarcabilă.

*foto: fiba.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    cine-i Șefu'?
    Aste ne duce pe noi cu gândul la întâmplări similare petrecute la Oradea: deznodământul a fost fără excepție același, despărțirea de "egoistul" care se consideră mai important decât ceilalți și mai deștept decât antrenorul! Pe această cale au plecat "oameni mari" și căpitani de echipă, în timpul sezonului sau la finalul acestuia chiar si după câștigarea titlului... Asta înseamnă adevărată "personalitate" a antrenorului: " cine mișcă nu mai mișcă" și echipa joacă cum zice Comandantul!

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    opinie gresita
    in opinia mea :))

    Cum draqu sa ii spui capitanului echipei si probabil celui mai bun jucator din echipa shut the fuck up? Cum? Mai ales dupa un meci care nu prea i-a iesit, in care a avut si probleme cu faulturile. Lipsa asta de respect fata de jucatori este poate cel mai urat atribut pe care il poate avea un antrenor. E ca si cum iti certi elevii sau copii pentru greseli neintentionate.

    Ca sa nu mai zic ca la faza incriminata Planinic era in foul trouble si in mismatch. Jucatorul advers deja il depasise. Un fault putea sa ii aduca eliminarea si greseala anti-sportiva. Si poate si +1. Sa fie cos, sa aiba libera suplimentara si atacul. Se putea, da? Deci nu stiu daca a fost asa rau ca n-a faultat la faza aia.

    Capitane, te crezi Obradovic dar esti doar un Costescu mai gras.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      corect
      Din pacate nu e prima data cand Silvasan reactioneaza asa. E adevarat ca el trebuie sa aiba ultimul cuvant, dar conteaza si maniera in care o faci. Stiu ca si Obradovic are foarte multe iesiri ciudate, dar vorbim totusi de Obradovic din partea caruia cred ca orice jucator care joaca in Europa accepta aproape orice. De data asta a iesit bine pt ca a facut Peak faza meciului. Problema e ca la cat de orgolios e Planinic s-ar putea sa mai sara ceva scantei pe viitor... Nu-mi place stilul lui Planinic dar e clar cel mai bun pivot din campionat. Clujul nu-si permite ca acesta sa nu dea 100% la fiecare meci.

      cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      bate fierul pana-i cald!
      Ca să parafrazăm comparația de mai devreme cu Obradovic si Costescu, precizăm că în cazul Costescu disciplina se aplică fără gălăgie (omul e la început de drum) în vreme ce primul face tămbălău (palmaresul lui Obradovic îi permite asta). De aceea aprecierea corectă referitor la atitudinea lui Silvă este aceea că "oscilează" între retinere și explozie după cum îl țin și pe el frânele! Mesajul său către cel indisciplinat a fost corect: echipa contează, tu te sacrifici și faci chiar faultul 5 dacă așa trebuie să-i oprești să înscrie. Apoi noi batem, apoi în vestiar noi doi discutăm...

      cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    E o problema discutabila si sensibila. Dupa ce am citit articolul de mai sus ma gandisem la un comentariu mai apropiat de ce a spus Malone Karl. Apoi a aparut precizarile din comentariul lui studentU in care nu e vorba atat (sau nu numai) de repros ci de modul in care a fost facut. In sala BT eu am loc pe partea opusa bancii noastre de rezerve, uneori pot sa vad multe lucruri dar in orice caz... fara sonor.

    Concluzia mea? Aveam un fault de dat, trebuia facut dar nu la faza incriminata (sunt de acord in totalitate cu ce a spus mai sus studentU), ci mai devreme. Ca antrenorul, in calitate de responsabil pentru joc si mai ales rezultat, are dreptul sa iti reproseze ceva sau sa te tina pe banca daca comentezi "obraznic" sau trebuie sa fii calmat, de asemenea sunt de acord. Dar totul pana la injuraturi sau bruscari fizice (e o ameliorare vizibila fata de sezoanele trecute, macar partea asta).
    Si, ca sa fim corect, de la un punct nici pe Obradovic nu l-a mai ajutat injuraturile acelea, vedeti cam cu joaca acum echipa fata de cum juca sezonul trecut. Sunt chiar curios cati jucatori (in afara de cei dragi lui, adica 2-3, vor mai ramane sezonul urmator mai ales daca nu vor prinde final four sau chiar mai rau, play off-ul).

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • pipzn:

      Scuze
      pentru literele mancate, sper ca s-a inteles mesajul :)

      cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    Raspunde
  • bounty :

    Oare?
    Total in dezacord cu articolul si o sa las cateva argumente.

    Nu stiu daca urmăriți BBL, dacă ați vazut-o pe Medi in campionat. E o echipă construită pe run&gun. Clujul a facut cam acelasi lucru in prima repriză si le-a iesit.

    Le-a iesit pentru ca Medi e o echipă care se precipită foarte tare atunci când adversarul joaca acelasi ritm rapid si are reușite mai mari/multe.

    Referitor la Mihai Silvasan, a fost o iesire a la Obradovic. Totusi, a fost o decizie total inoportună, parerea mea.

