Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan a vorbit despre schimbul Nemanja Gordic – Jordan Taylor

Mihai Silvășan a vorbit despre schimbul Nemanja Gordic – Jordan Taylor

U-BT Cluj-Napoca a revenit cu succes după pauza competițională și a reușit să se impună cu scorul de 92 la 62 în fața lui CSM Târgu Jiu, rămânând neînvinsă în acest început al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

La finalul jocului, Mihai Silvășan a vorbit despre duelul cu gorjenii, arătându-se mulțumit de jocul elevilor săi:

Nu foarte multe concluzii. Nu este un meci realist pentru noi. Respectăm, evident, pe toată lumea și vrem să ne facem treaba însă, evident, am fost mai buni în seara asta. Mă bucur foarte mult că nu ne-am accidentat și că am reușit să jucăm cu toți jucătorii. Venim după o pauză, o pauză de aproximativ două săptămâni în care nu am avut posibilitatea să jucăm 5 la 5 și acest meci cred că a prins bine din acest punct de vedere. Avem și un jucător nou, pe Gordic, care trebuie să își intre puțin în ritm pentru că nu a mai jucat din sezonul precedent. Însă, per total, sunt mulțumit de mentalitatea pe care am avut-o, de atmosfera din cadrul lotului în acest meci. Urmează o zi de pauză după care începem să pregătim meciul cu Brescia.

Partida cu CSM Târgu Jiu a reprezentat și debutul lui Nemanja Gordic în alb și negru. Bosniacul nu a reușit să marcheze, însă a adunat șapte recuperări și șase pase decisive.

„El este un jucător extrem de bun pentru echipă. Nu are absolut nicio problemă dacă el dă zero puncte și echipa câștigă. Este un jucător cu foarte mare experiență și un jucător pe care eu mi l-am dorit de mult. Îmi place ce văd la el. Chiar dacă azi nu a marcat, avem răbdare cu el să-și intre în ritm și sunt convins că ne va ajuta foarte mult”, a explicat tehnicianul clujenilor.

La final, l-am întrebat pe Silvășan și despre decizia de a renunța la Jordan Taylor.

Nu a fost vorba de baschet foarte mult în această decizie. Așa am considerat eu că este mai bine pentru viitorul parcurs al echipei. Evident, din motive ce țin de vestiarul nostru și de familia noastră pe care nu o să vi le spun acum.

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:30, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Germani Brescia în etapa a cincea a EuroCup.

*foto: u-bt.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Titlul e ușor misleading, deoarece Silvășan a preferat să nu spună aproape nimic despre cauzele despărțirii de Taylor.
    Eu unul nu sunt un mare fan al gestionării "în vestiar" a tuturor problemelor. Cred că unele lucruri trebuie explicate fanilor, mai ales când ți-i dorești aproape. De acord nu e nevoie să dai toate detaliile, dar un minim de explicații trebuiau date. Mai ales că pe teren omul și-a arătat valoarea și a prestat absolut corect.
    Dar mă rog, până la urmă ține și asta de procesul de învățare al organizației în general, poate pe viitor vom vedea mai multă transparență.

    cu 1 an în urmă (19.11.2022)
    • Soare:

      😁
      ca să folosim o expresie din biliard: ai dat-o cu manta…

      cu 1 an în urmă (19.11.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Soare
      Dacă te referi la ce cred eu că te referi, sa2 știi că nu... 😁
      Am spus ceea ce am spus, strict legat de U-BT, deoarece de la ei chiar am așteptări de genul ăsta. De la alții, nu.

      cu 1 an în urmă (19.11.2022)
    Raspunde
  • bela57 :

    Oare de ce ?
    A plecat al doilea jucator ca valoare, dupa brazilian . noul venit nu numai ca n-a marcat nici un punct, dar cand era liber la 3 pct, efectiv a refuzat sa arunce la cos . Kuti, din nou palid , Guzman are multe reusite de 3 pct odata la 10 meciuri . Samd . Dar marea intrebare ; oare de ce n-a scris nici un fan vreun mesaj dupa meciul cu Tg_Jiu ? Cred ca este o premiera absoluta si merita sa meditam putin la cauzele care au condus la aceasta situatie, si nu numai noi suporterii !

