Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am pierdut controlul acestui meci în sfertul al treilea”

Mihai Silvășan: „Am pierdut controlul acestui meci în sfertul al treilea”

Miercuri, 11 martie, U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de medi Bayreuth cu scorul de 100 la 87 și a ratat astfel calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup. Diferența a fost făcută în penultimul act, câștigat de germani la o diferență de 16 puncte: 36-20.

Acest detaliu a fost menționat și de Mihai Silvășan în declarația sa, antrenorul clujenilor arătându-se dezamăgit de rezultatul partidei din Oberfrankenhalle.

Din păcate, s-a încheiat parcursul echipei noastre în FIBA Europe Cup. Ne doream mult să mergem mai departe. A fost un parcurs bun în care am evoluat bine și nu am făcut de râs baschetul românesc. Din păcate, am pierdut controlul acestui meci în sfertul al treilea. Nu am jucat la intensitatea care trebuia, am lăsat niște aruncări ușoare de trei puncte indiferent de ce apărare am făcut. Am încercat să schimbăm apărările, însă au reușit să înscrie destul de lejer aproape la fiecare fază. Drumul nostru în Europa se oprește aici și rămâne să ne concentrăm doar pe campionat care este principalul nostru obiectiv”, conform paginii de Facebook a clubului clujean.

În ultimul minut, la scorul de 92-87 pentru medi Bayreuth, Lukas Meisner a obținut un coș cu fault și Silvășan a contestat această decizie. Tehnicianul alb-negrilor a intrat pe teren și le-a reproșat arbitrilor mai multe faze, iar aceștia au decis să îl elimine, acordându-i două greșeli tehnice. După meci, Silvășan a declarat că elevii săi au fost nerespectați de doi dintre oficiali.

Ne-am simțit total nerespectați în acest meci, cel puțin de doi dintre arbitrii care au oficiat astăzi. Ne așteptam la un joc ostil din punctul acesta de vedere, însă considerăm noi că, la cinci puncte pentru ei când am revenit în sfertul al 4-lea, puteam obține în câteva rânduri aruncări libere și finalul de meci era altfel. Nu vreau să iau din meritele echipei din Germania. Joacă un baschet de calitate, vine dintr-o ligă puternică, însă pe noi ca club nu ne interesa lucrul acesta. Ne doream foarte mult să câștigăm și să-i eliminăm”.

Ca urmare a înfrângerii din Germania, U-BT Cluj-Napoca mai este angrenată doar în Liga Națională de Baschet Masculin, acolo unde ocupă prima poziție.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Jürgen Klopp
    "Dacă aș spune toate lucrurile pe care le am în minte, aș fi cel mai mare ratat din lume, așa că mă opresc aici”. Spre deosebire de Klopp, Silvășan nu s-a putut opri...

    cu 4 ani în urmă (12.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!