    De văzut reacția lui Darko din urmatoarele meciuri. Tare mi-e ca daca mai are 2-3 reacții de-astea, il pierde.

    Raportat la meci, cu toate că e o victorie, meciul asta nu aveai voie sa nu il câștigi la minim 2-3 posesii diferență.

    Dacă ați văzut meciul lui Bayeruth cu Ulm, Ulm a facut de mai multe ori switch-ul la o apărare zona. Au riscat si le-a iesit. Ieri, prea rar sau deloc acest lucru.

    În altă ordine de idei, n-as zice deloc ca a fost personalitate ci mai degrabă o nouă iesire nervoasă asupra cui nu trebuie, intr-un moment inoportun, chiar dacă meciul s-a câștigat.

    În rest, multa bafta in retur si Doamne ajuta sa se califice Clujul ! :)

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sm77 :

    free62
    Noroc cu marii suporteri care au cartea de bune comportamente si practici in jebu de la piept ca altfel nu stiu ce dracu ne-am face.
    Daca tot vorbim de Obradovic, pentru o greseala de asta nici nu vreau sa ma gandesc ce reactie ar fi avut, cred ca il trimitea direct la vestiare, asa ca Silva a fost chiar decent. La experienta lui, capitan de echipa nu avea voie sa faca o asemenea greseala. Mai sunt cateva secunde, iti faci faultul si iesi...era odihnit, putea sa faca un fault destul de tare incat sa nu iasa cos cu fault si nu era niciun caz de antisportiv sau ce alte aberatii se scriu pe aici. Un fault acolo putea sa te ajute sa catigi meciul la 2 pct si nu la unul, fapt ce conteaza enorm. El s-a aparat de parca urma sa intram in prelungiri si fara el am fi fost morti.
    Cat despre cum a reactionat Silvasan, sa fim seriosi...Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost pe banca daca Vujosevic ar fi putut sta acolo si ar fi avut starea fizica de acum cativa ani. probabil nu ar fi patit ce a patit Bogdanovic, dar nici departe nu era. Jucatorii sa inteleaga ca joaca intr-o echipa si nu vin aici ca buricul pamantului....nu ii convine, nu e nicio problema ca o sa vina altul. Baschetul in Cluj nu o inceput cu Planinic si nici nu se termina cu el. Ghita Muresan a fost un pivot putin mai bun parca si daca ii facea asa ceva lui Roman cred ca iesea din Cluj cu totul.
    Ma rog pentru standardele de civilizatie baschetbalistica de la Cluj, Obradovic, Vujosevic sau nu mai zic de batranul Ivkovic sunt niste neciopliti care nu prea isi au locul. Aici trebuie vorbit cu dumneavoastra si de pe banca toate mesajele sa vina cu "pleease". Hai mai da-ne dracu...da cata vreme noi il avem pe Vujosevic (pe Dule baaa, nici mama Romaniei nu credea acum cativa ani ca asa ceva se poate in amaratu asta de campionat) si inca vad comentarii despre cat de bine ar fi sa il aducem pe Petricevic, ce dracu mai poti sa pretinzi.
    Mi-as dori sa isi revina Dule(stiu ca e aproape imposibil) si sa poata sta pe banca cu adevarat cateva meciuri sa vedeti cum se comporta un antrenor mare, dupa aia poate ne mai stergem la gura.
    Silva, keep walkin'!

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      fiecare cu parerea lui batrane
      dar abtine-te de la invective. stiu ca nu poti, da macar incearca, expertule!

      cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    Raspunde
  • Benjamin :

    Parere
    Mai in gluma mai in serios as zice ca banca a platit articolul, dar stiu ca nu e cazul.
    Personal cred ca minusul cel mai mare a lui Silva e ego-ul si tare mi mie ca nici o colaborare cu Obradovic nu l-ar ajuta sa se schimbe. Caracterul lui a facut ca si in sezoanele precedente sa piatda verstiarul la sfarsit de sezon regulat.

    E un tip care cred ca are muulta pasiune pt ceea ce face si cred ca pune mult suflet, dar nu il ajuta temperamentul. Cand ai jucatori cu caracter puternic care probabil stiu mai mult basket decat tine (doar doua exemple: richard si planinic) iti cam tai singur craca de sub picioare cu atitudinea asta.
    Ma uitam ieri la atitudinea antrenorului de la Medi. Atat cat am reusit aa vad la tv, mi s-a parut ca a avut o atitudine f faina si la addresa arbitrilor (care au fost mediocrii) cat si la timeouts. De acord ca exista temperamente diferite si pana la urma asta e un lucru bun, dar cred ca conteaza cum iti impui respectul in echipa. Fie esti tata lor gen Obradovic si atunci jucatorii stiu la ce se baga, dar si stiu ca au un rezultat la cel mai inalt nivel fie esti un antrenor bun care se impune Fara urlete si pt care rezultatele ‘vorbesc’. Oricum, lucrul constant in ambele parti sunt rezultatele, iar aici si Silva are ceva rezultate dar la nivel mult prea mic ca sa zici ca ii e justificata atitudinea.