    cu 1 an în urmă (19.11.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Irelevant
    Poate pentru ca a fost un simplu meci de antrenament, fara vreo relevanta reala. Altfel, as putea remarca o dispozitie de joc mai buna a lui Sanders Apendicu' (gyke l-o botezat, nu eu!), dar si o clasa under Taylor pentru Gordic. Trebuie tinut cont, repet, de irelevanta meciului, dar si de faptul ca noul venit a jucat prima data, nu a jucat in acest sezon, deci are circumstante atenuante. Silva, cica, il viseaza in echipa de multa vreme ...

    cu 1 an în urmă (19.11.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Irelevant
    Poate pentru ca a fost un simplu meci de antrenament, fara vreo relevanta reala. Altfel, as putea remarca o dispozitie de joc mai buna a lui Sanders Apendicu' (gyke l-o botezat, nu eu!), dar si o clasa under Taylor pentru Gordic. Trebuie tinut cont, repet, de irelevanta meciului, dar si de faptul ca noul venit a jucat prima data, nu a jucat in acest sezon, deci are circumstante atenuante. Silva, cica, il viseaza in echipa de multa vreme ...

    cu 1 an în urmă (19.11.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Gordic
    De acord, a fost un meci irelevant. Totuși, după ce nu a jucat în anul acesta și a ajuns într-un colectiv nou, 7 recuperări și, mai ales, 6 pase decisive pentru coechiperi noi, arată că are știința unui PG. Două dintre assisturi au fost extraordinare. Mie mi-a plăcut că este om de echipă. Este clar că nu este în mână acum, dar sunt sigur că își va reveni repede și își va confirma CV-ul. Și faptul că nu a aruncat când a avut posibilitatea și a pasat arată că își cunoaște limitele actuale. Referitor la Taylor-am bucurat când a venit dar oricât de bun este un jucător el face parte dintr-un colectiv și este foarte important să fie acceptat de acesta. În mod cert Gordic a venit pe filiera Stipe - Birce și din acest motiv sper că se va integra ușor în echipă,

    cu 1 an în urmă (19.11.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ez4unm2 :

    IMHO
    Parerea mea umila e ca Taylor a plecat din cauza a ceea ce a zis in Trash-talk-ul ala pe care cre' ca l-ati vazut toti pe YouTube, probabil coroborat cu altele...de prin vestiar...
    [Oricum, e (cel putin) insultator sa zici ca poate erai beat cand ai semnat un contract si sa lasi de inteles ca echipa se antreneaza in padure... }

    cu 1 an în urmă (21.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca cata2106:

      Taylor
      Totuși, podcastul în care Taylor face trash talkul respectiv e de mai bine de doua luni. Mai degrabă cred ca el arata mentalitatea și gândirea lui Taylor fata de organizație, plus derapajele despre care s-a auzit ca au fost. Și mai mult ca sigur nu a fost doar o scăpare, însă Silva nu putea permite ca un membru al echipei, orice valoare ar avea, sa aibă o asemena atitudine, clar ar fi influențat echipa în mod negativ pe termen lung.

      cu 1 an în urmă (22.11.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Si eu cred ca e mai degraba vorba despre o atitudine nepotrivita (chiar daca sincer in teren nu se vedea asta) a jucatorului. Degraba nu o sa aflam adevarul.

      De curios, care sunt acele derapaje despre care s-a auzit?

      cu 1 an în urmă (22.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca cata2106:

      Derapaje
      Nu știu cat de corecte sunt zvonurile, însă am auzit din mai multe părți ca ar fi vorba de lipsa si întârzieri pe la antrenamente , nerespectarea programului și o viata extrasportiva mai tumultuoasa prin cluburile din oraș. Cum ziceam, sunt zvonuri....însă nu e fum fără foc.
      Sa speram ca îl vedem în forma pe Gordic miercuri, sa uitam cât mai repede de lipsa lui Taylor.

      cu 1 an în urmă (22.11.2022)
    Raspunde
  • laurian.iosif@gmail.com :

    Gordic
    Iată că meciul din Eurocup, cu Brescia, a confirmat valoarea noului jucător al clujenilor.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!