    Un ultim exemplu: Fleseriu (nu mii tare drag), dar ii apreciez atitudinea pe care o are fata de jucatorii tineri.

    Oricum: destept o fost Planinic ca nu a faultat. Ramane de vazut care cedeaza primul.

    Ca sa zic ceva bun di despre Silva: sezonul asta se vede o diferenta fata de sezoanele trecute dodv al tacticii si a deciziilor luate pe parcursul meciurilor.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Nicio tragedie pentru nimeni, dimpotrivă!
    1. Când antrenorul te întreabă de ce nu ai faultat la o fază înseamnă că fie (a) aveai sarcina să faultezi la faza respectivă sau fie (b) antrenorul se aștepta să-ți asumi chestia asta pentru că are încredere în tine.

    2. Nu ai faultat și antrenorul e supărat că nu l-ai ascultat / dezamăgit că nu ți-ai asumat chestia asta. Așadar vorbim aici de înșelat fie încredere fie așteptări.

    3. Antrenorul te întreabă (nervos, strigând) de ce nu ai faultat.

    4. Tu (nervos la rândul tău) te bagi peste antrenor și nu-l lași să întrebe ce are de întrebat.

    5. Antrenorul pune întrebarea magică: ”Ești mai important decât echipa?”

    6. Din nervi și frustrare că nu te-a lăsat să vorbești și că ți-a zis-o urât spui ”Da!”.

    Spui asta nu pentru că tu chiar crezi că ești mai important, ci tocmai pentru că vrei să fii în teren să ajuți echipa (s-a văzut clar tot sezonul până acum cât de implicat e Darko în ceea ce face).

    7. Antrenorul te scoate, pentru că nu poate accepta să stea în teren un jucător care spune cu voce tare că-i mai important ca echipa.

    8. (1-7 au fost analiză, 8 e presupunere) După meci se stă la o discuție în vestiar unde Dusko vă zice amândurora că sunteți tineri, că sunteți căpoși, că nu așa trebuia tratată situația, că puteați fi mai înțelepți. Poate vă ia și la câte o discuție separată, ca să scoată tot ce se poate mai bun din situație.

    Silvășan învață în continuare și devine pe măsură ce trece timpul un antrenor din ce în ce mai bun.

    Planinic se maturizează și mai mult și ajunge să fie un lider din ce în ce mai bun.

    ---

    Dincolo de asta, Sivășan și Planinic sunt două caractere tari, care imposibil să nu se mai fi lovit pe parcrsul acestui sezon. Se vor mai lovi și în sezonul viitor dacă Planinic (destul de probabil) va rămâne la Cluj. Dar, ca notă generală, mai bine un antrenor / un jucător pasional care pune suflet la echipă decât un mercenar.

    Silvășan va fi mereu colecric, dar asta nu-i o tragedie. O bună parte din marii antrenori (de la diverse sporturi) au fost / sunt colerici. Așadar chiar nu-i o problemă, important e să compenseze și să (se) stăpânească situația.

    Grupul de la Cluj e format din profesioniști, oameni care doresc să câștige. Foarte important, nu avem mercenari anul ăsta la echipă. Cred că faza asta nu va face decât să întărească grupul și (culmea, dar tocmai pentru că au caractere asemănătoare și astfel se înțeleg reciproc) va face mai bună relația dintre Silvă și Darko.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Observam
    Ca de ani de zile Silvasan se indoapa de invatatura si devine din ce in ce mai bun.Oare unde se va opri din ascensiune?

    cu 4 ani în urmă (06.03.2020)
    • uplifter:

      Re
      Sa speram ca la nivelul lui Obradovic ca și-asa s-a făcut pe aici halucinanta comparatie.
      După mine este principalul vinovat pt ca anii trecuți am ratat titlul în condițiile în care am avut clar cea mai buna rețetă financiara. În mod normal nu mai trebuia să-l vedem pe banca, dar și aici e o veste buna, anume faptul ca BT baga banii fără a fi interesata de rezultate.
      Sa speram ca soluția de compromis de anul asta, cu dl Vujosevic lângă, să-l ajute mai mult, asa cum pare ca a fost pana acum.
      Dar la faza cu prefăcutul ala de Planinic ii dau dreptate lui Silvasan, poate mai puțin vocabularul, dacă într-adevăr ala a fost.

      cu 4 ani în urmă (06.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Suveran
    Eu zic că antrenorul e suveran. Poate că antrenorul nu trebuia să pună o astfel de întrebare, dar clar jucătorul nu trebuie să dea un astfel de răspuns. Antrenorul a întrebat probabil simțind faptul că jucătorul ii subminează deciziile nu ca să auzim noi la tv. Cel mai mult daca a greșit careva a greșit jucătorul.
    De fapt un antrenor nu trebuie pus în situația de a pune astfel de întrebări, daca o face înseamnă că e nevoit și că voce a celorlalți jucători. A meritat pusa întrebarea? Răspunsul îl găsim în ceea ce zice jucătorul. Da!

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!